De aantrekkende economie en de blijvende groei van toeristen zorgt voor een groei van de hotelbranche. Deze branche kent een veranderde omgeving waar veel gebeurt en veel ontwikkelingen plaatsvinden. Verschillende trends en veranderingen hebben dan ook de komende jaren invloed op hotels en B&B’s. Op welke trends en ontwikkelingen wil jij gaan inspelen?


Een van de megatrends die een grote rol speelt in onze maatschappij is individualisering. Individualisering houdt in dat mensen steeds meer zelf willen doen en ook steeds meer op zichzelf zijn gericht. Bij het maken van keuzes wordt er steeds minder rekening gehouden met anderen. Daarnaast wordt lifestyle steeds belangrijker. Maar wat betekent dit voor jouw kleine hotel of B&B?

 

Screen Shot 2017 04 14 at 01.36.55

 

1. It’s all about the concept

Krachtige concepten en thema’s worden steeds belangrijker. Modernisering en de behoeften van de hedendaagse reiziger vragen jou als kleine hotelier om te innoveren voor de toekomst. Mensen zijn tegenwoordig meer op zoek naar onderscheidend vermogen en exclusiviteit. Dit is terug te zien in het aanbod van hotels. Een mooi voorbeeld hiervan zijn Boutique hotels. Een Raccoon die ook gebruikt maakt van thema’s in haar kamers en daarmee een krachtig concept heeft, is Bliss Boutique Hotel. Dit soort hotels worden door een specifieke doelgroep bezocht en bieden een eigen luxueuze sfeer zonder onderdeel te zijn van een keten of grotere groep hotels.


 


2. No offline without online

Wil je dat meer gasten jouw kleine hotel of B&B bezoeken? Zorg dan voor een wow-factor wanneer gasten zich online oriënteren. Door de digitalisering is social media hotter than ever. Door op social media en de website actief te zijn en de bezoeker te voorzien van prachtige sfeerimpressies van jouw kamers, begint de beleving voor de bezoeker al online. Wanneer zij online een wow-factor zien, komen de reserveringen vanzelf binnen stromen! Zorg daarnaast via jouw Channel Manager dat je op al onze boekingskanalen zichtbaar bent. De eerste stap is dan gezet…

 

drake

3. No story no glory

Een trend die al langere tijd een rol speelt in onze maatschappij is beleveniseconomie. Belevenis staat tegenwoordig bij zowel producten als diensten centraal. Voor de toekomst wordt voorspelt dat belevenis in de hotelbranche steeds relevanter wordt. Een voorbeeld is hierbij is dat welness en gezondheid een steeds grotere rol gaan spelen. Dit betekent meer luxe spa-achtige voorzieningen in badkamers, zoals een regendouche en een heerlijk groot bad om in weg te bubbelen.  

 

4. Anytime and anywhere mobile access

Het gebruik van de mobiele telefoon blijft groeien. Daarnaast wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van mobiele applicaties (apps). Meer dan de helft van de reizigers gebruikt hun telefoon om informatie over hotels en B&B’s op te zoeken. Daarnaast boekt meer dan 20% daadwerkelijk een hotel met behulp van hun mobiele telefoon. Velen gebruiken hiervoor een mobiele app. Apps zijn de toekomst binnen de reisbranche. Het zal voor hotels voordelig zijn om tegemoet te komen aan mobiele gebruikers.

 

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 01.25.11

Lisa van Hulst