Back to overview

De financiële rapportage

De financiële rapportage

Tijd besparen door de accounting koppeling

Bij RoomRaccoon willen we het de hotelier zo eenvoudig mogelijk maken. In dit artikel laten we je zien hoe je de administratie kunt doen in veel minder tijd. Je wist al dat je in onze hotel software facturen kunt creëren. Dat is een mooie functie maar daarmee staan de facturen nog niet in je boekhouding. Daarom hebben we met een aantal boekhoudpakketten een koppeling gebouwd. Zo’n koppeling automatiseert het inboeken van facturen in je boekhoudpakket. Voor de boekhoudpakketten waarmee we niet automatisch koppelen hebben we nu de financiële rapportage module. Dat betekent dat je administratie nu veel minder tijd gaat kosten, of je boekhoudpakket nu gekoppeld is of niet.

Financiële rapportage

We leggen je graag de financiële rapportage uit. Je boekhouder (of jijzelf) geeft aan ons door welke grootboekrekeningen er gebruikt worden in de boekhouding. Wij gaan er dan voor zorgen dat deze grootboekrekeningen ook in RoomRaccoon gezet worden. Aan de achterkant van het systeem houden wij bij welke facturen er aangemaakt worden en op welke grootboekrekeningen de bedragen van de factuur gezet moeten worden. Aan het einde van de maand zie je een verzameling van mutaties. Jij of je boekhouder hoeven dan alleen maar de totalen per grootboekrekening in je boekhouding te zetten. Dit is ongeveer net zo veel werk als één factuur in de boekhouding zetten.

Hoe ziet dat eruit dan?

Als je bij RoomRaccoon aangegeven hebt dat je gebruik wil maken van de financiële rapportages dan sturen wij je een lijst waarop je boekhouder de grootboekrekeningen in kan vullen. Wij verwerken de grootboekrekeningen in RoomRaccoon. Vervolgens worden logies, add-ons, etc. toegewezen aan de ingevoerde grootboekrekeningen.In de financiële rapportage is wordt de omzet per maand op grootboekrekening niveau weergegeven. De btw wordt apart genoteerd. Op deze manier kun je eenvoudig inzicht krijgen in de gegevens die je voor de omzet belasting nodig hebt. 

Scherm met de financiële rapportageDe financiële rapportage Zoom-In

Ook betalingen verwerken in de boekhouding

Behalve omzetten en btw worden via RoomRaccoon ook betalingen verwerkt. Deze betalingen geven we ook weer in de financiële rapportage. In ons voorbeeld hebben we een aantal betaalmethoden aangemaakt. Als men contant afrekent is dat te zien op de grootboekrekening ‘Payment Cash’. Rekent men af per creditcard dan wordt dat zichtbaar op de rekening ‘Payment Creditcard’. Zo kun je per maand zien welke betalingen er binnengekomen zijn. Al met al geeft de financiële rapportage een totaal overzicht van alles wat er op financieel gebied in RoomRaccoon gebeurt. En alles is volledig af te stemmen op de boekhouding die jij voert. Ook is het mogelijk uitdraaien te maken in Excel van alle mutaties waarbij bedragen, datum, grootboekrekening en factuurnummer zichtbaar zijn.

Ben je geïnteresseerd of wil je zien hoe de omgeving eruit ziet? Neem dan hier contact met ons op en laat de naam van je accommodatie achter. We zullen dan contact opnemen om je een demo te laten zien.