Back to overview

5 Hospitality Trends voor 2020

blog-5-hospitality-trends-voor-2020

Met het nieuwe jaar voor de deur is het een goed idee om te beginnen met de voorbereidingen voor 2020. De hospitality industrie blijft groeien en het wordt steeds moeilijker om de concurrentie te verslaan. Als je je wilt onderscheiden in deze branche, moet je zorgen dat je nooit stil staat. We hebben vijf interessante trends uitgekozen die je kunnen helpen om je klaar te stomen voor de toekomst!

 

1. Focus op meer directe boekingen
In 2020 zullen steeds meer bedrijven zich richten op het opbouwen van naamsbekendheid en merkentrouw om hun directe boekingen te stimuleren. Wie heeft er geen sterke behoefte om rechtstreeks aan de klant te verkopen? De hotelsector kent het belang van OTA's: ze geven je accommodatie grote exposure en bereiken reizigers over de hele wereld. De OTA's geven vertrouwen en helpen bij het opbouwen van vertrouwen in jouw merk. Maar zoals alles in het leven, is er zeker enige balans nodig. Als al je boekingen afkomstig zijn van een derde partij, zullen je inkomsten beperkt zijn tot door het betalen van commissies aan deze bedrijven.

Aangezien een Booking Engine een belangrijke rol kan spelen in je inkomstenstrategie, wordt deze functie door experts uit de sector als een sleutel tot succes beschouwd.

 

2. Digital Days
Elke dag worden er nieuwe digitale technologieën uitgevonden. Het is dus geen verrassing dat je dat ook in de hospitality industrie kunt zien. De meerderheid van de gasten van vandaag zijn zelfvoorzienende, technisch slimme reizigers die zich op hun gemak voelen bij het gebruik van apps of mobiele websites.

Naadloze connectiviteit tussen platforms en apparaten wordt steeds belangrijker. Daarnaast bieden veel hotels al mobiele check-in en digitale conciërgeservices aan! Wil jij jouw gasten dat ook aanbieden? RoomRaccoon heeft meer dan 300+ integratiepartners die je gasten kunnen helpen om hun reiservaring nog meer bij te werken. 

 

3. Hey Ho Eco!
Mensen worden zich steeds bewuster van de milieuproblematiek. Ze beginnen zich meer verantwoordelijk te voelen voor een duurzame levensstijl. Gezien de milieu-impact van alles, van plastic rietjes tot het verminderen van afval, worden milieuvriendelijke accommodaties de nieuwe norm.

Je zou je kunnen richten op hernieuwbare energiebronnen of zelfs groter uitpakken met het installeren van zonnepanelen op het dak. Maar je kunt ook beginnen met kleine dingen zoals verlichting die automatisch uitgaat wanneer gasten hun kamer verlaten. We weten dat reizen een groot deel uitmaakt van de wereldwijde CO2-uitstoot, dus we verwachten dat toekomstige gasten meer milieuvriendelijke opties eisen. Verlaat je papieren agenda en uitgeprinte formulieren en begin met het gebruik van een All-in-One HMS.

 

4. Maak het persoonlijk
In bijna alle branches is personalisatie een belangrijke trend en in de hospitality industrie is dat niet anders. Dit wordt vooral gedreven door de opkomst van big data. Als het gaat om het winnen van zaken, is het belangrijk voor een klant om het gevoel te hebben dat hij als een persoon wordt behandeld, niet als een nummer. De ervaring van je gasten in jouw hotel of B&B is sterk verbonden met het niveau van personalisatie van de diensten die je aanbied of levert.

Als je een Booking Engine op je website hebt geïmplementeerd, kunnen gasten hun eigen voorkeuren controleren en eventuele intoleranties, allergieën of handicaps melden. Je kunt ook vragen of ze een parkeerplaats, een babybedje of zelfs een ontbijt op bed nodig hebben. De mogelijkheden zijn enorm!

 

5. Loco met Lokaal
De meeste reizigers houden er tijdens hun reis van te leven als de lokale bevolking. Authentieke ervaringen zullen hen laten zien hoe de mensen hun leven leiden in het land dat ze bezoeken. Veel mensen willen niet alleen een leven ervaren dat lijkt op hun eigen leven, maar op een andere locatie. Hoewel het echt wel leuk kan zijn om in klompen rond te lopen tijdens een bezoek aan Nederland of om een kopje thee te drinken tijdens een bezoek aan Groot-Brittannië, moet je toch proberen om creatieve activiteiten te bedenken. Laat je gasten de bestemming beleven op een manier die verder gaat dan wat er normaal gesproken in toeristische gidsen te vinden is.