Back to overview

Hoe kom je terug op de radar?

gasten-radar
We leven momenteel in onzekere tijden, waardoor hotelmanagers, B&B en AirBnB-eigenaren zichzelf (en hun bedrijven) moeten aanpassen aan nieuwe behoeften. De Hospitality sector is gepauzeerd en daarin is de reisindustrie geen uitzondering.
 
Het is net zo belangrijk om duurzame manier te vinden om je accommodatie in stand te houden, als te begrijpen welke aanpak je weer op de radar van je gasten zal zetten. Wat je eerder als een 'nice-to-have' hebt beschouwd, is op dit moment van cruciaal belang. Ja, ik heb het over de digitale wereld. Dus blijf lezen: het is tijd om de handen uit de mouwen te steken!

 


Concentreer je op wat je gasten willen en nodig hebben
Neem de tijd om na te denken over wat je wilt uitstralen met je bedrijf en zorg dat je een merkidentiteit bepaalt. Let op de feedback van je gasten. Doe wat onderzoek naar wat zij duidelijk naar voren brengen als hun wensen en nieuwe (opkomende) behoeften. Zo kan het zijn dat het voor (potentiële) gasten erg belangrijk is om te weten of het veilig is om bij je te boeken. Leg hen dan uit dat jullie huishoud- en schoonmaakpersoneel goed getraind zijn en welke maatregelen je zult nemen om ervoor te zorgen dat de gasten kunnen genieten van een ontspannen en veilig verblijf.

Vergeet ook niet dat als de strenge maatregelen van de lockdown eenmaal zijn afgelopen, je gasten zich zullen verheugen op het vieren van het buitenleven. Dus of het nu gaat om een picknick op het platteland, een ritje te paard of zelfs een lekkere lunch in de achtertuin of op het balkon, zorg ervoor dat je je gasten verrast met wat mooie opties.

 


Gebruik sociale media op een bewuste manier
Nu je in gedachten hebt wat je accommodatie uniek maakt, is het tijd om de boodschap te verspreiden. Door een geglobaliseerde quarantaine besteden mensen 40% meer tijd aan sociale media. Dus als je tot nu toe niet erg actief bent geweest, is het nu meer dan ooit tijd om social media te omarmen.


Kies uit Facebook, Instagram of Pinterest minstens 2 platformen waar je ideale klant zich bevindt. Begin met het plaatsen van inspirerende content die je merkidentiteit communiceert en laat potentiële gasten dromen van een heerlijke weekendje weg. Zet de ontbijttafel van je hotel op en zet de meest verse en lekkere ingrediënten in de kijker. Nodig mensen uit om te dagdromen over een speciale ochtendmaaltijd die hen te wachten staat.


Selecteer alleen echt mooie foto's en voeg korte, niet-verkoopgerichte beschrijvingen toe. Bijvoorbeeld, in plaats van "Boek direct bij ons en krijg 10% korting", kies iets dat je waarden uitdrukt en dat potentiële gasten inspireert om bij je te boeken: "Hier bij (vul hier je hotel of B&B naam in), bereiden we ons voor op de warmere dagen, mooie zonsondergangen en langzame ochtenden in je eigen tempo. #wijzijnopen!" Op deze manier creëer je het verlangen bij gasten om dat soort momenten en sensaties te beleven. Vergeet ook niet hashtags te gebruiken die beter bij je hotel passen. Als je een eigentijdse of design woning heeft en je plaatst een foto van een kamer met een prachtig uitzicht op Instagram, kies dan voor een combinatie van hashtags zoals #(je hotelnaam), #roomwithaview, #hotelwithaview, #designhotel of andere soortgelijke. Met Instagram kun je tot 30 hashtags plaatsen, dus wees creatief! Als je je afvraagt of dit de moeite waard is nu je bedrijf gepauzeerd is, is het antwoord: Ja. Begin nu!

 

Start met e-mailmarketing
Stuur nieuwsbrieven of gepersonaliseerde e-mails naar je gasten. Laat hen weten wat jullie nieuwe flexibele annuleringsbeleid is, dat je werkt met een mobiele/contactloze check-in voor hun comfort en veiligheid of zelfs om hen te herinneren aan de diensten waar ze van dromen en waarvan ze zeer binnenkort zullen kunnen genieten.

Zorg ervoor dat je in contact blijft met je werkelijke gasten en de potentiële gasten op een frequente basis, ten minste een keer per maand. Laat hen weten dat je hotel / B&B bestaat, toon empathie en laat ze vooral weten dat je niet kunt wachten om hen persoonlijk te verwelkomen.

 


Vergroot je zichtbaarheid op verschillende boeking platformen
Je hotelkamers beschikbaar hebben op verschillende boeking platformen is een goede strategie om je zakelijke zichtbaarheid te vergroten en dus meer boekingen te krijgen. Naast de bekende Booking.com, kun je overwegen om andere OTA's toe te voegen zoals Expedia.com, Tripadvisor, AirBnB of Homeaway.

Een ander alternatief is om contact op te nemen met DMC's en reisbureaus die afgestemd zijn op je ideale klant. Deze exposure kan een belangrijke rol spelen bij het adverteren van je hotel, wanneer mensen weer klaar zijn om te boeken. Als je je afvraagt hoe je de beschikbaarheid van je kamer in al deze verschillende platformen tegelijkertijd kunt beheren, overweeg dan een Channel Manager. Dit bespaart je een hoop werk en maakt het gemakkelijker om de bezettingsgraad te verhogen.

 

Optimaliseer je website
Ongeveer 60% van de gasten bezoekt de website van het hotel voordat ze online boeken. Ze zoeken naar betere prijzen, speciale pakketten die ze nergens anders kunnen vinden of zelfs verdere informatie over de accommodatie.

Het hebben van een eigen website stelt je in staat om volledige controle te hebben over de indruk die potentiële gasten hebben van je hotel. Selecteer foto's van topkwaliteit, laat de meest unieke details van je accommodatie (zoals het balkon, ruime kamers en een heerlijke ontbijt) goed zien en werk met een Booking Engine. Een Booking Engine zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van je kamers altijd realtime worden bijgewerkt. Je gasten kunnen direct boeken en betalen met creditcard via het online betaalsysteem.

 


Creëer een online winkel
Als je eigenaar bent van een plattelandshotel of een pand met een eigen productie van bijvoorbeeld zelfgemaakte kaas, appeltaart, jam of andere zelfgemaakte lekkernijen, dan is dit het moment om een online webshop te maken.

 

Het bouwen van een online winkel met geïntegreerde betalingen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk als het lijkt. Neem de tijd om eens te kijken naar onze eigen Website Builder, waarmee je eenvoudige en functionele website kunt maken. Dit maakt het mogelijk voor je gasten om hun favoriete producten van je te blijven kopen, met een simpele klik op afstand.

 

Kijk vooral naar deze periode als een kans om de prestaties van je bedrijf te verbeteren. Leer nieuwe digitale marketingvaardigheden, breng ze in de praktijk en durf nieuwe benaderingen te volgen. Wees creatief in de manier waarop je je bedrijf en middelen beheert. Blijf op de radar van je gasten door middel van sociale media en andere marketinginstrumenten, om hen eraan te herinneren dat je hotel of B&B bestaat. In feite kunnen je gasten, net als jij, niet wachten tot alles zo snel mogelijk weer normaal is, zodat ze eindelijk kunnen genieten van een rustgevend verblijf.

 

Laura Freire
Specialist digitale marketing