Back to overview

Hoeveel lege kamers had jij vorige week?

blog-hoeveel-lege-kamers-had-jij-vorige-week

Als jij deze vraag kan beantwoorden met (bijna) geen: wauw, je doet het echt super! Maar heeft je bedrijf ook al optimaal geprofiteerd van een volledige bezetting?

Luchtvaartmaatschappijen doen het al zolang we ons kunnen herinneren: ze spelen met de prijs van hun stoelen, in nauwe relatie tot de bezettingsgraad. Daarbij kijken ze naar de resterende tijd om de stoel in realtime te verkopen. Hierdoor kan de luchtvaartmaatschappij de bezettingsgraad en de inkomsten per stoel tegelijkertijd maximaliseren. Dat lijkt mij de ideale oplossing en absoluut logisch. Maar waarom doen alleen de grote ketens dit dan als het gaat om de verkoop van (hotel)kamers?

De grote hotel ketens maken gebruik van toegewijde revenue managers en/of maken zij gebruik van uitgebreide algoritmes om de dynamiek rondom de kamerprijzen te verhogen. Deze methodes zijn meestal buiten bereik voor de onafhankelijke hoteliers. Aan de ander kant is het geen hoger wiskunde. Ik ben van mening dat alle onafhankelijk hoteliers gemakkelijk in staat zijn om prijselasticiteit toe te passen!

Stel je die regenachtige zondagmiddag eens voor, wanneer je je realiseert dat de helft van je kamers nog steeds niet gereserveerd zijn voor die dag. Waarom zou je vasthouden aan normale tarieven, of zou je je zorgen maken over het voortdurend handmatig aanpassen van je tarieven? Ik durf te wedden dat je liever kamers met korting verkoopt, dan dat je met lege kamers komt te zitten. En aan de andere kant, waarom verhoog je de kamerprijzen over 6 weken alvast niet, voor de die dag dat je al bijna volgeboekt bent? Ook al is het alleen maar op de duurdere OTA's, of ter compensatie van de korting die je geeft voor de last-minutes.

Met RoomRaccoon stel je met de grootste precisie je perfecte tarieven in, precies volgens je eigen voorkeuren en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het handmatig updaten van de tarieven. De extra kosten? Nul. Probeer snel hoeveel het je RevPAR zal verhogen op de lange termijn en ontdek daarnaast waarom RoomRaccoon de meest complete, makkelijk te gebruiken en snelst groeiende PMS is voor onafhankelijke hoteliers over de hele wereld.

Tymen van Dyl
Co-Founder RoomRaccoon