Misschien niet altijd een droom van haar geweest maar iets wat haar droom is geworden: het openen van een eigen hotel. En wat voor hotel! Gonneke heeft de lat hoog gelegd met haar eigentijdse hotel 'Maison Village' in de natuurrijke omgeving van Maastricht. Met de moderne uitstraling en een vleugje kunst verwelkomt ze verschillende gasten – van kunst- tot natuurliefhebbers. Wij verwelkomden Gonneke bij RoomRaccoon.

 

Stripe

Naam: Maison Village
Naam hotelier: Gonneke Gubbels
Aantal kamers: 4
Uitgangssituatie: geen systeem
Website: www.maisonvillage.nl

 

Gonneke bood haar vier kamers eerst uitsluitend via Booking.com aan en ze hield al haar reserveringen bij in Excel... Al snel werd duidelijk dat hier veel tijd in ging zitten, dus ging ze op zoek naar mogelijkheden om tijd te besparen. Al snel kwam ze erachter dat ze een Property Management System en Channel Manager nodig had. En zo kwam ze terecht bij RoomRaccoon.

 

“Ik wilde graag meer overzicht, tijd besparen en mijn kamers op meerdere websites aanbieden. En dat is gelukt” vertelt Gonneke. Tijd bespaart ze doordat haar facturen automatisch opgesteld worden door het PMS. Daarnaast biedt ze haar kamers aan bij meerdere boekingspartners via de Channel Manager, wat haar afzet vergroot.

 

Maison village1 green 

Gonneke maakt ook gebruik van een Booking Engine. “In het eerste gesprek is mij verteld dat het aantal directe boekingen aanzienlijk zou stijgen en dat was geen verkooppraatje” vertelt Gonneke lachend. “Een derde van de reserveringen komt via de Booking Engine binnen nu en hier ben ik erg blij mee, omdat ik hier 0% commissie over betaal!”.

 

QuotesQuotes1Een derde van de reserveringen komt via de Booking Engine binnen nu en hier ben ik erg blij mee, omdat ik hier 0% commissie over betaal! 

 

Maison Village maakt gebruik van Add-ons, opties die je (met meerprijs) aanbiedt aan je gasten. “Een fles Prosecco wordt vaak besteld tijdens het reserveren van een kamer en dat is toch een fijn extraatje” vertelt Gonneke enthousiast.

 

Gonneke is enthousiast! Ze maakt nog niet gebruik van alle functies binnen RoomRaccoon’s alles-in-één software, maar in de toekomst wil ze dit wel; ze wilt prijsaanpassingen doorvoeren op populaire dagen en speciale arrangementen aanbieden.

 

Nog een laatste tip van Gonneke: “Dit werk is echt leuk omdat het zo afwisselend is – van het inrichten van kamers tot het serveren van ontbijt – maar houd er wel rekening mee dat er meer bij komt kijken dan je bij voorbaat denkt!”

 

 

Vraag een gratis demo aan