“Het bloed kroop waar het niet lopen kan…” met die woorden begint Mylan zijn verhaal over het ontstaan van ‘Hotel Het Weeshuis’. Het Weeshuis stond in 1533 garant voor kinderen in nood en vanaf 2013 dient het gasten die op zoek zijn naar een hotelovernachting in het Friese Bolsward.

 

Stripe

Naam: Hotel Het Weeshuis
Naam hotelier: Mylan Lin
Aantal kamers: 14
Uitgangssituatie: geen systeem
Website: www.hotelhetweeshuis.nl

 

Sinds 2013 is er veel veranderd: “Vroeger noteerden we alle reserveringen in Excel… We hadden een aantal boekingskanalen die via de mail en telefoon binnenkwamen en dan waren we keihard bezig om die reserveringen in Excel in te vullen. In Word schreven we bevestigingsbrieven en ’s morgens typte we de facturen. Daar ging te veel tijd in zitten!”. Dus ging Mylan op zoek naar hotel management software.

  

Waarom hij voor RoomRaccoon koos: “9/10 systemen zijn veel en veel te groot! Met veel te veel toepassingen en kosten die navenant zijn. Voor zo’n klein hotel met maar 14 kamers was dat gewoon veel te groot en onze Excel-sheets waren weer veel te klein voor toch wel 14 kamers. Dus we vielen tussen het wal en schip in…” Na een zoektocht naar een niet-al-te-groot, betaalbaar en gebruiksvriendelijk systeem kwam Mylan terecht bij RoomRaccoon.

 

Achtertuin green

 

Mylan vertelt dat hij een ontzettend aangenaam gesprek had met Nadja, co-founder van RoomRaccoon: “Op heel veel vragen die ik stelde had Nadja niet alleen antwoord, maar het klopte ook met wat ik zocht. En voor ik het in de gaten had, had Nadja een proefomgeving ingericht van mijn hotel. Dat vond ik erg fijn!". Vooral het snelle schakelen en het persoonlijke contact was een reden voor Mylan om zich aan te sluiten bij RoomRaccoon.

 

QuotesQuotes1Op heel veel vragen die ik stelde had Nadja niet alleen antwoord, maar het klopte ook met wat ik zocht. En voor ik het in de gaten had, had Nadja een proefomgeving ingericht van mijn hotel. Dat vond ik erg fijn! 

  Door RoomRaccoon’s software hoeft Mylan nooit meer reserveringen handmatig in te voeren, reserveringen handmatig te bevestigen, facturen handmatig op te stellen of administratie handmatig bij te houden. Dit bespaart hem enorm veel tijd en het komt veel professioneler over. Daarnaast is hij blij met de boekingsmodule op zijn website: “Ik liep heel veel risico dat ik heel veel uitlekte naar andere boekingskanalen, terwijl ik het nu zelf meer in de hand heb. En dat is wel een verdienste van jullie systeem!”

 

Vroeger maakte Mylan nooit gebruik van prijsvariaties aangezien hij geen overzicht had, maar hier wil hij in de toekomst meer gebruik van maken; met behulp van RoomRaccoon’s PMS kan hij eenvoudig prijsvariaties maken en die worden gecommuniceerd naar alle boekingskanalen door de Channel Manager.

 

Wil jij beginnen een hotel of B&B beginnen? Mylan geeft als laatste tip: “Weet zeker dat je echt een flexibel persoon bent, dat je kan schakelen en dat je bereid bent jezelf er écht voor te geven. Zie het niet als een baan want daar is het echt te hard-werken voor […] Ben flexibel, dat is echt heel belangrijk!” 

 

 

Vraag een gratis demo aan