Cubilis alternatief

Software voor hoteliers bespaart heel veel tijd

Behalve de kamers, de voorzieningen en de warme en koude buffetten, wil je als eigenaar van een hotel uiteraard ook de software perfect in orde hebben. Heel lang had Cubilis een soort van alleenrecht op het leveren van deze software. Er is nu echter een Cubilis alternatief in de vorm van de veelzijdige en zeer gebruiksvriendelijke software van RoomRaccoon. Deze hotel software van de best denkbare kwaliteit bestaat uit drie gebruiksvriendelijke modules: het Property Management Systeem, een Channel Manager en een module voor boekingen. Samen bieden ze het beste op het gebied van hotel software, software waarmee elke hotelier heel veel tijd en dus ook (veel) geld kan besparen. Zo haal je beduidend meer commissievrije boekingen binnen en verhoog je ook al op eenvoudige wijze de bezettingsgraad van je hotel door je kamers op diverse websites aan te bieden.

Een alternatief voor Cubilis

Cubilis biedt uiteraard ook nog steeds gewoon software voor hotels, maar vanuit de markt is er toch wel verheugd gereageerd op het feit dat er nu met RoomRaccoon een Cubilis alternatief is. De nieuwe aanbieder maakt het met het Property Management Systeem (PMS) eenvoudig om interne zaken als bijvoorbeeld de reserveringen van kamers, de specifieke voorkeuren van de gasten en onder meer de beschikbaarheid van hotelkamers te beheren. Behalve dat is het ook heel goed mogelijk om meteen en geheel automatisch facturen te versturen en dat geldt ook voor het mailen van reserveringen. En dus kan het weliswaar statige maar toch sterk verouderde reserveringsboek (en de vulpen) definitief de deur uit.

Probeer gratis

Vervelende overboekingen blijven voortaan uit

De al eerder genoemde andere functionaliteit, Hotel Channel Manager, maakt verbinding tussen de verschillende online platformen als bijvoorbeeld het bekende Booking.com en Tripadvisor én het Property Management Systeem. Nadat je met PMS de beschikbaarheid van de hotelkamers hebt aangepast of de prijzen van de kamers hebt gewijzigd, zorgt de Hotel Channel Manager ervoor dat die wijzigingen ook zichtbaar worden op de verschillende online platforms, de externe boekingskanalen dus. Wie gebruikt maakt van deze manier van werken sluit heel vervelende zaken als overboekingen zo goed als uit en zo kun je dus supersnel en simpel je hotelkamers aanbieden bij de externe partijen en dat tegen de juiste voorwaarden.

Wijzigingen worden snel doorgevoerd bij OTA's

Ook de boekingsmodule geldt als bijzonder krachtige software voor elke hotelier. Deze module maakt het namelijk mogelijk dat bezoekers van de website van je hotel rechtstreeks een hotelkamer bij je kunnen boeken zonder dat daar dus externe partijen aan te pas komen en dus ook zonder afdracht van commissiekosten. Dat scheelt je dus meteen in de portemonnee. Ook deze module is weer rechtstreeks gekoppeld aan PMS. Dit in combinatie met de Channel Manager zorgt ervoor dat de wijzigingen in de beschikbaarheid van je hotelkamers opnieuw snel op de externe boekingskanalen doorgevoerd worden. Kind kan dus eigenlijk de was doen met de software van deze nieuwe aanbieder.

Alles-in-één-software maakt de rest overbodig

Concluderend kan gesteld worden dat gebruik maken van deze nieuwe software elke hotelier veel werk scheelt vanwege het hotel programma en dat er van overboekingen geen sprake meer zal zijn. Ook het automatisch versturen van facturen en bevestigingsmails wordt door hoteliers beschouwd als buitengewoon plezierig en tijdbesparend. Ook het feit dat het aanbod en de prijzen van de hotelkamers altijd actueel zijn op de diverse externe boekingskanalen biedt alleen maar voordelen en sluit elk misverstand uit. Nog een voordeel is dat er sprake is van zogenaamd alles-in-één-software. Met deze nieuwe software ben je verder helemaal klaar. Andere software aanschaffen is niet nodig of beter; totaal overbodig.

Ontwikkeling lijkt amper te stoppen

Het feit dat al heel veel hoteliers – en dan hebben we het over kleine en middelgrote hotels- gebruik maken van de nieuwe en slimme software – en dat in twintig verschillende landen- zegt eigenlijk al genoeg. Eigenlijk kun je gewoon stellen dat deze software daadwerkelijk helpt om succesvoller zaken te doen en bovendien kun je de tijd die je bespaart op een andere en nuttigere manier invullen om ook andere zaken in je hotel verder te perfectioneren. Behalve voor hoteliers is de geavanceerde software uiteraard ook meer dan geschikt voor eigenaren van bed & breakfast en voor eigenaren van vakantiewoningen en vakantieparken. Ook zij ondervonden ondertussen al de talloze voordelen die de hotel software van RoomRaccoon te bieden heeft. Kwestie van tijd voordat nog veel meer hoteliers de voordelen van deze software zullen ervaren, want de ontwikkeling die de nieuwe aanbieder doormaakt lijkt amper nog te stoppen. Zoveel is ondertussen wel duidelijk geworden.