Back to overview

Binnen kijken bij: In het Huis van...

blog-binnen-kijken-in-het-huis-van


Afgelopen weekend bracht ik een bezoek aan Deventer, waar toevallig een prachtig hotel staat dat werkt met RoomRaccoon Hotel Software: In het huis van Deventer. Een statig herenhuis gelegen aan de grote markt. Als je voor het hotel staat, kijk je uit op de indrukwekkende kerk die hoog in de lucht reikt en waarvan je weet dat dit vroeger het centrale punt van de stad is geweest. Via het stenen trapje, loop je het hotel binnen waar warmte en een verse koffiegeur je direct tegemoet komen. Zodra ik het restaurant van het hotel binnenstap, word ik begroet door Rob, mede-eigenaar van het hotel. Hij heeft net een kop koffie in zijn handen, maar neemt gelijk de tijd om mij te verwelkomen.

Voorkant - Hotel in het huis van Deventer

In het restaurant dat tevens dient als ontvangstruimte, hangt een gemoedelijke sfeer. Ik voel mij gelijk op mijn gemak en kijk mijn ogen uit. De dame die in de open keuken staat, vraagt mij of ik iets wil drinken. Ik bedank haar vriendelijk, omdat er nog zoveel te ontdekken is. In de tussentijd wordt Rob gebeld en niet veel later komen er twee gasten het hotel binnen lopen. Ook zij krijgen een ontzettend warm welkom en ik merk dat Rob erg gepassioneerd is over zijn hotel en zijn vak. Ik zie een twinkeling in de ogen van de gasten en ik kan niet wachten om meer van het hotel te zien. Het is tijd om de gasten naar hun kamer te begeleiden en ik heb het geluk dat zij het prima vinden als ik ook hun kamer even bezichtig. Ik volg Rob en zijn gasten de trap op naar de eerste verdieping, waar naast hotelkamers ook een mooie, ruime woonkeuken is genaamd de Republiek Daventria. Zodra je de woonkeuken binnen stapt – die vrij toegankelijk is voor de gasten, heb je meteen door waar de naam vandaan komt: het ademt de sfeer van de jaren ’80.

 

Hotel in het huis van Deventer

Platenspeler in het huis van Deventer

Ik spiek even binnen bij de kamer van de zojuist gearriveerde gasten. Weet je nog..toen je klein was, dat je het liefst op bedden wilde springen? Deze kamer is de droom van ieder kind! Het bed is zo ontzettend groot dat je er wel met vier mensen kunt slapen. Hoe heerlijk! Ik wens de gasten een fijne vakantie toe en vervolg mijn ontdekkingsreis door het hotel. Letterlijk iedere kamer is gecreëerd met ontzettend veel aandacht voor design. Rob vertelt dat zij hebben samen gewerkt met interieurarchitect Ellen Schild van Studio Groen+Schild en het kunstenaarsduo Albert Deddenen en Paul Keizer, bekend onder de naam Spacecowboys. In het huis van Deventer mag wat mij betreft een echt boutique hotel genoemd worden,  het is een passievol project waar een goed oog voor detail en een voorliefde voor kunst samen zijn gekomen. Iedere kamer is uniek en vertelt een eigen verhaal. Tijdens mijn rondleiding door het hotel, vertelt Rob dat hij graag werkt met de RoomRaccoon software. Hij vindt het systeem heel gebruiksvriendelijk en lekker overzichtelijk. Dat is natuurlijk ontzettend leuk om te horen, maar ook ideaal als je zo druk met ondernemen bent. Zo vertelt Rob dat ze naast dit hotel, ook nog huizen in de omgeving van Deventer aanbieden en zelfs ook nog hotelkamer concerten organiseren in het hotel. Dat moeten echt super inspirerende avonden zijn! 


Kast in de hotelkamer

Sfeerafbeelding het huis van Deventer

Bed in de hotelkamer

Als ik even later weer het plein op stap om mijn dag te vervolgen, ben ik vol energie. Rob zijn enthousiasme werkt ontzettend aanstekelijk. Er is niets mooier dan onze klanten te ontmoeten en hun verhalen te horen. Zo kunnen wij van elkaar leren en het RoomRaccoon systeem blijven verbeteren. Wij willen het leven van zoveel mogelijk hoteliers eenvoudiger maken zodat zij hun daarmee de gasten een nog beter verblijf kunnen geven. Benieuwd naar wat RoomRaccoon voor jou kan betekenen? Vraag dan snel een gratis demo aan!