Iedere gast die je tegenkomt in je hotel of B&B is anders, heeft een eigen verhaal en zo ook eigen verwachtingen en wensen. Toch bestaan er algemene karakteristieken onder alle verschillende gasten waardoor je deze kunt onderverdelen in bepaalde groepen. 

 

Solo reizigers

Personen die alleen reizen vinden het vaak fijn om in kleinere hotels of BBC’s te verblijven vanwege de huiselijke sfeer. Hoewel ze het fijn vinden om alleen te reizen is het ook belangrijk voor dit type reiziger om locaties te vinden waar het makkelijk is om in contact te komen met anderen. Veel solo reizigers zijn jonge ‘millenials’ die door verschillende landen reizen en unieke ervaringen op willen doen. Ze vinden het het belangrijk dat er plekken zijn waar ze hun telefoon kunnen opladen of laptop kunnen inpluggen, maar zoeken ook gemeenschappelijke ruimtes waar ze andere gasten kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen. De grootste motivatie om een bepaald hotel of B&B te boeken is vaak toch de prijs. Solo reizigers kiezen daarom vaak voor budget accommodaties en zijn daarbij bereid om er wat luxe voor in te leveren.


Screen Shot 2017 08 07 at 22.31.15Wat vinden solo reizigers belangrijk?

Solo reizigers zijn een groeiende groep in de reisindustrie en zijn juist op zoek naar nieuwe en unieke ervaringen. Aangezien ze alleen zijn zoeken ze vaak juist activiteiten waarbij ze andere mensen kunnen ontmoeten. Omdat het deze groep vaak om unieke ervaringen gaat, zijn ze daarom ook op zoek naar special accommodaties zoals een boetiekhotel of een B&B.

 

 

 

Hoe kun je je solo reizigers het beste bedienen?

• Update je website om solo reizigers aan te trekken. Zorg ervoor dat niet op alle foto’s grote groepen staan, of families, maar kies ook voor een paar levendige en blije foto’s van solo gasten die genieten van de omgeving of een unieke excursie doen.

• Promoot events op sociaal media, bijvoorbeeld events die specifiek georganiseerd worden voor solo reizigers. Denk aan een cocktailuurtje in de tuin of een pub quiz in de lounge.

• Communiceer met je gasten voordat ze aankomen. Nadat ze een kamer hebben geboekt, stuur ze alle informatie die ze nodig hebben om het meeste van hun tijd te maken in de omgeving maar ook binnen de community in jouw B&B of hotel. Stuur informatie over bepaalde events of excursies.
• Werk samen met lokale bedrijven om kortingen aan te bieden voor ervaringen in de omgeving.

planes

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 12.12.23

Anne H.