Back to overview

Een reserveringssysteem gebruiken voor je Bed & Breakfast

Een reserveringssysteem gebruiken voor je Bed en Breakfast

Waarom je een reserveringssysteem gebruikt voor je Bed & Breakfast

Als trotse eigenaar van een Bed & Breakfast wil je natuurlijk zoveel mogelijk gasten laten genieten van jouw gastvrijheid. Met een goed reserveringssysteem bied je jouw gasten het gemak van online reserveren en bespaar je jezelf uren aan administratie – uren die je natuurlijk veel beter kunt gebruiken om het je gasten nóg beter naar de zin te maken. Toch kan het behoorlijk intimiderend zijn om over te stappen op een dergelijk systeem. Veel hotelsoftware is namelijk ontworpen voor grote hotels en vereisen uitgebreide kennis van de vakterminologie. PMS? Channel Manager? Wij begrepen deze termen eerst ook niet. Daarom weten wij als geen ander hoe is het is om op zoek te zijn naar een werkende applicatie in begrijpelijke taal! In dit artikel leggen we uit wat een Hotel Reservation System is en hoe je als kleine ondernemer je aantal reserveringen laat groeien door middel van een onlineapplicatie.

Persoonlijke aandacht

De voornaamste reden voor het boeken van een Bed & Breakfast is de persoonlijke aandacht die je krijgt als gast. Als eigenaar van een dergelijke accommodatie is het waarschijnlijk je passie om jouw gasten tot op het bot te verwennen. Hoe vervelend is het dan wanneer er opeens een stel op de stoep staat met een reserveringsbevestiging voor een al vergeven kamer? Deze dure fout sluipt er zomaar in wanneer je handmatig de boekingen beheert. Misschien is het je al eens overkomen. Eén van de voordelen van een reserveringssysteem is dat dat niet meer gebeurt!

Wat is een Hotel Reservation System?

Een Hotel Reservation System is een softwareapplicatie die ervoor zorgt dat gasten via een veilige verbinding online reserveringen kunnen maken. Het systeem houdt bij wat de capaciteit is van de accommodatie en registreert en wijzigt live elke verandering. Dat scheelt niet alleen bergen administratie maar zorgt ook voor een accurate verwerking van alle binnenkomende boekingen. Zo heb je nooit meer teleurgestelde gasten omdat de kamer niet meer beschikbaar is. Ook kan een dergelijk systeem zaken uit handen nemen zoals het versturen van reserveringsbevestigingen. Wel zo makkelijk!

Handige functies

Met een Property Management System (PMS) beheer je eenvoudig al je boekingen. De applicatie is uitgerust met een aantal handige functies, zoals een drag & drop agenda. Door de overzichtelijke lay-out zie je nooit meer een boeking over het hoofd. Ook rapportages zijn zo gemaakt. Zo krijg je een handig overzicht van de kamerbezetting in een handomdraai!

De reserveringssoftware werkt “cloud based”. Dat wil zeggen dat je altijd bij je reserveringen kan via de cloud. Met behulp van een Channel Manager bied je je Bed & Breakfast aan op verschillende boekingskanalen. Wil je jouw onderneming op Booking.com, Expedia en AirBnB? Doordat alles is gesynchroniseerd, hoef je nooit meer handmatig de beschikbaarheid van je kamers door te geven. Dat scheelt dure, menselijke fouten.

De mogelijkheden van een reserveringssysteem zijn eindeloos! Zit jouw Bed & Breakfast in de buurt van een bekende trekpleister zoals een dierentuin of theater? Zelf arrangementen maken is een fluitje van een cent! Ook pas je het uiterlijk van het reserveringssysteem gemakkelijk aan op de huisstijl van jouw accommodatie. Zo ziet het er op internet uit als een aparte pagina die moeiteloos opgaat in de rest.

Nooit meer commissie betalen!

Veel hotelsoftware is ontworpen voor grote ondernemingen. RoomRaccoon zorgt niet alleen voor een begrijpelijk reserveringssysteem. Onze producten zijn volledig aan te passen op de grootte van jouw accommodatie. Zo betaal je een vast bedrag per maand, afhankelijk van de grootte van de Bed & Breakfast en het aantal kamers. Ook betaal je geen commissiekosten. Dat houdt ook de financiële administratie simpel en overzichtelijk. Wil je het helemaal gratis doen? Ook dat is mogelijk! Je kunt ons Property Management System gebruiken zonder aanvullende kosten. Bedenk je wel dat je dan geen gebruik maakt van een Channel Manager. Bekijk ons veelzijdige aanbod op RoomRaccoon.com.

Waarom heb je een reserveringssysteem nodig?

Een geautomatiseerd reserveringssysteem biedt vele voordelen. Werk je bijvoorbeeld nog met een ouderwets reserveringsboek dan is de kans groot dat je veel tijd kwijt ben aan administratie. Ook sluipen er makkelijker fouten in. Wij begrijpen dat gemak en efficiëntie op nummer één staan. Het hele idee van een Bed & Breakfast is om het gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken door middel van een persoonlijke benadering. Maar ook een kleine onderneming vereist veel dagelijks werk! Daardoor blijft er soms weinig tijd over om de gast de aandacht te geven die hij verdient. Een reserveringssysteem is een must voor kleine en grote ondernemingen omdat het werk uit handen neemt. De applicatie zorgt er ook voor dat de reserveringen live worden bijgehouden. Niet alleen op de website maar ook op andere boekingskanalen wordt de beschikbaarheid moeiteloos aangepast. En dat merk je in de administratie! Deze efficiënte manier van werken zorgt ervoor dat jij kan doen waar het echt om draait: gasten verwelkomen en ze de tijd van hun leven bezorgen!

De hedendaagse gast oriënteert zich op zijn verblijf via grote sites als Booking.com en Expedia. Daarna gaat hij vaak op zoek naar de website van de desbetreffende accommodatie. Het is natuurlijk fijn als hij dan ook de mogelijkheid krijgt om direct te boeken zonder eerst een vervelend contactformulier in te hoeven vullen. Door gasten het gemak te bieden van online reserveren, groeit het aantal boekingen gemiddeld 27%! Omdat je zelf geen omkijken hebt naar het bijhouden van de capaciteit, scheelt dit aanzienlijk in de dagelijkse administratie. Wist je dat veel van je concurrenten geen boekingssysteem hebben? Zo blijf je ze dus een stapje voor!

Heeft jouw Bed & Breakfast al de overstap gemaakt naar een reserveringssysteem?