Waarom zijn directe boekingen zo belangrijk voor jou als klein hotel en/of B&B? Boekingen via diverse externe booking channels zijn ook hard nodig en onvermijdelijk, maar er wordt wel een hoop commissie gevraagd. Dus wat meer boekingen naar je eigen online booking engine genereren is toch wel erg wenselijk. Geldbesparing is de voornaamste reden en wie houdt daar niet van?! Dit resulteert in een verhoogde omzet en zorgt er daardoor voor dat je je service weer kan uitbreiden. Na verloop van tijd kun je je prijs wellicht weer wat meer omhoog gooien!

 

OVERZICHTELIJKE WEBSITE
Creëer een gebruiksvriendelijke website. Mensen waarderen mooie foto's met een goede resolutie. In een oogopslag overtuig je ze met je mooie foto's: hier MOET ik slapen. Zorg ervoor dat er daarom ook een BOEK NU knop in de buurt zit. Werk je nu nog met een invulformulier? Stap dan snel over naar een Booking Engine. Met een Booking Engine kunnen gasten direct boeken en hoefen niet op de aantwoord van een klein hotel of B&B wachten. Tegenwoordig kun je ook niet meer zonder een goedwerkende website voor op de smartphone. Uit cijfers van 2015 blijkt dat 13% van de boekingen op de smartphone worden gedaan. Als mensen op dezelfde dag nog een hotel zoeken boekt 43% dat via je zijn mobiel. Belangrijk dus!

Screen Shot 2017 03 31 at 09.32.12
DIRECT BOEKEN
Zorg dat je potentiele gasten direct kunnen boeken op je website; snel, makkelijk en overzichtelijk. Ik haak in ieder geval af bij een onduidelijke website waar je zelf veel moeite voor moet doen. Handig is het als ze gelijk add-ons erbij kunnen reserveren. Dit kan ontbijt op bed zijn wat extra opbrengst is. Maar ook dat ze aan kunnen geven dat ze vegetarisch zijn.


ONLINE MARKETING
Investeer in je online marketing. Zorg ervoor dat je goed vindbaar bent op internet. Gebruik veel woorden waar je op gevonden wilt worden in je eigen content. Dit is de belangrijkste manier om ze naar je eigen website te leiden.


SOCIAL MEDIA
Maak gebruik van Social Media. Hier gebeurd het tegenwoordig! Maak sowieso Facebook & Instagram aan. Uplaod foto's en video's van je kleine hotel en/of B&B, creëer wedstrijden, reageer op reacties en zorg weer voor een link naar je website en het liefst gelijk naar de boekingsmodule.


EVENTUELE KORTING
Beloon je potentiele gast met een korting om ze daardoor direct bij je te laten boeken, mochten ze twijfels hebben. Ga rond in je eigen stad en maak jezelf bekend bij het VVV en toerisme kantoren. Bellen mensen met vragen geef dan duidelijk aan dat ze direct op de website of bij jou kunnen boeken.


ONLINE REVIEWS
Promoot online reviews! Stuur na een verblijf een formulier om hun bevindingen te kunnen noteren en plaats deze op je website. Reviews zijn overtuigend! Zorg daarnaast ook voor dat je goede reviews hebt staan bij Booking.com en Tripadvisor. Zij zijn geen vijanden en je hebt ze zelfs hard nodig. Op goede reviews komen mensen af.


GOED BEREIKBAAR
Als je gast de keuze heeft gemaakt om direct bij je te boeken op de website laat dan duidelijk je contactgegevens zien. Mochten ze vragen hebben dan ben je tenminste makkelijk bereikbaar.

 

 

 

Screen Shot 2017 04 14 at 01.52.08

Stephanie Croymans