We gaan even terug in de tijd… De ouders van Dorrien hadden een boerderij gekocht en helemaal opgeknapt. Het pand stond leeg in een groene omgeving, dichtbij de kust; de perfecte ligging voor een Bed & Breakfast, dacht Dorrien, mede-eigenaar van Shepherdshouse...

 

Stripe

Naam: Shepherdshouse
Naam hotelier: Dorrien Mulder
Aantal kamers: 7
Uitgangssituatie: geen systeem
Website: www.shepherdshouse.nl

 

Met een prachtige boerderij, een doorgewinterde horeca-familie en een man als chef-kok is het niet zo gek dat Dorrien een B&B oprichtte samen met haar moeder en haar man. Naast een fulltimebaan richtten ze de B&B in, maar al snel liepen ze tegen wat problemen aan.

 

“Ik had nog zo’n ouderwetse agenda. En mijn moeder nam boekingen aan en ik nam boekingen aan en dan kan het nog weleens scheef lopen. En ja… dan krijg je overboekingen” vertelt Dorrien. Om dit in het vervolg te voorkomen, was een Channel Manager en een PMS de juiste oplossing. En zo kwam Dorrien terecht bij RoomRaccoon.

 

Shepherdshouse green 

Naast overboekingen wilde Dorrien graag tijd besparen: “Ik had verschillende boekingskanalen en ik was iedere avond bezig om die dicht én open te zetten en dat moest ik dan handmatig doen. Voor drie verschillende kanalen doen. Daar ging heel veel tijd in zitten, de maandelijkse administratie daarbuiten gerekend. Een PMS heeft mij heel wat uren bespaard!”


 

QuotesEerst had ik nooit directe boekingen en nu wel! EnQuotes1 de bezettingsgraad is duidelijk toegenomen. Ik denk dat dit in 2 maanden tijd zelfs met 20% gestegen is.

 

Naast de B&B channel manager en het Property Management System, maakt Dorrien gebruik van de booking engine en hier is ze enorm blij mee. In twee maanden tijd merkt ze al duidelijk verschil in het aantal directe boekingen en de bezettingsgraad: “Eerst had ik nooit directe boekingen en nu wel! En de bezettingsgraad is duidelijk toegenomen. Ik denk dat dit in 2 maanden tijd zelfs met 20% gestegen is.”  

 

Hoewel het soms lastig is om een B&B te runnen, doet Dorrien het met alle plezier. Op de vraag wat zij het leukst vindt aan het runnen van een B&B: “Het ontmoeten van verschillende mensen en ze het gevoel geven dat ze thuis zijn”, en dat maakt een overnachting in Shepherdshouse een echte aanrader!

 

 

Vraag een gratis demo aan