Back to overview

Hoe beheer je de online reputatie van je Hotel?

blog-hoe-beheer-je-de-online-reputatie-van-je-hotel

Nu meer en meer reizigers online onderzoek doen voordat ze op vakantie gaan, is een positieve online reputatie van cruciaal belang voor het succes van hotels. Natuurlijk is het frustrerend dat je niet kunt controleren wat mensen zeggen over je accommodatie. Met het internet zo booming als het is, kan een ontevreden gast je hele bedrijf ruïneren.

Volgens onderzoek dat TripAdvisor onlangs heeft uitgevoerd, koos tot 96% van de klanten een hotel op basis van de reviews die ze online lezen; bovendien heeft 53% van de klanten opzettelijk hotels vermeden die geen feedback of online gepubliceerde klantreviews hadden. Hier zijn 5 tips om je te helpen met je online reputatie.

1. Neem Feedback serieus
We begrijpen dat het erg aantrekkelijk is om slechte of slechte recensies te verwijderen. Maar een belangrijke tip die we je kunnen geven is: verwijder ze nooit! Kijk goed naar je beoordelingen en analyseer ze. Probeer patronen te vinden die in de loop der jaren uit je reviews naar voren komen en neem daar stappen naartoe. Door actie te ondernemen voorkom je dat negatieve beoordelingen zich herhalen en creëer je een gestage stroom van goede beoordelingen die hopelijk leiden tot meer verwijzingen. Kijk ook zeker naar de positieve reviews en gebruik ze, indien mogelijk, in je marketing.

2. Reageer altijd op negatieve recensies
Het is nooit leuk als iemand je bedrijf in het openbaar negatief beoordeeld. Hoewel het verleidelijk is om erop te reageren met een boze reactie, zijn er positieve dingen die je kunt doen om de slechtste recensies te verbeteren. En het begint met een snelle reactie. Reputatie-experts op een blog zeiden dat de reactietijd een van de belangrijkste factoren is voor het verbeteren van een slechte recensie. Klanten willen het gevoel hebben dat ze gehoord worden - vooral de boze - en soms is een vriendelijke reactie voldoende.

3. Gebruik Google Alerts
Gebruik Google Alerts om direct updates te ontvangen wanneer de naam van je hotel of B&B online wordt vermeld. Door je naam in de gaten te houden, kun je je reputatie bewaken. Het maakt het gemakkelijker om overal waar je naam genoemd wordt, te reageren op de opmerkingen die worden gemaakt.

4. Sociale media
Het is belangrijk om actief te blijven op social media, omdat het gasten een makkelijke manier geeft om zich bezig te houden met jouw Hotel of B&B. Zoek een methode die werkt voor je, of het nu gaat om het beantwoorden van vragen van gasten via Twitter, het delen van inspirerende reisfoto's op Instagram, of het plaatsen van blogs op Facebook. Vergeet niet om regelmatig te posten en probeer gebruik te maken van een consistente tone-of-voice.

5. Reputatiebeheer Tools
Er zijn een aantal tools die bundelen alle vormen van gastfeedback bundelen, om hoteliers te helpen. Op deze manier kun je de feedback op een efficiënte manier lezen, beantwoorden en analyseren. Kijk op onze partnerpagina voor meer informatie over de mogelijkheden die je hebt met RoomRaccoons integratiepartners.