Back to overview

Het hotel van de toekomst

Het hotel van de toekomst

De hotelbranche moderniseert in rap tempo. Dat heeft voordelen voor de gast maar ook zeker voor de hotelier. Door nieuwe technieken veranderen de werkzaamheden van de hotelier en die verandering staat dichterbij dan je denkt.

Slotenintegratie

Steeds meer hotels en B&B’s gaan over naar geautomatiseerde sloten. Deze sloten zijn te openen met een pas, code of met een app. Voor aankomst download de bezoeker een app op zijn of haar smartphone. Vanuit het property managment system (PMS) worden gastdetails doorgestuurd zoals kamernummer en aankomstdatum. De app verleent toegang tot de kamer binnen het reserveringstijdslot van de gast. Hierdoor kan de gast op elk moment toegang tot de kamer krijgen. Zelfs als de balie onbemand is kunnen gasten toegang krijgen tot hun kamer.

Onze tip: kijk eens naar Smart Air, dit systeem van Assa Abloy gaat het naar ons idee maken in de nabije toekomst.

Verwarmingsintegratie

Als de gast nu de verwarming eens uit zou zetten als ze de kamer verlaten, zou dat flink schelen op de energierekening. Een kamer die leeg is hoeft niet heel de dag warm te zijn. Met die filosofie gaan verwarmingsintegraties aan het werk. Zij stemmen de verwarming van de kamer af op incheck moment en het moment dat de gasten de kamer verlaten. Zo kan de verwarming automatisch aangezet worden op een x aantal uur voor aankomst en valt de verwarming terug op het moment dat de gasten de kamer verlaat.

POS-integratie

Door een Point of Sale-systeem te integreren kun je de rekening van de bar of het restaurant direct op de kamer boeken. Door deze integratie hoeft de portemonnee maar één keer getrokken te worden gedurende het verblijf en hoeft je personeel minder transacties af te handelen. Alle rekeningen binnen het hotel verschijnen in het PMS. Ook de POS-integratie kan automatisch verwerkt worden in de boekhouding. 

Onze tip: Lightspeed werkt in onze ogen erg prettig. Je kunt bij RoomRaccoon zelfs een demo aanvragen voor Lightspeed.

Accounting Koppeling

In het PMS worden facturen aangemaakt en betalingen geregistreerd. Deze informatie kan geautomatiseerd naar het boekhoudpakket verzonden worden. Zo hoeft niet elke factuur los ingevoerd te worden en aan een betaling gematcht te worden. Dit gebeurt namelijk al in het PMS. Een accounting koppeling bespaart je dus enorm veel tijd. Die tijd kun je weer gebruiken om met je gasten door te brengen.

Onze tip: lees dit blog over onze financiële rapportage eens of kijk bij partners naar de automatische boekhoudkoppelingen die beschikbaar zijn.

Conciërge app

Ben je er klaar mee om de route naar de bioscoop of het restaurant om de hoek op een papieren kaart in te tekenen? Je gasten ook. Met de diverse conciërge apps die er op de markt zijn kun je alle tips voor je gasten laten zien. Je gast download de app en kan jouw tips zien. Heb je een vijf-sterren hotel, dan laat je jouw gasten het sterrenrestaurant in de buurt zien. Heb je een landelijk B&B, dan stuur je jouw gasten naar de lokale bierbrouwerij of delicatessewinkel. Alles in deze app’s is volledig aan te passen op de doelgroep van jouw hotel of B&B.

Revenue Management

De omzet van veel ondernemingen is eenvoudig te verhogen door te spelen met prijzen. Op een maandag in januari maak je de kamer goedkoper en met het evenement in de buurt in het hemelvaart weekend laat je de prijzen stijgen. Is je hotel morgen nog niet volgeboekt? Dan laat je de prijzen dalen, is er in dat ene weekend 3 maanden vooruit al een bezetting van 80%? Dan mogen de prijzen omhoog. Uiteraard moet je hierbij ook rekening houden met wat de concurrentie doet. Revenu management is een hele klus als je het met de hand moet doen. Daarom is er software die dit voor je doet. Geautomatiseerd de beste prijs voor je kamer.

Onze tip: Kijk eens naar Revcontrol

Payment Provider

Betalingsverkeer is niet altijd even transparant en veel hoteliers zijn al blij als het geld op hun rekening staat. Bij RoomRaccoon hebben we de besparingen voor de hotelier in kaart gebracht om te kijken of we het betalingsverkeer beter en goedkoper konden maken. Dat kan door het gebruik van een Payment Provider. Waar je bij traditionele betaalmethoden zoals een creditcard zo’n 2,9% per transactie betaalt is dat bij de payment provider waarmee wij gekoppeld zijn 1,6%. Bovendien zit er een eenvoudige betaalknop in je PMS waardoor je direct het betalingsverkeer kunt regelen zonder dat de gast met zijn creditcard bij je balie staat. En misschien wel het grootste voordeel: je hoeft een creditcard gegevens te beheren met alle risico’s van dien.

Onze tip: Ga Stripe gebruiken als Payment Service Provider, dit gaat je veel geld besparen.

Juist wel persoonlijk

Wordt alles in mijn B&B en hotel niet onpersoonlijk als ik met allerlei innovatieve oplossingen ga werken? Juist niet, door die innovaties heeft de hotelier meer tijd vrij om aan gasten te besteden. Doordat veel processen geautomatiseerd zijn is er minder risico dat dingen misgaan. En onder aan de streep blijft er meer geld over voor de hotelier. Daarbij wordt datgene wat je levert steeds meer maatwerk voor de gast. Kijk eens rond op onze partnerpagina of op de scorecard voor alle mogelijke integraties.