Samen met zijn compagnon Karel, opende Flip 'B&B Konijn'. B&B Konijn is een logisch verlengstuk van het 'Van Tarel' restaurant in Taarlo. Veel gasten hebben gewandeld in het stroomdallandschap Drentse Aa, een van de nationale parken, en een deel van de eetgasten blijft overnachten in B&B Konijn. En dat is niet gek. Niemand hoeft de BOB te zijn. En Taarlo is een bezienswaardigheid op zich. Met amper honderd inwoners, gelegen aan een brink met eiken van anderhalve eeuw oud, is het een plaats om tot volledige rust te komen. En dit kan in stijl bij B&B Konijn.

 

Stripe

Naam: B&B Konijn
Naam hotelier: Flip de Kam & Karel Verlinden
Aantal kamers: 6
Uitgangssituatie: geen systeem
Website: www.bedandbreakfast-taarlo.nl

 

Sinds oktober 2017 is B&B Konijn open voor gasten. Op het veld achter de B&B grazen schapen die horen bij de grote kudde op het Balloërveld. Flip vertelt tevreden: "Dit jaar proberen we het scheren van de schapen te combineren met een feest, diner en een verblijf in de B&B. We hebben een grote kapschuur met een rieten dak, dat was vroeger een schaapskooi en daar willen we de schapen laten scheren. Net als vroeger."

 

BB konijn min

 

Een advertentie van jouw B&B in de krant werkt tegenwoordig niet meer. Hoteliers moeten vindbaar zijn op alle bekende boekingskanalen, zoals Booking.com, maar ook op social media. Flip vertelt: "De belangrijkste reden om onze B&B aan te sluiten bij RoomRaccoon was het gemakkelijk kunnen aanbieden van onze kamers bij verschillende boekingskanalen."

 

B&B Konijn kwam bij RoomRaccoon terecht door te zoeken naar hotel software in Google. Er waren meerdere aanbieders, maar Flip koos al snel voor RoomRaccoon: "Vaak zijn het hele dure pakketten en dienstverleners. Totdat we jullie ontdekten" vertelt Flip, "en toen zijn we niet meer verder gaan zoeken".
 

QuotesQuotes1Vaak zijn het hele dure pakketten en dienstverleners. Totdat we jullie ontdekten" vertelt Flip, "en toen zijn we niet meer verder gaan zoeken!

Flip is zeer tevreden met RoomRaccoon: "Jullie denken actief mee en het werkt ook! Alle boekingen komen automatisch binnen. Je kan ze meteen in de agenda zetten. En die agenda is ook gewoon superhandig. Je kan makkelijk slepen tussen kamers. Kortom, ik ben super tevreden". Het automatisch opstellen van facturen en het automatisch versturen van een mail vindt Flip ook echt een uitkomst.

 

RoomRaccoon heeft groot resultaat gebracht bij B&B Konijn: "Ik denk dat wij 80 tot 85% van alle reserveringen ontvangen door RoomRaccoon. Via de kanalen die jullie voor ons combineren en openmaken. Ook om die reden zijn wij gewoon blij met onze 'wasbeer'. […] De andere 10 tot 15% van de reserveringen komt binnen via het restaurant. Die grote aanloop via RoomRaccoon geeft ons ook het idee dat, als we jullie niet hadden, onze bezettingsgraad veel lager zou zijn! Kortom, een konijn werkt heel goed samen met een wasbeer."

  

QuotesQuotes1Ik denk dat wij 80 tot 85% van alle reserveringen ontvangen door RoomRaccoon. Via de kanalen die jullie voor ons combineren en openmaken. Ook om die reden zijn wij gewoon blij met onze 'wasbeer'.

Qua omzet willen Flip en Karel verder groeien. Vooral door allerlei arrangementen aan te bieden. Verder ligt het nogal voor de hand om op populaire dagen prijswijzigingen door te voeren. Collega's in het vak doen dit ook en dat heeft B&B Konijn zeker ervaren: "Dit jaar in juni waren ineens al onze kamers volgeboekt, binnen één dag. We wisten niet wat ons overkwam! Toen we in de agenda keken, zagen we dat de TT Assen in dat weekend georganiseerd werd en onze kamers stonden waarschijnlijk erg goedkoop ten opzichte van alle andere accommodaties in de buurt. De volgende keer gaan we daar wel rekening mee houden", vertelt Flip lachend.

 

Flip had nog geen horeca ervaring voordat hij met B&B Konijn begon, of nou ja… "Ik heb altijd veel in de horeca gezeten, maar dan als gast. Ik heb altijd graag geslapen in hotels en goed gegeten en gedronken en dit is eigenlijk de eerste keer dat ik aan de andere kant sta. Ik vind het een enorm leuke uitdaging om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken." En dit is een reden waarom RoomRaccoon een overnachting of diner in Taarlo aanraadt. 

 

Vraag een gratis demo aan