vakantiegeluk-na-corona-crisis

Breda (NL) - Uit onderzoek van Hotel Management Systeem RoomRaccoon naar de reisbereidheid na de Corona-crisis, blijkt dat de meerderheid van de respondenten binnen 6 maanden weer wil reizen. Nederlanders en Duitsers blijken het meest open te staan voor reizen over de grens.

Uit onderzoek onder 800 respondenten afkomstig uit 7 landen, komt vooral naar voren dat men onzeker is wanneer de beslissing over een eventuele vakantie zal worden genomen. De meeste respondenten geven aan binnen een tot twee maanden een beslissing hierover te nemen. 

Ongeveer 60% van de respondenten geeft aan graag binnen 6 maanden weer te willen reizen, waarbij binnenlandse reizen de meest populaire keuze is. Meer dan 50% van de mensen antwoordde dat ze graag in eigen land op vakantie zouden gaan, alleen in Duitsland en Nederland geeft men de voorkeur aan reizen binnen de EU. In Portugal, Kroatie en Italie geeft men duidelijk de voorkeur aan binnenlandse reizen.


Nummer één antwoord op wat mensen doet beslissen over hun reis is een veilige bestemming. Dit wordt gevolgd door een minder drukke locatie en de beste prijs. In de landen Italië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk is de informatie die vakantieaccommodaties verschaffen het meest leidend in het keuzeproces. Men wil graag weten wat de accommodaties doen om een verblijf veilig te maken. Zaken als contactless stay en uitgebreide hygiënemaatregelen zijn hierin belangrijk.

 

Over RoomRaccoon

RoomRaccoon is de snelst groeiende en meest complete Hotel Management Software voor onafhankelijke hotels, B&B's en vakantiewoningen. RoomRaccoon heeft op dit moment zeven kantoren, verspreid in Nederland, de DACH regio, Zuid-Afrika, Portugal, Italië, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk en breidt maandelijks haar vestigingen uit. Vandaag de dag zijn meer dan 1100 hoteliers in 45 landen uitgerust met het krachtige en innovatieve platform van RoomRaccoon. Ga voor meer informatie naar https://roomraccoon.com/

—————————————————————————————————

Voor meer informatie en alle cijfers per land kunt u contact opnemen met:

Leon Pijpers

[email protected]

+31.651793389

Persbericht - Nederlanders en Duitsers zoeken vakantiegeluk over de grens na Corona-crisis.pdf
Persbericht - Nederlanders en Duitsers zoeken vakantiegeluk over de grens na Corona-crisis.docx