Back to overview

6 dagelijkse taken die je kunt automatiseren

blog-6-dagelijkse-taken-die-je-kunt-automatiseren

Er zijn veel dingen die je kunt automatiseren, maar soms is het moeilijk om te kiezen welke automatiseringstips de moeite waard zijn om te implementeren. Je wilt natuurlijk niet je persoonlijke touch verliezen. Waarschijnlijk werk je zoveel uren, dat het werk soms je gezin binnenvalt en vraag je je misschien hoe je je tijd beter kunt investeren. Hieronder vindt je 6 voorbeelden van activiteiten die je kunt automatiseren dankzij RoomRaccoon. Geloof ons, je zult het contact met je gasten niet verliezen, maar deze oplossingen zullen je juist meer tijd geven om aan hen of andere activiteiten te besteden.

 

 1. Gasten Communicatie
Verstuur je dagelijks instructies over hoe gasten je kunnen bereiken? Of wil je misschien weten hoe laat je gasten aankomen? Je kunt alle communicatie zoals een bevestiging, annulering, pre- en post-stay met RoomRaccoon automatiseren. Je kunt de communicatie zelfs personaliseren met klantgegevens en aanpassen zodat het je (merk)identiteit weerspiegelt.

 

2. Yield
Als we het over yield management hebben, hebben we het over dynamische tarieven. Stel je eens een regenachtige dag voor, wanneer je kamers volledig leeg staan. Misschien ben je wel bereid om de prijs te verlagen. Of wanneer je een maand verwijderd van een dag waarop je al een hoge bezettingsgraad hebt en daarom dus de prijzen wilt verhogen. Met RoomRaccoon kan je dit automatisch doen.

 

3. Betalingen
Het is nu makkelijker om reserveringen betaald te krijgen. Klanten die je site bezoeken kunnen direct voor de reservering betalen, waarna je het betaalde bedrag automatisch op je bankrekening ontvangt. Krijg je een telefoontje en wil de klant vooraf betalen? Geen probleem. Stuur hem of haar met slechts één klik een betalingsverzoek waarmee de klant de betaling gemakkelijk thuis kan verwerken.

 

4. Statistieken
Was het een goede maand? Welke kamer had de meeste bezetting? Wat is het gemiddelde tarief? Of de RevPar? Open simpelweg de statistieken pagina om het te weten te komen! Nu is het juiste moment om echt afscheid te nemen van Excel-bestanden.

 

 5. Openstaande Betalingen
Heb je goede controle over alle betalingen? Weet jij zeker dat alle reserveringen betaald zijn? In RoomRaccoon heb je een speciale sectie die een lijst van alle boekingen met een nog te betalen bedrag produceert. Met een simpele klik kun je herinneringen voor deze betalingen sturen en zorg je ervoor dat onbetaalde reserveringen niet in de vergetelheid zullen raken.

 

6. Channel Manager
Spring je nog steeds van extranet naar extranet om de tarieven en beschikbaarheid bij te werken, met het risico van overboeking? Je kunt veel tijd besparen, omdat je met RoomRaccoon al je kamers op één scherm kunt updaten en de update direct naar de verschillende portalen kunt sturen. Wij zijn een Preferred Partner van Booking.com, dus we garanderen maximale veiligheid in de updates.

 

RoomRaccoon is de snelst groeiende alles-in-één oplossing ter wereld. Met één enkele login kun je je gehele bedrijf beheren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld het aantal directe boekingen via onze Booking Engine verhogen (sommige van onze klanten hebben een stijging van 27% meer directe boekingen), je kunt je markten uit breiden en met de Channel Manager alle portals met een simpele klik bijwerken. Zo zorg je voor een duidelijk beeld van je al je boekingen. Vraag nu een gratis proefversie aan!