Boekingen via jouw RoomRaccoon boekingsmodule op je website zijn gratis. Voor boekingen via een extern kanaal zoals Booking.com betaal je minimaal 12% commissie. Elke gast die direct via je website boekt bespaart je dus 12% commissie wat je financiële ruimte biedt om te adverteren. Maar hoe moet je dit aanpakken?

 


Pro's & Con's: Investeren in online marketing

Dit onderwerp vinden de meeste eigenaren van B&Bs en kleine hotels moeilijk en zelfs afschrikkend. Hoe werkt dit precies? En ja, om dit te doen is het goed om enige kennis te vergaren. Adverteren is absoluut de moeite waard. Niet alleen wordt je B&B of klein hotel beter gevonden, investeren in advertenties kan je zelfs geld besparen. Neem je echter niet de tijd om je eigen sterktes, je gasten en je concurrenten goed te leren kennen, kan adverteren op Google duur worden. No worries... wij helpen je op weg.


GOOGLE ANALYTICS & GOOGLE ADWORDS
Google is de grootste en meest gebruikte zoekmachine die er is. Google maakt het je makkelijk om te adverteren en heeft hiervoor twee belangrijke tools op de markt gebracht: Google Analytics en Google Adwords.

analytics

 

VOOR DAT JE BEGINT: Overtuigt je website?
Google Analytics is een uitstekende tool om de prestatie van je website te analyseren. Terwijl dit technisch klinkt is het eigenlijk leuk om te doen. Vraag je webbouwer om een Google Analytics account voor je in te richten en deze te koppelen aan je website. Voortaan kan je bekijken waar jouw potentiële gasten vandaan komen en in welke onderwerpen ze geintereseerd zijn. Het meest belangrijke is echter dat je ziet hoeveel van de bezoekers ook daadwerkelijk over zijn gegaan naar een boeking. Met andere woorden, heeft je website ze kunnen overtuigen? Deze verhouding wordt 'conversie' genoemd.

 

adwords


BEGIN: Breng meer bezoekers naar je website
Je hebt een innovatieve en gebruiksvriendelijke website, compleet met hoge-resolutie foto's en informatieve inhoud. Nu moet je in de zoekresultaten in Google echter niet alleen concurreren met hotels in je omgeving, maar ook met boekingskanalen zoals Bookig.com. Deze strijd is moelijk te winnen. Google AdWords kan je hierbij helpen.


Google AdWords is bedoeld om een advertentie te plaatsen die in de zoekresultaten op Google getoond wordt. Maak gebruik van de 'Pay-per-klik' of PPC-reclame. Stel een vast budget in om te besteden aan een klik naar je website (een bezoeker) en stel ook een totaalbudget in dat je maandelijks niet wil overschrijden. Je betaald dus enkel voor potentële gasten die op je advertentie klikken. Maar vergeet niet, zodra ze er zijn is de taak aan jou om ze om te zetten in daadwerkelijke gasten.


 

Stappenplan

5-stappen die je op weg helpen:


01 - Maak een lijst met max. 3 zoekwoord combinaties. 
Onze tip: betrek altijd jouw stad zoals bij voorbeeld 'B&B Amsterdam' of 'hotel Breda'

02 - Stel de kosten per klik in. 
Google Analytics toont je wat de concurrentie biedt per zoekwoord combinatie.

03 - Schrijf een aansprekende advertentie. 
Kijk hoe je concurrenten het doen en doe het beter! Vergeet niet je zoekwoord combinatie in je advertentietekst te verwerken.

04 - Google houdt van advertenties... 
Logisch. Maar ze belonen je daadwerkelijk met een betere kwaliteitsscore waardoor je website en advertentie hoger in de zoekresultaten komt te staan.

05 - Hou toezicht op je advertentie en uitgaven! 
Probeer regelmatig op andere zoekwoord combinaties te adverteren om te kijken wat het beste voor je B&B werkt.

 


ZELF DOEN OF LATEN DOEN?
Waarschijnlijk ben je al een aantal keren benarderd door een online marketing bedrijf die dit voor je wil doen. Ons advies: wees voorzichtig hiermee. Dit kan nogal veel geld kosten voor een nihil resultaat. Begin eerst zelf, dan weet je hoe het werkt en wat je voor je geld kan verwachten als je een bedrijf inschakelt.