Iedere gast die je tegenkomt in je hotel of B&B is anders, heeft een eigen verhaal en zo ook eigen verwachtingen en wensen. Toch bestaan er algemene karakteristieken onder alle verschillende gasten waardoor je deze kunt onderverdelen in bepaalde groepen. 

 

Groepen

Groepen verblijven regelmatig in BBC’s en kleinere hotels omdat het ze zowel een lokale ervaring als een knusse omgeving biedt waar de hele groep aan het eind van de dag kan verzamelen. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld familiereünies, religieuze organisaties, vrijwilligersgroepen en studenten die dit type locatie kiezen om te verblijven. Groepen zoeken voornamelijk naar plekken waar ze groepskortingen krijgen, maar ook naar makkelijke locaties waarbij het belangrijk is dat er winkels, restaurants en bezienswaardigheden dicht in de buurt zijn. Daarnaast vinden ze het fijn als er rustige ruimtes zijn waar ze even tot rust kunnen komen na een drukke dag.

 


Screen Shot 2017 08 07 at 22.45.15Wat vinden groepen belangrijk?

Een simpel onlineboekingsproces
Het organiseren van reis en verblijf voor grote groepen kan nogal een uitdaging zijn. Door online een makkelijk en overzichtelijk boekingsproces aan te bieden wordt het aantrekkelijker voor groepen om bij jou te boeken.


Extra services

Veel groepsreizigers hebben graag extra diensten, zoals een stomerij, tot hun beschikking om hun verblijf makkelijker en comfortabeler te maken.


Gemeenschappelijke ruimtes

De meeste groepen boeken individuele kamers voor iedereen in de groep, maar toch willen ze vaak graag nog bij elkaar komen na een lange dag. Een loungeplek, tuin of een restaurant of bar maken jouw B&B of hotel aantrekkelijker voor zowel familiegroepen als zakelijke groepen.

  

Hoe kun je je groepsreizigers het beste bedienen?

• Publiceer blogs om te laten zien wat voor services je aanbiedt en welke andere faciliteiten voor groepen je hebt. Je kan daarnaast ook je website aanpassen met een apart kopje voor groepen waarin je alle voordelen van jouw hotel laat zien.


• Promoot groepskortingen en speciale rates op social media.


• Implementeer een property managementsysteem en een online boekingssysteem met een channel manager zodat je reizigers makkelijker en beter aantrekt.


• Groepen gebruiken vaak online travel agencies om meer informatie te vinden over de beste deals. Het is daarom belangrijk om een goed distributienetwerk op te zetten via waar het makkelijk is om bij jou te kunnen boeken.

planes

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 12.12.23

Anne H.