Back to overview

Hoe verhoog ik mijn kameromzet?

blog-nl-hoe-verhoog-ik-mijn-kameromzet

Geschreven door Genya

 

Grote kans dat jij veel geld geïnvesteerd hebt in jouw hotel of B&B. Nog grotere kans dat jij dat geld wilt terugverdienen. En waarschijnlijk zo snel mogelijk. Dit kun je doen door de kameromzet van je hotel te verhogen. Benieuwd hoe?

 

Goed nieuws! Onderzoek van Horwath HTL wijst uit dat de omzet van de Nederlandse hotelmarkt in 2016 gestegen is. Er wordt zelfs gesproken over een recordstijging! Zowel de bezettingsgraad als de gemiddelde kamerprijs is gestegen en dit heeft geleid tot een gemiddelde winststijging van 5% voor hotels en B&B’s in 2016.

 

Geweldig natuurlijk, maar blijft dit ook zo? De Brexit, de dreiging van terreur en de komst van Airbnb zijn allemaal bedreigingen die deze groei beïnvloeden. Wil je zekerheid? Verhoog je kameromzet met deze tips.

 

5 manieren om jouw kameromzet te verhogen

Tip #1 - Pas de prijs gunstig aan

Denk aan vraag en aanbod. Bij veel vraag verhoog je de kamerprijs; bij weinig vraag verlaag je de kamerprijs met behulp van RoomRaccoon's Channel Manager. Misschien een inkoppertje… Er zijn veel meer prijsstrategieën waar je van gebruik kan maken als hotel of B&B-eigenaar.

 

Tip #2 - Bied speciale arrangementen aan

Zijn er leuke activiteiten bij jouw hotel of B&B in de buurt: een rondvaart door de grachten of een historisch museum? Door samen te werken met nabijgelegen bedrijven heb je meer te bieden dan alleen een hotelovernachting. Daarmee maak je een overnachting in jouw hotel of B&B aantrekkelijker en dat kan de kameromzet alleen maar verhogen.

 

Tip #3 - Up-selling en cross-selling

Met verschillende kamertypes kan je gebruik maken van up-selling: wanneer een premium kamer nog beschikbaar is kan je deze aanbieden tegenover een kleine meerprijs. Je kan ook gebruik maken van cross-selling door interessante extraatjes (Add-ons) aan te bieden, zoals een fles Prosecco of een vliegtuig-transfer. Gebruik een booking engine om eenvoudig Add-ons toe te voegen en daar de kameromzet mee te verhogen.

 

Tip #4 - Wees aanwezig bij evenementen

Veel mensen komen op evenementen af en dat maakt het een interessante gelegenheid voor hotels en B&B’s. Als hotel- of B&B-eigenaar kan je uiteraard jouw accommodatie promoten, maar dit kun je ook laten doen door de organisator van het evenement zelf. Zoek naar evenementen in de buurt en promoot een overnachting in jouw hotel.

 

Tip #5 - Verhoog de duur van een verblijf

Veel gasten verblijven een weekendje in jouw hotel en checken zondag uit. Zondag is vaak een moeilijke dag en zo zijn er wel meer dagen… Stimuleer gasten langer te blijven wanneer je kamerbezetting laag is door ze korting te geven op een extra overnachting.

 

Is de kameromzet van mijn hotel of B&B verhoogd?

Met het Property Management System (PMS) van RoomRaccoon zie je meteen of de kameromzet gestegen is. Om te beoordelen of deze tips jouw hotel of B&B hebben geholpen, vergelijk je de cijfers in je RoomRaccoon rapportages met een voorgaande periode waarin je nog niet gebruik maakte van bovenstaande tips om de kameromzet te verhogen. Maak je nog geen gebruik van een reserveringsysteem of een PMS? Vraag dan snel je gepersonaliseerde demo van het alles-in-één reserveringssysteem van RoomRaccoon.