Deze 10 eenvoudige tips helpen je om moeiteloos niet alleen je omzet maar voornamelijk je winst te verhogen. Want na al de goede zorg voor je gasten mag ook jij een keer op vakantie...

 

01 - Up-sell bij elke gelegenheid

Biedt gasten de mogelijkheid om extra's te boeken via je RoomRaccoon booking engine zoals een romantisch arrangement of een champagne-ontbijt. TIJDENS DE CHECK-IN: Vraag de gast op een zonnige dag tijdes de check-in of ze bij voorbeeld een fiets willen huren. OP DE KAMER: Maak een hotelbrochure en leg deze op de kamers. Laat jouw gasten weten wat ze allemaal bij kunnen boeken om het verblijf nog completer te maken. IN OPENBARE RUIMTES: Gebruik je receptie of andere openbare ruimtes als point-of-sale mogelijkheden. Verkoop tickets voor evenementen of en rondleiding door je stad. Dergelijke extra's verhogen niet alleen je omzet maar bieden jouw gasten ook toegevoegde waarde. TIJDENS DE CHECK-OUT: Zorg ervoor dat enkele artikelen die aan het verblijf in je B&B of klein hotel herinneren te koop zijn. Heb je leuke handoeken of zeepjes? Versturen van postkaarten wordt ook vaak gewaardereerd/gekocht.

 

02 - Verkoop je eigen producten

Heb je geborduurde handdoeken of maak je jouw eigen jam? Biedt gasten de mogelijkheid om je producten tegen een faire prijs te kopen. Dit is een goede manier om jouw gasten ook thuis nog van hun verblijf na te laten genieten. Bovendien verminder je de kans dat jouw gasten je handoeken 'per ongeluk' meenemen. En natuurlijk biedt je de verkoop van je eigen producten ook weer extra omzet. Nemen je gasten toch nog vaak je producten mee? Kies dan iets wat je bewust cadeau geeft. Zeepjes en shampoo zijn hier goed voor. Laat jouw gasten weten dat je ze graag jouw shampoo cadeau geeft. Op deze manier verhoog je de drempel om andere artikelen mee te nemen. Toch weer een aantal handoeken op jaarbasis bespaard...

Screen Shot 2017 03 31 at 08.46.42 


03 - Stap over naar LED

Deze tip ligt voor de hand. Gezien de prijs voor LED-lampjes (zeker spots) is dit echter nog een drempel. Doe het alsnog, want je verdient je investering meestal binnen 1 jaar al terug. WAAR MOET IK OP LETTEN? Sommige LED spots veranderen van kleur over de tijd. Let dan ook op dat je spotjes van goede kwaliteit koopt. Prijs maakt daadwerkelijk een verschil.

 


04 - Bespaart tijd aan aanministratie

Wie houdt er nou van administratie? Toch kiezen nog heel veel kleine hotels en B&Bs ervoor om facturen handmatig in Excel op te maken. Dit kost je dagelijks veel tijd en is totaal overbodig. Gebruik een PMS dat deze taak van je overneemt. Met RoomRaccoon heb je bovendien de mogelijkheid om direct te koppelen met je boekhoudpakket waardoor werkelijk alles uit je handen wordt genomen. Wat zal dit je besparen, 45-60 minuten per dag?

 


05 - Verwelkom honden

Sta honden toe in je B&B of klein hotel. Gebruik hiervoor 1 of 2 kamers maar zorg ervoor dat je enkele kamers hebt waar nog nooit een hond op is verbleven. Dit is belangrijk voor gasten die allergisch zijn voor honden. Voor de overnachting van een hond kan je gerust 10-15 Euro extra vragen. Is toch mooi meegenomen?

Screen Shot 2017 03 31 at 08.55.59

06 - Beloon een langer verblijf

Overtuig je gasten om een dag langer te blijven. Een korting op een extra nacht kan helpen maar een 'belonging' voor een langer verblijf hoeft je niet altijd een korting te kosten. Verzin extra's die je kan bieden zoals gratis ontbijt of een fles wijn. Laatst heb ik een hele creatieve collega gesproken. Hij heeft een soort sleutelkastje voor elke kamer bij de receprie hangen. Elke ochten wordt een van de kamers verrast met een suprise van het huis, een cadeautje. Gasten kunnen dus elke ochtend kijken of zij iets 'gewonnen' hebben. Dit is best een leuke start van de dag voor zijn gasten. 

 


07 - Komen je gasten echt graag terug? 

Trigger je gasten om terug te komen. Dit hoeft niet altijd geld te kosten. Begin ermee om gasten die eerder bij je geboekt hebben met naam aan te spreken. Gasten die bewust voor een klein hotel of B&B kiezen zullen dit gebaar zeer op prijs stellen. RoomRaccoon helpt je hierbij. In de reservering staat duidelijk vermeld of een gast eerder verbleven is. Overweeg ook om een klein cadeau voor terugkerende gasten klaar zetten of zelfs een korting te bieden. Ook hierbij zal RoomRaccoon je helpen, want je kan vaste prijzen aan een gast toekennen die voortaan de dagprijs automatisch overschrijven.


08 - Serveer gezouten nootjes

Het is geen mythe... van gezouten nootjes krijg je dorst. Beschikt je B&B of hotel over een bar of heb je mini-bars op je kamers staan? Geef dan de gezouten nootjes gratis weg. Je verdient het gegarandeerd terug!

 

09 - Werk samen met je collega's

Horecaondernemers hebben over het algemeen een hechte band. Realiseer samenwerkingen tussen jouw B&B en restaurants, een bioscoop of een casino in je stad en realiseer arrangementen.

 

10 - Vraag je gasten om een beoordeling

Heb je het gevoel dat een gast tevreden naar huis gaat? Vraag dan om een beoordeling. Het is simpel, te meer positieve beoordelingen je kan verkrijgen te meer gasten zullen je B&B boeken.