Facebook is het social media platform waar jij als hotelier op moet zijn. Nog niet overtuigd? Zou wel moeten! Facebook is hét platform dat meer zichtbaarheid creëert, communicatie mogelijk maakt, reviews genereert en directe boekingen stimuleert.

 

Veel reizigers zijn actief op Facebook dus daar moet jij ook zijn. Het liefst met een "Nu boeken" knop. Wil je weten hoe je die kan installeren? Let's go!

 

Allereerst heb je een boekingsmodule nodig die je plaatst op je website. Hier kunnen gasten direct een kamer bij jouw hotel of B&B reserveren. Nog niet bekend met de voordelen van een boekingsmodule? Bekijk de mogelijkheden van RoomRaccoon door op onderstaande link te klikken. 

 

Profiteer met een Boekingsmodule

 

 

Hoe plaats ik de "Nu Boeken" knop op mijn Facebook-pagina?

Maak je geen zorgen: het is gemakkelijk. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe het werkt. Om de knop "Nu Boeken" toe te voegen, dien je eerst een bedrijfspagina van je eigen hotel of B&B te hebben. Zorg voor een aantrekkelijke profiel- en omslagfoto en probeer eens wat leuke content te posten, want dit schept vertrouwen bij de bezoekers van de pagina. Door dit vertrouwen zullen ze eerder op de knop klikken die zometeen live staat op je Facebook-pagina.

 

Dus... Laten we beginnen!

 

Om de knop te plaatsen, klik je op de blauwe knop "Knop toevoegen". 

 

book now button

 


Vervolgens word je door stap 1 geleid. Hier kies je het type knop dat je wilt gebruiken. Wanneer je een reserveringspagina hebt op je website, klik je op "Bij je boeken" en vervolgens op "Nu boeken". 

 

Heb je nog geen reserveringswebsite? Denk er eens over na om er een te nemen. Het ziet er mooi uit. Anders kun je ook gebruik maken van de knop "contact met je opnemen". Weet wel dat een eigen booking engine directe commissie-vrije reserveringen stimuleert!

 

 

book now button facebook4

 

In stap 2 kies je waar mensen heen gaan wanneer ze op de "Nu boeken" knop drukken. Wanneer je wilt dat ze naar de reserveringspagina op je website gaan, klik je op "Link naar website".

 

book now button facebook5

 

Vul vervolgens de URL van jouw reserveringswebsite in.

 

book now button facebook6

 

Voordat je de knop plaatst, check je of alles goed staat.

 

book now button2 min

 

Klik op "Voltooien" om de knop op je Facebook-pagina te plaatsen.

 

book now button facebook8

 

Hieronder zie je het resultaat op een Engelse Facebook-pagina. In het Nederlands wordt de tekst "Book now" vervangen door "Nu boeken".

 

book now button facebook9

 

 

Je Facebook-bezoekers en fans kunnen nu eenvoudig een hotelkamer boeken via je Facebook-pagina. Gefeliciteerd!

 

Nog niet bekend met de voordelen van een eigen boekingssysteem op je website? RoomRaccoon's alles-in-één software biedt de oplossing voor jouw hotel of B&B. Vraag nu je gratis en gepersonaliseerde demo aan!

 

 

Vraag nu je gratis demo aan