Back to overview

6 tips om meer boekingen binnen te halen

blog-nl-6-tips-om-meer-boekingen-binnen-te-halen

Een 'to be' or 'not to be' hotel of B&B

Voor zowel grote als kleine hotels en B&B's geldt dat het belangrijk is om online goed zichtbaar te zijn. Om dit eerste doel te bereiken moet er met geld en middelen geïnvesteerd worden. Een mooie bijkomstigheid is dat deze investeringen zichzelf ook weer terugverdienen. Na vervolgens ook in web promotie te hebben geïnvesteerd komt het volgende obstakel. Wanneer potentiële gasten de website gevonden hebben is het doel bereikt, toch? Nee, niet als ze daarna niet snel genoeg die informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Dan ben je ze kwijt. Gelukkig hoeft dit jouw hotel of Bed & Breakfast niet te overkomen. Trek potentiële gasten aan als een magneet door rekening te houden met deze zes factoren.

De zes hoofdregels voor een goed draaiend hotel of B&B

  • Zorg voor een boekingstool waarmee gasten zelf snel en makkelijk hun reservering kunnen boeken;
  • Integreer de tarieven op de website met andere onlinekanalen waar gasten ook kunnen boeken;
  • Zorg voor een website die mobiel geoptimaliseerd is en links van kaarten en routebeschrijvingen bevat;
  • Werk met een alles-in-één hotel software pakket dat ook voldoet aan de vereiste beveiligingsnormen;
  • Stem kwaliteit en gebruikerservaring op elkaar af, laat zien wat gasten kunnen verwachten;
  • En last but not least, begeleidt potentiële klanten door het boekingsproces.

Hoe krijg je meer gasten naar je hotel of B&B?

Niemand start een hotel of Bed & Breakfast zonder de dringende behoefte te hebben hier een doorslaggevend succes van te maken. De gasten met een tevreden en dus goed gevoel naar huis laten gaan is de drive van iedere hotelier. Dit vraagt erom naar manieren te zoeken hoe bepaalde systemen zo efficiënt mogelijk te laten werken. Dit begint met een goed werkende website, een die vanaf het begin boekingen binnenhaalt. Het succes van een hotel of Bed & Breakfast hangt in de eerste plaats af van hoe goed de website gepromoot wordt. En ook van welk hotel software pakket ervoor de voorkomende handelingen gebruikt wordt. Met onze gebruikersvriendelijke boekingsmodule trekken websites gegarandeerd meer directe boekingen aan. Wij zijn zelfs zo overtuigd van onze boekingsmodule dat deze vrijblijvend uit te proberen is.

Probeer nu gratis!

Een succesvol hotel of B&B

Naast het kennen van de doelgroep dient een hotel, pension of B&B via haar website ook een verhaal aan de gasten te vertellen. Een belangrijke factor van succes voor een hotel of B&B is niet alleen hoe goed de website gepromoot is maar ook hoe goed de hotel software is dat gebruikt wordt. Ook bij wat een klein of groot logement succesvol maakt is ook weer de website het visitekaartje. Elke hotelier opteert een goed werkende website die meteen vanaf het begin veel boekingen oplevert. Het is geweldig wanneer potentiële gasten de website gevonden hebben. Minder mooi wordt het wanneer ze daar vervolgens niet de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Dan gaan ze elders zoeken en boeken. Gelukkig hoeft dit jouw hotel of B&B niet te overkomen.

Laat het systeem voor je werken

Als je de genoemde zes hoofdregels voor je website aanhoudt heb je in een klap al aan de randvoorwaarden om het hele jaar door met een maximale bezetting te kunnen draaien voldaan. Je kunt deze regels of richtlijnen zien als universele wetten die gelden voor elk motel, pension, Bed & Breakfast of klein hotel. Werk ook met een boekingssysteem die het traag laden van een pagina voorkomt. Een Booking engine voorkomt overboekingen en zorgt voor meer directe boekingen binnen voor hotels of B&B's. Dit alles ook zonder extra commissiekosten. Haal net als de hoteliers die je voorgingen direct meer boekingen met onze boekingsmodule.