5-trendy-cocktails-voor-jouw-gasten

Dry-Jan is bijna aan zijn einde gekomen. Zin om je gasten te verrassen met een paar nieuwe cocktails op je barmenu? Of wil je je gasten verwelkomen met een extra speciaal drankje? Lees dan snel deze blog verder voor dorstlessende inspiratie!


1. Bellini
Uitgevonden door Giuseppe Cipriani, de oprichter van Harry's Bar in Venetië, kan de Bellini door sommigen niet worden beschouwd als een cocktail, met slechts twee ingrediënten - prosecco en perzikmoes of nectar. De Bellini is een populaire mousserende wijncocktail met een heerlijke perzikachtige smaak. Het is een zeer eenvoudig recept en het past echt bij elke zondagse Brunch.


2. Collins
De Tom Collins is een Collins cocktail gemaakt van gin, citroensap, suiker en koolzuurhoudend water. Deze "gin en sprankelende limonade", die voor het eerst werd opgeschreven in 1876 door Jerry Thomas, "de vader van de Amerikaanse mixologie", wordt meestal geserveerd in een Collins glas over ijs.


3. Espresso Martini
Zoek je een drankje dat je wakker maakt? Of een perfecte after-dinner cocktail? Probeer deze koude cocktail met koffiesmaak, gemaakt met wodka, espressokoffie, koffielikeur en suikerstroop. Het is geen echte martini, want het bevat geen gin of vermout, maar is een van de vele dranken die de term in hun naam opnemen. Garneer de cocktail met een paar koffiebonen en je bent klaar om te gaan!4. Moscow Mule 
De Moscow Mule is de ideale cocktail voor echte gember fans. Een eenvoudige, maar winnende mix van wodka, gemberbier en limoensap. De Moscow Mule wordt in de volksmond geserveerd in een koperen mok, die de koude temperatuur van de vloeistof aanneemt.


5. Spritz Veneziano
Een Spritz Veneziano, ook wel gewoon Spritz genoemd, is een Italiaanse cocktail op basis van wijn, die in Noordoost-Italië vaak als aperitief wordt geserveerd. Deze drank brengt de kleur van een zonsondergang mee en kan elke gewone middag opfleuren met zijn lichte en verfrissende mix van zoet en bitter.