Iedere gast die je tegenkomt in je hotel of B&B is anders, heeft een eigen verhaal en zo ook eigen verwachtingen en wensen. Toch bestaan er algemene karakteristieken onder alle verschillende gasten waardoor je deze kunt onderverdelen in bepaalde groepen. 

 

Zakelijke gasten

Zakelijke reizigers zullen in jouw B&B of klein hotel verblijven als ze de regio bezoeken voor een bedrijfsvergadering, een conferentie of een ander zakelijk event. De zakelijke markt is een interessant segment omdat dit type reiziger vaak meer kiest voor comfort dan voor een lage prijs. Door extra services aan te bieden zoals een gratis, maar sterke en betrouwbare wifiverbinding en vervoer, zul je een influx zien van zakelijke gasten die bereid zijn meer te betalen voor gemak en service.


business travel
Wat vinden zakelijke reizigers belangrijk?

Bij zakelijke gasten zie je steeds meer dat ze mobiele apps gebruiken om betere controle over hun eigen reisschema te krijgen. In plaats van dat ze met een zakelijke reisorganisatie samenwerken zie je dat zakelijke gasten steeds meer werken met apps om vluchten en hotels te boeken. Zo kunnen deze zakelijke reizigers de beste deals en services vinden die ze nodig hebben.

 

  

 

Hoe kun je je zakelijke gasten het beste bedienen?

• Het gaat zakelijke reizigers voornamelijk om gemak en comfort. Tijd is vaak kostbaar, dus maak alle processen zoals check-in en –out zo efficiënt mogelijk.


• Bouw bijvoorbeeld een app dat de efficiëntie van je processen verbetert. Denk hierbij aan een mobiele check-in, het bestellen van eten en drinken via de app, maar ook het boeken van lokale excursies, vervoer, of het doen van betalingen zodat er geen persoonlijke check-out gedaan hoeft te worden. Maak van de app een centraal kanaal waarbij alle diensten die je aanbiedt direct geboekt kunnen worden.

planes

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 12.12.23

Anne H.