Michel en Maja zijn niet bang voor een avontuur. Na het runnen van een camping in Zweden, vertrokken ze in 2014 weer naar Nederland, zonder concreet plan. Ze stuitten op een prachtig pand in het Friese plaatsje Rijs, aan de rand van het prachtige Rijsterbos. Niet veel later kochten ze het pand, maakten er een Bed & Breakfast van en gaven het de toepasselijke naam 'B&B Rijsterbosch'. 

 

Stripe

boom

Naam: B&B Rijsterbosch
Naam hotelier: Michel Lunenberg
Aantal kamers: 3
Uitgangssituatie: geen systeem
Website: www.rijsterbosch.nl

 

B&B Rijsterbosch is niet zomaar een Bed & Breakfast, want de B&B telt 5 tulpen. Een waardering van 5 tulpen betekent dat er alles aan gedaan wordt om de gast een fantastisch verblijf te verzorgen. Hoe B&B Rijsterbosch zich onderscheidt: "Wij geven de mensen veel persoonlijke aandacht en we zien in de reviews dat gasten dat fijn vinden. Bij aankomst nemen we de tijd: we laten de kamers zien, we laten zien waar we ontbijt hebben en we vertellen wat over de omgeving. Als er tijd voor is, en daar maken we graag tijd voor, gaan we even een kopje koffie drinken!"

 

Het was een omschakeling om van Zweden naar Nederland - van camping naar Bed & Breakfast - te gaan. Michel en Maja liepen al snel tegen het welbekende probleem aan: overboekingen. Alles werd handmatig bijgehouden; dus wanneer een kamer via Booking.com verkocht werd, moest dezelfde kamer meteen bij de andere boekingskanalen gesloten worden. 

 

rijsterbos

 

In het voorjaar van 2017 is B&B Rijsterbosch begonnen met RoomRaccoon. Waarom koos hij voor RoomRaccoon? Michel vertelt: "Een hotel channel manager kost meestal een vermogen […] Voor mij was het de eenvoud van het programma en de prijs. Dat was doorslaggevend."

 

Wat heeft RoomRaccoon B&B Rijsterbosch gebracht: "Rust. Als er geboekt wordt, wordt er geboekt. Er wordt automatisch een boekingsbevestiging gestuurd. Als de boeking geannuleerd wordt, heb ik ook geen zorgen. Het wordt gewoon geregeld […] Nu hoef ik niet constant in mijn mailbox te kijken of er wat gebeurd is. Nu kijk ik 's avonds wel een keer in mijn mailbox."

 

Maar RoomRaccoon geeft meer dan alleen rust: "We hebben nu geen overboekingen meer! En het aantal rechtstreekse boekingen is ook gestegen, en daar houden we meer aan over. Op dit moment is 25-30% een directe boeking en eerst was dit 5-10% van alle boekingen!"

 

QuotesQuotes1We hebben nu geen overboekingen meer! En het aantal rechtstreekse boekingen is ook gestegen, en daar houden we meer aan over. Op dit moment is 25-30% een directe boeking en eerst was dit 5-10% van alle boekingen!

Michel wil een kleine waarschuwing meegeven aan zijn mede-hoteliers: "De mensen die op vakantie gaan in het hoogseizoen zijn allemaal gestrest en die verwachten heel veel. Het totale plaatje moet goed zijn... Om een voorbeeld te geven: Als het slecht weer is buiten of de dag zit niet helemaal mee, dan krijgen wij een wat lagere beoordeling dan normaal." Maar het hoogseizoen brengt ook leuke gasten met zich mee. "Ik ontmoet nieuwe mensen uit allerlei landen. Het is leuk om met hen over cultuurverschillen te praten en uit te leggen waarom onze boerderijen rode en zwarte daken hebben!" vertelt Michel lachend.

 

Ervaar de voordelen van RoomRaccoon zelf en vraag geheel vrijblijvend je gratis demo aan! 

 

Vraag je gratis demo aan