Meer informatie over het gebruik van Online Travel Agencies (OTA's)

Tweederde van de reismarkt boekt zijn reizen online. Online reisbureaus zorgen voor een soepele, gebruiksvriendelijke ervaring voor wie met een paar muisklikken zijn reis wil uitzoeken, boeken en beheren.

 

BEKIJK ONZE OTA PARTNERS

RoomRaccoon OTA

 

 

 

Jouw bedrijf moet zijn waar je klanten zijn

Hotels die gebruik maken van OTA's kennen een hogere bezettingsgraad en meer inkomsten, vooral tijdens het laagseizoen. Voor de meeste bedrijven zijn OTA's een noodzakelijk marketing- en distributieplatform.

 

Bereik een enorme markt van reizigers

In februari 2022 steeg het aantal bezoekers op Booking.com ten opzichte van de maand ervoor, tot ongeveer 401 miljoen bezoeken. Om de twee seconden boekt een reiziger een accommodatie op Expedia. Maak gebruik van deze klantgerichte platforms om reizigers te bereiken en meer boekingen voor je accommodatie te realiseren.

 

Onze OTA Partners  

De RoomRaccoon channel manager is volledig geïntegreerd met de beste Online Travel Agencies, groothandelaren en metasearch motoren die worden gebruikt door miljoenen zakenreizigers en vakantiegangers om hun verblijf elk jaar te boeken.

Wij rekenen onze klanten geen extra kosten om te verbinden met OTA's en andere boekingskanalen. Wij begrijpen dat online boekingen een essentieel onderdeel zijn van je succes en we willen uiteraard dat onze klanten succesvol zijn!

 

Prijs en beschikbaarheid synchronisatie in 5 seconden  

De RoomRaccoon channel manager synchroniseert je prijzen en beschikbaarheid over meerdere OTA's binnen 5 seconden! Je kunt je inventaris beheren vanaf een centrale locatie en tijd besparen om je te richten op andere aspecten van het runnen van je bedrijf.

 

LEES MEER

 

Het OTA Billboard Effect

Wist je dat OTA's je directe boekingen kunnen beïnvloeden? Het OTA-billboard effect is een fenomeen dat optreedt wanneer reizigers rechtstreeks bij een accommodatie boeken nadat ze deze in eerste instantie op een OTA hebben ontdekt.

Uit onderzoek van Expedia Groups blijkt dat 65% van de reizigers die rechtstreeks bij de accommodatie boeken, tijdens de onderzoeksfase een OTA hebben bezocht. En ongeveer 18% van die reizigers bezocht zelfs een OTA op de dag van de boeking.

FAQs: OTA's

 

1. Waarom boeken consumenten liever bij OTA's?

Het eerste wat je doet als je op reis wilt, is online je opties vergelijken. Online travel agencies zijn de favoriete keuze voor het vinden van accommodatie. OTA's maken het vergelijken van specifieke prijzen, kamertypes en bestemmingen gemakkelijk en handig. Daarnaast kunnen reizigers er zelfs vluchten en excursies rechtstreeks boeken! 


OTA's die klanten in staat stellen hun reizen op één plek uit te zoeken, te boeken en te beheren zullen binnenkort 41% van de online digitale reismarkt vertegenwoordigen.

 

2. Hoe verdienen OTA's geld?

De meeste OTA's verdienen geld door een commissie te vragen per boeking, variërend van 5% tot meer dan 25%. Sommige OTA's, zoals Expedia, halen het grootste deel van hun inkomsten uit het merchant business model. Het platform koopt hotelkamers en verkoopt ze vervolgens door aan reizigers. Vaak verkopen ze kamers als onderdeel van een totaalpakket met vliegtickets en huurauto's.

 

3. Wat zijn de nadelen van OTA's?

Het meest voor de hand liggende nadeel is dat hoteliers een commissie moeten betalen aan de OTA wanneer ze een boeking ontvangen. De meeste hoteliers vinden het niet erg om commissie te betalen. Zij vinden dit slechts een kleine prijs om te betalen voor een uitverkocht hotel en online exposure. Daarnaast heb je, in tegenstelling tot bij directe boekingen, niet vanaf het begin de volledige controle over de gastervaring.

 

Daarnaast heb je, in tegenstelling tot bij directe boekingen, niet vanaf het begin de volledige controle over de gastervaring.