Bekijk onze Booking Engine

Wat is een Booking Engine?

Dat leggen wij je graag uit: het is een stukje software dat geïmplementeerd kan worden op jouw eigen website waarmee je directe boekingen kunt ontvangen. Hierbij kun je denken aan een duidelijke call to action knop die een pop-up aanroept waarop jouw aanbod met hotelkamers wordt gepresenteerd. Een Booking Engine staat ook bekend als een hotel boekingsmodule of online boekingssysteem. Het belangrijkste voordeel van een Booking Engine is dat je meer directe boekingen ontvangt, dat zijn boekingen waarover je dus geen commissiekosten hoeft te betalen.

Werk je nog met een ‘ouderwets’ contactformulier op de website? Of moeten potentiële gasten bellen en vragen of er nog een kamer vrij is? Dat is vanaf nu verleden tijd! Dankzij onze krachtige Booking Engine kun jij gewoon je werk blijven doen, terwijl de gasten zonder hulp een kamer kunnen reserveren. Geen telefoontjes, geen aanvragen per mail, gewoon directe boekingen zonder commissiekosten.

Voordelen Booking Engine

Waarom is het belangrijk om gebruik te maken van een hotel Booking Engine? Omdat anno 2019 de bezoekers van jouw website (dus potentiële gasten) direct willen weten of een kamer nog beschikbaar is. Kijk bijvoorbeeld eens naar Booking.com, wanneer je hierop gaat oriënteren dan kun je gelijk zien welke kamers beschikbaar zijn op de gewenste data. Én, je hebt meteen de mogelijkheid om de hotelkamer te boeken. Waarom zou een bezoeker nog gaan bellen of mailen om te vragen of een hotelkamer nog beschikbaar is?

Vanzelfsprekend kun je het aanbod met hotelkamers presenteren op Booking.com of Expedia.nl, alleen betaal je over deze boekingen maar liefst 15 tot 20% commissie. Ergens is dat een beetje zonde, aangezien je bij een directe boeking (via de online hotel booking software) dus helemaal niets hoeft te betalen. Met de hotel booking software van RoomRaccoon kun jij exact hetzelfde aanbod presenteren op jouw eigen website. Bezoekers kunnen dan direct een kamer boeken op de door hen geselecteerde data.

 

 

Booking Engine voor hotels

Probeer gratis

Hoe werkt onze Booking Engine?

Een Booking Engine kun je eigenlijk zien als een aparte pagina waarop de kamerbeschikbaarheid wordt getoond van jouw hotel of bed & breakfast. Dankzij dit hotel reservation system kun je tot maar liefst 27% meer directe boekingen binnen halen. Deze pagina is gekoppeld aan de Property Management Software en kan geopend worden middels een URL of een mooie call to action knop vanuit jouw website. De pagina van de Booking Engine kun je volledig inrichten zoals jij dat wilt. Voeg eenvoudig en snel het logo toe van jouw accommodatie en pas de kleuren aan zoals jij dat wilt.

Verder is het van belang om zoveel mogelijk foto’s toe te voegen van de betreffende kamer én deze moeten ook van goede kwaliteit zijn. Het is ook mogelijk om de Booking Engine te koppelen aan de Google Mijn Bedrijf pagina van jouw hotel of bed & breakfast. Ook vanuit Facebook zijn er diverse mogelijkheden om de online hotel booking software in te laden. Mogelijkheden genoeg met onze gebruiksvriendelijke Booking Engine.

Arrangementen en leuke extra’s

Binnen het Property Management Systeem is het mogelijk om speciale arrangementen aan te maken, deze kunnen vervolgens zichtbaar (én boekbaar) gemaakt worden in de Booking Engine. Ook dit is een slimme tactiek om meer omzet te behalen. Zo kun je bijvoorbeeld een overnachting combineren met een drie gangen diner of een heerlijk wijnarrangement. Heb je problemen met de verschillende BTW tarieven binnen het arrangement? Geen probleem, met RoomRaccoon kun je deze tarieven per onderdeel aanpassen.

Binnen RoomRaccoon kun je ook werken met extra’s, hierbij kun je denken aan een fles Prosecco, een parkeerplaats, ontbijt op bed of het boeken van een babybedje. Of je kunt natuurlijk zelf een leuk extraatje verzinnen. Doordat potentiële gasten deze extra’s direct kunnen boeken, kun je een hoop tijd besparen. Ze hoeven dus geen contact op te nemen per e-mail of telefoon. Ga maar eens na hoeveel tijd je kunt besparen door gebruik te maken door deze opties rechtstreeks aan te bieden in de Booking Engine. 

Behaal meer directe boekingen met een boekingsmodule

Meer directe boekingen!

Een booking engine is dé manier om meer directe boekingen binnen te halen via jouw eigen website. Geen ouderwetse webformulieren meer, gewoon een directe inzage in jouw kameraanbod.

Betaal geen commissiekosten meer!

Geen commissiekosten meer

Met onze booking software hoef je geen commissiekosten meer te betalen aan Booking.com of Expedia. Alle boekingen die binnen komen via de boekingsmodule via jouw website zijn vrij van commissie.

Een rechtstreekse koppeling met het PMS

Een directe koppeling met het PMS

Wanneer een klant een kamer boekt via de booking software, dan wordt dit realtime aangepast in het Property Management Systeem. Dit wordt dan rechtstreeks doorgevoerd op de externe boekingskanalen.

Creëer je eigen arrangementen

Creëer eigen arrangementen

Een ideale manier om meer omzet te behalen, maak bijvoorbeeld een arrangement aan voor een heel weekend. Of combineer een aantal overnachtingen met een diner of heerlijk wijnarrangement.