RoomRaccoon Blog

Wij houden van sparren en wisselen graag gedachten uit...

cao-khn-2018

De nieuwe Horeca-cao is niet aan ons voorbij gegaan. De nieuwe cao, die door Koninklijke Holland Nederland (KHN) en CNV Vakmensen is opgesteld, zou moeten zorgen voor gelijke basisvoorwaarden, salarisverhoging en duidelijkheid voor alle horecamedewerkers. Wat betekent dit precies voor jou als hotelier?

Hotel distributie strategie
Kameromzet verhogen

Grote kans dat jij veel geld geïnvesteerd hebt in jouw hotel of B&B. Nog grotere kans dat jij dat geld wilt terugverdienen. En waarschijnlijk zo snel mogelijk. Dit kun je doen door de kameromzet van je hotel te verhogen. Benieuwd hoe?

Hotel Marketing

Hotel Marketing. Misschien niet iets waar je rekening mee hield toen je een hotel begon of iets waar je rekening mee wilt houden? Toch is het belangrijk voor jouw hotel. En eigenlijk is de basis van hotel marketing best simpel… Lees je mee?

Hotel channel manager
Hotel prijsstrategie

Een hotel of B&B openen is niet goedkoop en zoals elke ondernemer ben je waarschijnlijk opzoek naar mogelijkheden om je omzet en winst te maximaliseren. Het hanteren van de juiste hotel prijsstrategie is daarbij essentieel. Zie hier 10 mogelijke hotel prijsstrategieën die jou kunnen helpen je omzet te verhogen.

PMS System

Een Property Management System (PMS system): een hele mond vol, maar het klinkt moeilijker dan het is. Laten we wat woorden omdraaien… Vervang ‘Property’ eens door ‘Hotel’ en ‘Management’ door ‘Organisatie’, dan krijg je Hotel Organisatie Systeem. Klinkt al veel makkelijker toch? … In deze blog post wordt helder uitgelegd wat een Property Management System is en waarom deze zo noodzakelijk is voor de hotellerie.

3 uitdagingen van een hotelier

Je bent je eigen klein hotel of B&B begonnen en dat vinden wij super! Waarschijnlijk is dit een droom die uitkomt en wij willen dat die droom werkelijkheid blijft. Echter, er zullen uitdagingen op je pad komen… Benieuwd naar de uitdagingen waar iedere hotelier mee te maken krijgt? En hoe kan hotel management software je daarbij helpen?