Back to overview

7 belangrijke aspecten voor een B&B

blog-nl-7-zaken-die-je-moet-overwegen-voordat-je-een-bb-start

Klaar om te ondernemen met de RoomRaccoon B&B software

Een succesvolle Bed & Breakfast runnen is niet altijd even makkelijk. In het immense oerwoud van concurrenten moet je er natuurlijk wel tussenuit springen en ook moet je zelf uit het juiste hout gesneden zijn. Zo zijn stressbestendigheid, flexibiliteit en gastvrijheid ontzettend belangrijk voor elke B&B-eigenaar. Daarnaast moet je ook de zakelijke kant van je onderneming beslist niet onderschatten. Gelukkig kun je op dit punt rekenen op de handige B&B software van RoomRaccoon. De gebruiksvriendelijke boekingssoftware helpt je om online beter in beeld te komen en om een nog hoger rendement te behalen met je B&B. Waar je nog meer op moet letten bij het opstarten en runnen van jouw Bed & Breakfast? Dat leggen we graag nader uit!

Ben je geschikt als B&B-eigenaar?

Als eigenaar van een Bed & Breakfast ben je je eigen baas. Dat is natuurlijk heerlijk, want zo is er niemand die je vertelt wat je moet doen, hoe je dat moet doen en vooral ook wanneer je dat moet doen. Dit is een grote kans, maar kan ook een valkuil worden. Wees er dus zeker van dat je gemotiveerd en gedisciplineerd genoeg bent om jezelf aan het werk te zetten. Je gasten kunnen op de meest vreemde tijden arriveren en dan ook eens met onverwachte verzoekjes aankomen. Ook krijg je te maken met een ongelooflijke verscheidenheid in mensen. Kun je dit aan en vooral ook vriendelijk blijven, zelfs als je tot laat gewerkt hebt en ’s ochtends vroeg weer voor ze klaar moet staan?

Kun je de zakelijke kant van de B&B aan?

Voor veel mensen spreekt het hebben van een eigen Bed & Breakfast tot de verbeelding, want wat is er nu leuker dan telkens weer gasten over de vloer te hebben vanuit alle werelddelen? Toch is een eigen B&B niet zo idyllisch als het soms lijkt. Daarom moet je zeker het zakelijke aspect van je bedrijf niet vergeten. Om het hoofd boven water te houden moet je namelijk voldoende geld verdienen met je kamers. Het B&B Reserveringssysteem van RoomRaccoon helpt je om je inkomsten overzichtelijk te maken. Stel een financieel plan op waarin je aangeeft hoeveel geld je per maand, kwartaal of jaar moet verdienen om je Bed & Breakfast winstgevend te maken. Zet vervolgens de Channel Manager in om zoveel mogelijk kamers te verkopen.

Kun je de concurrentie te slim af zijn?

Steeds meer mensen beginnen een Bed & Breakfast en dus is het zaak om jezelf te onderscheiden en zeker ook om beter in beeld te komen bij je potentiële gasten. Ken daarom je concurrentie en laat zien waardoor juist jouw B&B uniek is voor de regio. Door een meerwaarde te bieden laat je jezelf uitstijgen boven het overige aanbod aan B&B’s en kun je een hogere bezettingsgraad tegemoet zien. Investeer ook in de ontwikkeling van een slimme en effectieve online marketingstrategie, want de meeste boekingen en aanvragen komen immers via dit kanaal binnen. Het online B&B Reserveringssysteem van RoomRaccoon bestaat uit drie onderdelen die elkaar aanvullen om het beste uit je online aanwezigheid te halen. Bovendien helpt het je om de administratie van je bedrijf te verkleinen. Wil je direct ervaren hoe je meer boekingen voor je Bed & Breakfast krijgt? Probeer de B&B Channel Manager van RoomRaccoon nu gratis uit!

Met wie ga je de B&B runnen?

Een Bed & Breakfast is een stuk persoonlijker dan een hotel en vaak wordt de huiselijke sfeer versterkt doordat het bedrijf door een familie gerund wordt. Toch is het niet altijd slim om samen met je familieleden een B&B te beginnen. De hechte en persoonlijke band die jullie onderling hebben kan namelijk flink onder druk komen te staan als gevolg van stress en verschillen in inzicht bij het runnen van de Bed & Breakfast. Kies je er toch voor? Weet dan dat je doorzettingsvermogen en toewijding zeker helpen om nog succesvoller te worden!