Iedere gast die je tegenkomt in je hotel of B&B is anders, heeft een eigen verhaal en zo ook eigen verwachtingen en wensen. Toch bestaan er algemene karakteristieken onder alle verschillende gasten waardoor je deze kunt onderverdelen in bepaalde groepen.

 

Zo wordt het voor eigenaren en managers van hotels en B&B’s makkelijker gemaakt om te begrijpen waar ieder van deze groepen behoefte aan heeft en hoe je daar vervolgens het beste op in kunt spelen. In deze blog vind je daarom de vier meest algemene type B&B gasten en hun wensen.Toeristen

Het grootste gedeelte van de B&B gasten zullen waarschijnlijk in de categorie toeristen vallen. Of het nu stelletjes zijn die een kamer boeken voor hun honeymoon, families die graag een huiselijke sfeer opzoeken voor hun vakantie of gepensioneerden die graag in een charmant hotel willen relaxen terwijl ze een nieuwe omgeving ontdekken, jouw B&B zal vast regelmatig gevuld zijn met mensen die langskomen voor hun plezier. Door lokale en gemakkelijke services aan te bieden trek je deze gasten aan, aangezien ze het liefste de omgeving willen zien tijdens hun verblijf.


RoomRaccoon touristWat vinden toeristen belangrijk?

Technische toegankelijkheid
Reizigers worden steeds meer afhankelijk van hun technische apparaten. Het is daarom belangrijk voor ze dat ze hun smart phones, tablets en laptops kunnen opladen in hun hotel, maar ook dat ze toegang hebben tot gratis wifi.

Makkelijke Online Pakketten
Steeds meer toeristen willen van tevoren vakantiepakketten boeken. Ontwerp en bied daarom pakketten aan waar bijvoorbeeld diners, vervoer en tours bij in zitten.


Ervaringen

Reizigers zijn tegenwoordig meer dan ooit op zoek naar authentieke ervaringen. Je kan daarom hun vakantie ervaring verbeteren door unieke opties aan te bieden zoals een kookles met de chef of een eigen ontworpen stadswandeling.

 

 

 

Hoe kom je erachter wat je gasten verder willen?

• Verzamel contact informatie zoals emailadressen en lanceer een emailmarketingcampagne met een survey over hotelfaciliteiten en services.

• Lanceer een social mediacampagne die toegespitst is op het vergroten van je aantal volgers en om meer betrokkenheid te creëren. Door een dialoog aan te gaan kom je er beter achter wat de wensen van gasten zijn.

• Verzamel de feedback van je gasten om beter te begrijpen wat de verwachtingen van jouw hotel of B&B zijn. Maak het makkelijk voor gasten om feedback te geven, door een formulier op de kamer te leggen, een email met een survey na hun verblijf te sturen of tijdens de check-out persoonlijk een paar vragen te stellen.


planes

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 12.12.23

Anne H.