Back to overview

Hoe gebruik je een hotel reserveringssysteem?

blog-nl-reserveringssysteem-gebruiken-bed-and-breakfast

Hoe gebruik je een hotel reserveringssysteem voor je hotel of B&B?

Als eigenaar van een B&B of hotel wil je natuurlijk zoveel mogelijk gasten ontvangen en verwennen. Een goede hotel boekingsmodule kan daar een grote hulp bij zijn. Je gasten kunnen gemakkelijk online een kamer boeken en jij moet je minder bezig houden met administratie, zodat je meer tijd hebt voor wat je echt graag doet. Een win-win als je het ons vraagt! Je denkt misschien dat die hotel software enkel gebruikt kan worden door grote hotelketens, maar niets is minder waar. Ook jij, met je B&B of gezellige hotelletje kan er gebruik van maken en over het technische aspect moet je je ook geen zorgen maken. Daar zorgen wij wel voor.

Wat is een hotel reserveringssysteem?

Een hotel reserveringssysteem is een hotel software met tal van handige functionaliteiten die je het leven als hotel- of B&B-eigenaar gemakkelijker maken. In de digitale agenda of PMS (Property Management Systeem) zie je onmiddellijk wie al ingecheckt heeft en of die klanten al betaald hebben. Wordt een boeking geannuleerd? Dan wordt dat in real time aangepast in je PMS.

Dat is niet het enige voordeel van ons volledig geautomatiseerde systeem. Jij moet je ook geen zorgen meer maken over fouten in de administratie. Wij begrijpen perfect dat je lange dagen werkt en dan kan er al eens een fout in je administratie sluipen, waardoor je misschien als eens teleurgestelde gasten met reservering moest wegsturen. Ook dat andere minder leuke taakje, het opmaken van facturen en bevestiging e-mails neemt de hotel boekingsmodule van je over.

RoomRaccoon is cloud based

Het hotel reserveringssysteem van RoomRaccoon werkt volledig cloud based. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Cloud based houdt in dat je vanaf elk apparaat dat verbonden is met het internet een zicht kan krijgen op de kamerbezetting en de reserveringen. Je bent dus niet meer beperkt tot die ene centrale computer bij de receptie. Bij de bar of op je terras kan je even snel en gemakkelijk je reserveringen controleren. Uiteraard zijn de gegevens van je klanten veilig in de cloud. De enigen die toegang hebben zijn jij en je collega's. Jij en je collega's kunnen ook probleemloos tegelijkertijd gebruik maken van de hotel software.

Online boeken via RoomRaccoon

Online is de toekomst, ook voor jou als eigenaar van een hotel of B&B, en dat weten we maar al te goed. Daarom creëerden we onze online Booking Engine en onze hotel Channel Manager.

Via de hotel Channel Manager kan je je kamers aan op verschillende boekingskanalen zoals bookings.com, Expedia of AirBnB en omdat het systeem in real-time en geautomatiseerd werkt, heb je nooit te maken met overboekingen. Betaal je liever geen commissie aan die grote websites? Dan is de Booking Engine ideaal voor jou. Zo kan je via je eigen pagina boekingen binnenhalen. De Booking Engine is ideaal voor op je eigen website of via Google Mijn Bedrijf als je zelf geen website hebt.

Geen commissiekosten, wel een vast, maandelijks bedrag

Onze Booking Engine is niet het enige waarbij je geen commissiekosten betaalt. Op de hotel software van RoomRaccoon doe je dat namelijk nooit. Je betaalt wel een maandelijks bedrag afhankelijk van de grootte van je B&B of hotel en het aantal kamers.

Doe je het liever gratis? Dat kan ook, maar dan maak je geen gebruik van de Channel Manager en daar zou je een groot aantal klanten mee mislopen, tot wel 27%. Gasten gebruiken meer en meer sites zoals Expedia of booking.com om zich te oriënteren in het grote aanbod verblijfsmogelijkheden en komen zo terecht bij jouw hotel of B&B.

Dus waar wacht je nog op? Wees je concurrent een stapje voor en waag je in de wereld van de online boekingen.