Back to overview

Tips voor vermeldingen op AirBnB

blog-nl-tips-voor-vermeldingen-op-airbnb

Met een Channel Manager wordt het verhuren van je Bed & Breakfast nog makkelijker

Wanneer je jouw appartement of woning verhuurt als vakantieaccommodatie, is het lucratief om deze op verschillende externe kanalen aan te bieden. Eén van de meest gebruikte boekingskanalen is AirBnB. Dit platform werd in 2008 opgericht met als doel om het verhuren van accommodaties toegankelijker te maken voor particulieren. Tegenwoordig worden er op AirBnB zoveel vakantiewoningen aangeboden dat het bijna onmogelijk lijkt om nog op te vallen. Gelukkig zijn er een aantal handige tools die je kunt inzetten om de bezettingsgraad van jouw accommodatie te verhogen. Wij zetten de belangrijkste tips voor het aanbieden van jouw AirBnB op een rij.

Laat je accommodatie fotograferen door een professionele fotograaf

Wanneer je jouw woning aanbiedt op AirBnB, is het gebruik van de juiste foto's essentieel. Deze beelden geven potentiële gasten direct een eerste indruk van de ruimte. Op basis van deze eerste indruk zullen zij ervoor kiezen om op de pagina van jouw accommodatie te blijven of om deze direct weg te klikken. Dit laatste wil je natuurlijk niet. Professionele foto's zijn daarom zeker geen overbodige luxe. Goede foto's laten zien dat jouw woning schoon en comfortabel is. Daarnaast zouden potentiële gasten op deze foto's de belangrijkste details van de woning moeten kunnen zien. Is er iets dat jouw appartement of woning uniek maakt? Zorg er dan voor dat je dit duidelijk in beeld brengt.

Beschrijf wat jouw accommodatie bijzonder maakt

Veel reizigers maken gebruik van AirBnB omdat ze op zoek zijn naar een woning of appartement met meer karakter en authenticiteit dan een standaard hotelkamer in een toeristisch gebied. Gebruik de omschrijving van jouw accommodatie dan ook om aan te geven wat deze B&B zo bijzonder maakt. Dit kan bijvoorbeeld de goede ligging van de woning zijn, maar ook de aparte architectuur of de interessante historische achtergrond van het pand. Iedere accommodatie heeft zo zijn eigen pluspunten.

Kies een pakkende titel

Wanneer je hebt vastgesteld wat jouw ruimte uniek maakt, is het zaak om deze informatie te verwerken in de titel van jouw AirBnB pagina. Er zullen talloze aanbieders zijn die adverteren met generieke steekwoorden zoals 'ruim', licht' en 'centraal gelegen'. Hiermee zal je dus niet opvallen. Kies liever voor een titel die tot de verbeelding spreekt en aangeeft waarom jouw AirBnB gasten niet alleen een verblijf biedt, maar een volledige ervaring.

Maak gebruik van een AirBnB Channel Manager

Het klinkt misschien ingewikkeld: het inzetten van een AirBnB Channel Manager. Toch kan een B&B Channel Manager ook voor particulieren uitkomst bieden. Door middel van deze software kun je snel en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in de door jou geplaatste AirBnB pagina. Zo worden bijvoorbeeld nieuwe kamerprijzen direct doorgevoerd. Maar ook de beschikbaarheid van jouw accommodatie kan snel worden aangepast door middel van deze gebruiksvriendelijke software. Dit voorkomt overboekingen, een probleem dat voor veel bijkomende kosten kan zorgen. Zeker als je jouw woning of appartement niet alleen op AirBnB, maar ook op andere externe boekingskanalen aanbiedt, bestaat het risico dat jouw accommodatie dubbel geboekt wordt. Met het inzetten van een AirBnB Channel Manager worden alle externe boekingskanalen gekoppeld via het Property Management Systeem. Wanneer jouw ruimte via één van deze kanalen geboekt wordt, zal de beschikbaarheid direct gewijzigd worden op alle gekoppelde kanalen. Dit zorgt ervoor dat jouw B&B nooit meer overboekt kan worden, wat teleurstelling en frustratie bij potentiële gasten voorkomt. Ook wordt de accommodatie bij een eventuele annulering direct weer als beschikbaar aangeboden.

Ervaar zelf het gemak van een Channel Manager

Een Channel Manager is de ideale tool om jouw accommodatie zo efficiënt mogelijk aan te bieden op AirBnB. De Property Management Software van RoomRaccoon is speciaal ontwikkeld om het jou als verhuurder zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo neemt de synchronisatie van de verschillende kanalen een heleboel tijdrovende administratie uit handen. Probeer onze B&B Channel Manager software nu helemaal gratis! Maak geheel vrijblijvend een account aan op RoomRaccoon en wij helpen je direct op weg.