Back to overview

Waardevolle SEO tips voor jouw Bed & Breakfast

Waardevolle SEO tips voor een Bed

Hoe goede SEO jouw B&B verder kan helpen

Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig nog zonder goede SEO, dus jouw Bed & Breakfast ook niet! SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat de teksten op je website zo geschreven zijn dat je heel makkelijk vindbaar bent op Google en vergelijkbare sites. Hoe optimaler de content, des te hoger je in de zoekresultaten zult eindigen. De meeste mensen die gebruikmaken van een zoekmachine kijken niet verder dan de eerste pagina. Veel van hen bekijken zelfs enkel de eerste drie resultaten. Zorg er dus voor dat jouw website als één van de eerste resultaten tevoorschijn komt. Op deze manier trek je meer bezoekers. Zodra ze jouw handige B&B Reserveringssysteem tegenkomen op je website wordt het wel heel makkelijk om direct te boeken. Zo kun je dus ook nog eens meer gasten tegemoet zien.

Investeren in SEO is meer dan de moeite waard

Het verbeteren van de SEO voor je B&B website is vrij eenvoudig en levert vaak een enorm positief resultaat op. Het maakt in feite niet uit hoe groot of klein je budget voor online promotie is, want het is slechts een kwestie van je teksten op de juiste manier opstellen. Als je de SEO voor je bedrijf goed uitvoert kun je zelfs veel hogere rendementen halen dan met de traditionele manier van reclame maken mogelijk was. Je hoeft je promotiebudget dus niet uit te geven aan drukwerkcampagnes of reclames op televisie, want in feite gooi je dan alleen maar geld weg. Kies voor de nieuwe manier van je B&B adverteren op het kanaal dat het beste bezocht wordt: internet.

Verplaats je in je gasten en stem je SEO hierop af

Gebruikers van het internet vertrouwen meer en meer op zoekmachines en de resultaten die hier verschijnen. Via handige algoritmes wordt alle informatie op het internet netjes in categorieën verdeeld. Als je geen goede SEO inzet verschijnt jouw Bed & Breakfast dus als één van de velen. Het is daarom belangrijk om te denken als jouw potentiële gasten: welke woorden zouden zij intypen wanneer ze op zoek zijn naar een leuk overnachtingsadres? Gebruik een aantal verschillende trefwoorden voor je accommodatie en de regio waarin je B&B staat. Op deze manier zorg je ervoor dat je in iedere zoektocht telkens weer verschijnt. Hierdoor wordt jouw website gelijk een stuk betrouwbaarder, waardoor men eerder voor jouw Bed & Breakfast kiest. Vervolgens kan onze B&B software je bedrijf verder helpen bij het maken van reserveringen en het uitvoeren van de administratie. Ben je benieuwd hoe precies? Probeer het nu gratis uit!

Meer boekingen via je eigen website

Zoekmachineoptimalisatie is ook heel nuttig om meer directe boekingen via je website te krijgen. Als gasten met het B&B Reserveringssysteem van RoomRaccoon gelijk bij jou kunnen boeken, hoef je geen commissie te betalen en hou je zelf meer geld over. Klanten die via organische zoekresultaten jouw website vinden zijn vaak het meest waardevol, omdat zij juist op zoek zijn naar een leuke B&B waar ze een fijne tijd kunnen beleven. SEO biedt hiermee een ideale Return on Investment. Je hoeft je bezoekers namelijk niet te overtuigen om een B&B te boeken, alleen maar dat ze dit bij jou moeten doen! Natuurlijk voorzie je je website dan ook van overzichtelijke en eerlijke foto’s, waardoor je toekomstige gasten precies weten wat ze bij jouw Bed & Breakfast kunnen verwachten.

Onmisbare programma’s

Door gebruik te maken van Google Analytics kun je heel nauwkeurig achterhalen welke gasten je met je website bereikt. Zo kun je in dit programma onder meer vinden waar ze precies op zoeken, in welke taal ze zoeken, in welke regio ze wonen en op welke tijden ze vooral actief zijn. Deze informatie is erg waardevol voor jouw als B&B-eigenaar, omdat je deze onder meer in je marketingstrategie kunt betrekken. Daarnaast is ook de B&B software (zoals het Bed & Breakfast PMS) van RoomRaccoon onmisbaar om je boekingen en administratie overzichtelijk te houden.