RaccoonRev

 

Natuurlijk wil je als hotelier dat je RevPAR (Revenue per available room) zo hoog mogelijk is. De Yield Management tool in RoomRaccoon is hier een goede oplossing voor, maar hiermee kijk je alleen naar het heden. De vraag die je jezelf in dit geval stelt is hoe staat mijn bezettingsgraad er nu voor en hoe pas ik daar mijn prijs op aan? Je bent in dit geval bezig met vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, dus Yield Management is zeker een mooie basis.

Wat is RaccoonRev?
Met RaccoonRev kun je nog slimmer je prijzen beheren. Je kijkt met RaccoonRev niet meer alleen naar het nu en de bezettingsgraad van je eigen accommodatie. Met RaccoonRev kijk je naar de toekomst en daarbij ook naar je concurrentie. Hierdoor creëer je een veel breder zichtveld en zoals men zegt: meten = weten

Met Yield Management verhoog je gemiddeld zo’n 5% je RevPAR, met RaccoonRev kan dit zelfs tot meer dan 10% oplopen! RaccoonRev biedt je een overzicht, tot 60 dagen in de toekomst.


Concurrenten

Wanneer je RaccoonRev gaat gebruiken, kun je zelf drie concurrenten uitkiezen om je RaccoonRev op te baseren. Je kunt van deze concurrenten niet alleen hun prijzen per dag zien, maar ook ze al volgeboekt zijn voor bepaalde dagen. Hierop kan jij gemakkelijk je eigen prijzen aanpassen. Je speelt eenvoudig in op concurrentie en de markt en kan hierdoor een hogere kamerprijs rekenen tijdens piekperiodes of zakken met de kamerprijs om concurrerend te zijn. Met RaccoonRev loop je voorop ten opzichte van je concurrentie.


Welke concurrenten kies je?

Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Het beste advies dat wij kunnen geven is dat je moet gaan voor concurrenten waarvan je weet dat ze actief met revenue management bezig zijn en hierdoor mee kunt inspelen op hun concurrerende prijsbeleid.


Booking Engine performance rapport

RaccoonRev bestaat naast het overzicht over wat jouw concurrenten doen ook uit een uitgebreide performance rapportage van jouw online Booking Engine. Een belangrijke tool in het verkrijgen van meer directe boekingen. Met deze uitgebreide rapportage kun je altijd per dag zien hoe jouw Booking Engine presteert en bepalen of je deze nog kunt optimaliseren.

  • Gemiddeld 100 bezoekers per dag op booking engine zorgt voor 10 boekingen. 
  • Stel dat je de kamerprijzen hebt verhoogd of verlaagd en ziet dat jouw conversie is gedaald naar 2%, kan je hierop actie ondernemen.