Je bent je eigen klein hotel of B&B begonnen en dat vinden wij super! Waarschijnlijk is dit een droom die uitkomt en wij willen dat die droom werkelijkheid blijft. Echter, er zullen uitdagingen op je pad komen… Benieuwd naar de uitdagingen waar iedere hotelier mee te maken krijgt? En hoe kan hotel management software je daarbij helpen?

 

Het begin van een klein hotel of B&B...

Veel hoteliers starten een klein hotel of B&B vanuit een passie. Een wens om iets moois op te richten in een adembenemend mooie of drukbezochte omgeving, of vanuit de behoefte om mensen in de watten te leggen. Muren worden gestript, een toonbank geplaatst, een schoonmaakster aangenomen, Excel geïnstalleerd en een notitieboek wordt besteld.

 

Wanneer het pand omgetoverd is van afstotend naar lovend, worden de eerste gasten verwelkomd. Waarschijnlijk is dit je familie om de pijnpunten vast te stellen. Vervolgens verwelkom je de eerste echte gasten in je hotel. Wanneer je het goed doet, worden dit er steeds meer. Hartstikke geweldig natuurlijk, maar zo’n groei brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Al te maken gehad met overboekingen, een lage bezettingsgraad en fouten in facturatie? Dit zijn de meest voorkomende uitdagingen voor iedere hotelier (en lees nog even door voor de oplossing)...

 

Hotel Management Software 

Uitdaging #1 - Overboekingen

Onverwachts staat er een gast voor je neus. Een gast waar je niet op gerekend had en dus geen kamer voor hebt… Er is iets misgegaan in je reserveringssysteem waardoor een overboeking is ontstaan. Ieder excuus wat je bedenkt voelt niet goed, want laten we eerlijk zijn: je gast heeft hier geen boodschap aan. Je zoekt snel naar een nieuwe accommodatie voor je gast met de daarbij horende extra kosten, zoals het vervoer erheen en de eventuele compensatie voor een kamer upgrade, tegelijkertijd bedenk je je dat je de commissiekosten aan Booking.com kwijt bent.

 

"Overboekingen: de nachtmerrie van elke hotelier." 

 

Overboekingen zitten in een klein hoekje. Of ze nu veroorzaakt worden doordat je collega een reservering niet in jouw notitieboekje zet of doordat je een kamer vergeet te sluiten op een van je boekingskanalen (zoals Booking.com). Overboekingen zijn niet fijn voor jou en zeker niet voor je gast. Een gast komt na een lange reis bij je klein hotel of B&B aan en dan wil hij niet horen dat zijn gereserveerde kamer niet beschikbaar is en hij weer verder moet reizen naar een ander hotel.

 

Uitdaging #2 - Lage bezettingsgraad

Het is zondag, de dag waarop over het algemeen kleine hotels en B&B’s een lage bezettingsgraad hebben. Doordeweeks krijg je de zakelijke gasten en in het weekend krijg je de recreatieve gasten (ofwel de leisure gasten), maar op zondag… Natuurlijk is dat een beetje jammer, want je hebt je best gedaan; alle kamers zijn gepoetst, de bedden zijn opgedekt en de zeep is aangevuld. Een lage bezettingsgraad is helaas ook een uitdaging voor kleine hotels en B&B’s.

 

"Een lage bezettingsgraad is als een boze droom voor elke hotelier." 

 

Een lage bezettingsgraad wordt vaak veroorzaakt door een seizoensverandering, veel concurrentie en trends. Toch zijn er verschillende manieren om je bezettingsgraad te verhogen. Je kunt bijvoorbeeld de prijzen verlagen op minder populaire dagen, maar heb je al eens gedacht aan een speciaal arrangement? Zoals een hotel-diner arrangement dat uitsluitend te boeken is op de zondagen?

 

Uitdaging #3 - Een goede factuur opstellen

Stel, je hebt een groepsreservering. Ze verblijven op verschillende kamers met elk een andere prijsstelling. Ze dineren bij je in je hotel of B&B, huren een fiets en krijgen als lunch een picknickmandje mee. Gezellig toch! Ja, tot je de factuur moet gaan opstellen. Ondanks je Microsoft Word of Excel format ben je al snel een halfuur bezig met het opstellen en nalopen van de factuur. Staat de toeristenbelasting er goed op? Kloppen de BTW-percentages? En het allerbelangrijkste: heb ik alle geboekte zaken goed doorbelast? Je wilt natuurlijk geen omzet mislopen.

 

"Een hotelier schrikt wakker van een grote fout in een factuur." 

 

We maken allemaal fouten en fouten in je facturatie ontstaan gemakkelijk wanneer je deze zelf elke keer handmatig moet opstellen... Voor veel kleine hoteliers is dit een uitdaging aangezien ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor de financiën, maar ook voor de receptie, huishouding, keuken en bediening.

 

3 uitdagingen 

Minder uitdagingen met Hotel Management Software!

Of het nu gaat om een nachtmerrie, een boze droom of iets waar je wakker van schrikt. Als klein hotel en B&B heb je met verschillende uitdagingen te maken en dit zijn de meest voorkomende drie. Dus, geen zorgen. Je bent niet de enige!

 

Wil je nou echt geen zorgen meer? Dan kan je eens kijken naar hotel management software. Bovenstaande uitdagingen worden namelijk een stuk minder uitdagend met RoomRaccoon’s hotel management software. RoomRaccoon biedt een alles-in-één oplossing met een Property Management Systeem (PMS), Channel Manager en Booking Engine.

 

Nog niet bekend met deze termen? Geen probleem. Lees over de voordelen van een PMS, de mogelijkheden van een Channel Manager en de opties van een Booking Engine en hoe deze samen jouw hotel management software oplossing vormen.

 

Overboekingen, lage bezettingsgraad en fouten in facturatie, al deze uitdagingen kan je weren met RoomRaccoon’s hotel management software. Benieuwd hoe? Vraag dan snel een gratis demo aan!

 

Vraag een gratis demo aan