Back to overview

Groeit jouw onderneming snel genoeg?

blog-groeit-jouw-onderneming-snel-genoeg

Ik wed dat je één of beide scenario's herkent.

A. Je verkoopt niet altijd je premium kamers 
B. Je bent niet blij met het betalen van OTA commissies op verkochte extra's (zoals het ontbijt)

Niet verrassend, je staat hier niet alleen in. Je zou er de voorkeur aan geven om het ontbijt na de OTA-boeking als "upsell" te verkopen om op deze manier de commissies in je zak te houden. Maar slagen je front-desk medewerkers er altijd in geslaagd om tijdens het inchecken te upsellen? Daarnaast speelt natuurlijk mee, hoe voelt de aankomende gast (moe van de reis) zich op dat moment? Een ander typisch scenario: de superior kamers blijven vaker leeg dan de standaard kamers. Hoe actief en succesvol upgrade je standaard kamers naar superior kamers? En dan ook nog eens op tijd, zodat je de vrijgekomen standaard kamer opnieuw kunt laten boeken?


Ik ben van mening dat alle hoteliers actief tijdige, scherp geprijsde upgrades moeten aanbieden zoals maaltijd plannen en superior kamers. Hierdoor zal de RevPAR toenemen. Je zult zowel meer kamers verkopen, als het gemiddelde per kamer verhogen.

Als onderdeel van onze pre-arrival messaging en online check-in, biedt RoomRaccoon realtime beschikbare upgrades voor gasten en zorgt het hierdoor voor meer upselling. Probeer ons en ontdek waarom RoomRaccoon het meest complete, makkelijk en snelst groeiende PMS is voor onafhankelijke hoteliers ter wereld.

Tymen van Dyl
Co-Founder RoomRaccoon