Back to overview

Kosten besparen én meer directe boekingen

Kosten besparen én meer directe boekingen

Geschreven door: Nathana

Online Travel Agencies (OTA’s) spelen een belangrijke rol in het behalen van meer boekingen. En er is geen ontkennen aan dat je een groter publiek bereikt met de aansluiting bij meerdere boekingskanalen. Ondanks dat zijn de OTA’s vaak wel een grote kostenpost voor je hotel of B&B. Wij zijn op zoek gegaan naar de juiste balans tussen OTA boekingen en directe boekingen.

De winst van je hotel laten stijgen is altijd lastig. Als onafhankelijke hoteliers begrijpen wij dat maar al te goed. We hebben daarom een aantal tips die je winst gegarandeerd laten stijgen. Dus plan een moment in waarop je je dagelijkse werkzaamheden even kunt laten liggen om hier mee aan de slag te gaan.

In dit artikel leggen we je uit hoe je commissie kunt besparen en hoe je je directe boekingen een boost kunt geven.

 Je website op de mobiele telefoon

Je accommodatie heeft ongetwijfeld een website. Maar is je website responsive, ofwel geschikt voor mobiele telefoon?

Veel van de websites die wij te zien krijgen lopen omzet mis doordat ze niet geoptimaliseerd zijn. Het klinkt misschien moeilijk en gecompliceerd, maar het is simpeler dan je denkt. We nemen je graag even mee door de volgende feiten.  

Internet gebruik - Mobiel vs. Desktop

  • In 2017 blijkt dat 57% van het onlineverkeer van smartphones en tablets komt. (Search Engine Land
  • Daarbij verwacht 60% van de mobiele gebruikers dat de website geladen is binnen 3 seconden. (Forbes).

Websites die niet geoptimaliseerd zijn hebben meestal een lange laadtijd en zijn vaak slecht leesbaar doordat ze niet geschikt zijn voor mobiel. Zowel een lange laadtijd en slechte leesbaarheid zorgen ervoor dat bezoekers omdraaien. En dit gaat sneller dan je denkt, die beslissing is in een paar seconden gemaakt.

Het is ook niet onbelangrijk om te vermelden dat optimalisatie voor mobiele telefoon ervoor zorgt dat Google je beter vindt. We kunnen rustig stellen dat dit van vitaal belang is voor een goede conversie op je website.

Een goede foto gallerij

Stel je eens voor dat je een vakantie of een weekend weg plant. Daar hoort natuurlijk een verblijf bij. Wat verwacht je dan van dit verblijf, en wat trekt je over de streep om er een overnachting te boeken? Zou je een overnachting boeken zonder dat je foto’s gezien hebt?

Zorg voor goede foto’s die de gasten prikkelen. Bedenk wat je uit wil stralen of wil laten zien. Dat grote bed, de prettige sfeer, de moderne inrichting, een prachtige omgeving… het draagt allemaal bij!

Hotelkamer met open haard

Zien je kamers er kleiner uit dan ze in werkelijkheid zijn? Probeer dan deze visuele truc eens: Neem de foto’s vanuit de hoek van je kamer. Je kunt ook door het perspectief meer optische ruimte creëren. Wil je nog professionelere foto’s maken? Maak dan foto’s met een fish-eye lens.

Gebruik een booking engine op je website

Op veel hotelwebsites worden contactformulieren gebruikt, daar is op een eenvoudige manier veel aan te verbeteren. Een booking engine is een hotel reserveringssysteem dat geïmplementeerd kan worden op je website en je contactformulier vervangt. Dat heeft tal van voordelen. Doordat de volledige reservering (zelfs tot en met de betaling) dan geautomatiseerd is kun je reserveringen ontvangen die je met één druk op de knop kunt bevestigen. Je hoeft dan niet meer te mailen en de gast weet direct waar hij of zij aan toe is.

RoomRaccoon - Booking Engine voorbeeld

Even wat voordelen op een rij:

  • Deze boekingen zijn commissievrij.
  • Je gasten zien direct de beschikbaarheid van je kamers
  • De klanttevredenheid stijgt doordat er direct een reserveringsbevestinging verstuurd wordt.
  • Bespaar tijd en kosten door het aantal handelingen rondom een reservering flink te laten dalen.
  • RoomRaccoon is een alles-in-één oplossing voor je hotel, apartement of B&B die je zeker helpt met je dagelijkse processen. We helpen je graag met een gratis demo.

Activeer boekingen via de Facebookpagina van je accommodatie

Facebook is een van de eerste dingen die de gasten bezoeken als ze meer willen weten over je hotel of B&B. Daarom is het goed om actief te zijn op dit platform, je zult daar zeker je voordeel mee doen.

Wist je dat je ook een ‘Boek nu’ button kunt aanzetten op Facebook die direct gekoppeld is aan je Booking Engine. En zoals we al zeiden, die Booking Engine gaat je winst zeker vergroten.

Boek nu knop op Facebook

Biedt korting op directe boekingen.

Iedereen houdt van korting, zo simpel is het. Een goed aanbod kan de bezoekers van je website of Facebookpagina net die extra reden geven om een verblijf bij jou te boeken. Je kunt met deze aanbiedingen ook sturen waar en wat jij wilt dat een bezoeker boekt.

“Boek nu via de website en krijg 5% korting”

“Boek direct een Zondag-tot-donderdag deal en ontvang 20% korting”

Je kunt ook kijken naar het aantal mensen dat samen een reservering maakt. Is er bijvoorbeeld sprake van een groep dan is dat misschien een goede reden om ze een fles wijn aan te bieden in het restaurant. Dat kan een goede strategie zijn om upselling te doen. De kans is groot dat je er ook een aantal maaltijden en nog wat meer wijn bij verkoopt.

Goede campagnes kunnen zorgen voor een hogere bezettingsgraad. En een hogere bezettingsgraad is toch een van de grootste uitdagingen van de hotelier.

RoomRaccoon maakt het mogelijk om eenvoudig upsells of speciale arrangementen aan te bieden. Wil je weten hoe dat werkt? We leggen het graag voor je uit in onze gratis demo.

Over RoomRaccoon

Wij zijn er voor de slimme hotelier die het maximale uit zijn of haar bedrijf wil halen. Met onze all-in-one oplossing voor onafhankelijke hotels, B&B’s en appartementen beloven we je dat je winst stijgt. Een Property Management SystemBooking Engine en Channelmanager zonder verborgen kosten, service kosten of commissies.

RoomRaccoon is ongelofelijk eenvoudig in gebruik. Je bent maar een paar muisklikken weg van een geautomatiseerd factuursysteem, emailsysteem, digitaal beheer van je kamers, en nog veel meer.
Onze software is een cloud oplossing, dat betekent dat je via het internet van overal toegang hebt tot het systeem.

Ben jij klaar om je winst te verhogen en processen in je hotel te stroomlijnen? Vraag dan hier een demo aan.