Back to overview

Boost je directe boekingen

blog-boost-je-directe-boekingen

Onlangs heeft onze UK Country Manager Adam Clarke samen met Mark Simpson van Boostly een Webinar georganiseerd.

Voor iedereen die nog niet eerder van Mark heeft gehoord, hij is een gastvrijheidsmarketingexpert. Hij heeft met meer dan 1.000 kleine accommodatiebedrijven gewerkt om hen te helpen hun social media marketing te verbeteren en hun directe boekingen te stimuleren.

Gezien het feit dat het webinar ongeveer 70 minuten duurde, dacht Adam dat het misschien nuttig zou zijn om enkele van de hints en tips die ze hebben besproken in een snelle blogpost te verzamelen.

 

1. Gebruik een Booking Engine.
Geen verrassing natuurlijk! Maar het is ontzettend belangrijk. Volgens een recente studie in opdracht van Statistic Brain Research Institute (Een onderzoeksbureau in de UK), wordt meer dan 65% van de hotelboekingen online gemaakt. Je kamers moeten snel en eenvoudig te boeken zijn op je site. Mensen zijn ongeduldig. En als je Booking Engine niet in orde is, zal je omzet er zeker onder lijden.

 

2. Werk met online reisbureaus (OTA's)
Het verhogen van je directe boekingen betekent niet dat je de relatie met de OTA's beëindigt. Ze hebben enorme marketingbudgetten. Ze kunnen je zeker helpen om de aandacht op je accommodatie te vestigen.

Een groot deel van de reizigers die je kamers vinden via een OTA zal proberen je directe site te bezoeken. Hier is je kans (zie punt 1!) Denk aan hen als een zoekmachine. Werk met meer dan één om de kansen om gevonden te worden te spreiden.

 

3. Hoe ziet je visitekaartje er uit?
Het is erg belangrijk dat je website duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren is. Je "Boek Nu" knop moet prominent aanwezig zijn.
Vaak over het hoofd gezien, maar uiterst belangrijk, geef duidelijk aan waarom gasten direct moeten boeken. Dit zou geen ontzettend lang verhaal moeten zijn. 

Wat bieden jullie een directe boeker? Een paar ideeën:

- Een korting. Directe korting boekingscode.
- Een kans. Toegang tot de kamer upgrade loterij.
- Een freebie. Een cocktail, een doos chocolaatjes...
- Een voordeel. Directe gasten kunnen 2 uur eerder inchecken in hun kamer dan OTA-boekers.


4. Zet de sfeer van je accommodatie neer!

Een foto zegt meer dan 1.000 woorden. Kijk naar de mogelijkheden om professionele foto's van hoge kwaliteit te laten maken. Dit kan ook zeker betaalbaar en is de investering waard.
Vergeet niet om een foto van de badkamer op te nemen voor elk kamertype op je booking engine. 

 

5. Verzamel E-mailadressen
Of iemand nu rechtstreeks via je website, via de telefoon, via een OTA of op een andere manier bij je boekt, zorg ervoor dat je hun e-mailadres heeft. Wanneer OTA's je een reservering sturen zullen ze normaal gesproken het e-mailadres verduisteren, omdat ze weten dat e-mailadressen zeer waardevol zijn.

Inschrijvingsformulieren zijn handmatig en ouderwets. Gebruik een PMS dat een volledige online check-in biedt. Een van de vele voordelen is dat je ontbrekende e-mailadressen kunt vastleggen als onderdeel van het inchecken en dat het overzicht rondom je gasten direct wordt bijgewerkt.

 

6. Stimuleer retourboekingen
Het vastleggen van e-mailadressen is het halve werk. Het is wat je met ze doet dat telt. Zorg er eerst voor dat je een geweldige post klaar hebt staan om automatisch naar al je gasten te worden gestuurd als hun verblijf voorbij is.

Behalve dat je de gasten in de richting van je voorkeur qua boekingen stuurt, is het ook echt belangrijk dat je ze bedankt. Overweeg om een stimulans te bieden om weer bij je te blijven. Maak een kortingscode aan binnen je PMS en moedig gasten aan om deze te delen met vrienden en familie.

Ten tweede, exporteer je gastinformatie van je PMS naar MailChimp (of een vergelijkbaar programma) en stuur gerichte campagnes naar eerdere gasten. Package deals zijn een geweldige manier om gasten aan te moedigen om terug te komen, en om je RevPar op te boosten.

Je hotelmanagementsysteem is een belangrijk onderdeel in het aansturen van directe boekingen.

Onlangs is RoomRaccoon uitgeroepen tot het beste alles-in-één hotelmanagementsysteem ter wereld door het toonaangevende Hotel Tech Report. RoomRaccoon biedt alle bovengenoemde functies en nog veel meer. Dus als je op zoek bent naar een systeem voor de eerste of als je huidige oplossing niet voldoet. Vraag dan een demo van RoomRaccoon aan, we weten dat je onder de indruk zult zijn!