Hotelreserveringssysteem

Meer directe boekingen, bespaar commissie!

Directe & commissievrije boekingen

Wat is een Booking Engine? Een Booking Engine is de boekingsmodule ofwel hotel booking software die geïmplementeerd kan worden aan je eigen website om directe boekingen te ontvangen. 

Wat zijn de voordelen van een Booking Engine op mijn website? Dankzij een Booking Engine ontvang je meer directe boekingen waarover je 0% commissie betaald!

Vraag mijn gratis demo aan

 

 

Een Booking Engine vervangt het traditionele aanvraagformulier en geeft de gasten de mogelijkheid om beschikbare kamers direct te boeken. Met alternatieven zoals Booking.com heeft de gast zelden het geduld om op een aantwoord met betrekking tot een reserveringsaanvraag te wachten. Wees eerlijk, dat doe je zelf ook niet (graag)... En dit is dan ook precies de reden waarom een hotel reserveringssysteem je commissie bespaart. RoomRaccoon's Booking Engine kost namelijk jou en je gasten helemaal niets. 

Stiekem zijn wij toch allemaal koopjesjagers of in ieder geval willen wij de beste prijs betalen... Het is dan ook belangrijk dat de standaard prijs op je Booking Engine overeenkomt met de prijs op externe kanalen. Maar in je hotel reserveringssysteem kun je ook meerwaarde bieden die je bewust niet biedt op externe kanalen. Denk hierbij aan arrangementen of een ander leuk extratje om je gasten te belonen/bedanken voor een directe boeking. 

RoomRaccoon

27% meer directe boekingen

Klanten die overgestapt zijn naar RoomRaccoon behalen gemiddeld maar liefst 27% meer directe boekingen. Dit betekend een besparing van 27% op de commissie. Dit is toch mooi meegenomen?

couch

RoomRaccoon's Booking Engine

is commissievrij

Let op! Vele Channel Managers of PMS aanbieders vragen een commissiepercentage over elke boeking. RoomRaccoon's Booking Engine is commissievrij.

 

 

Wat is nou echt belangrijk aan een Booking Engine?

Wanneer je voor een Channel Manager kiest, kies je eigenlijk ook voor de hotel reservation software (Booking Engine). Dit is omdat de Booking Engine moet kunnen 'communiceren' met de Channel Manager. De meeste Channel Managers hebben dan ook een eigen Booking Engine ontwikkeld. 

Het wordt steeds belangrijker om een visueel aantrekkelijke maar ook gebruiksvriendelijk hotel reserveringssysteem aan je eigen website gekoppeld te hebben. De gast wordt zich namelijk bewuster van hoe duur de commissies voor een hotel zijn. Dit is een enorme kans voor de hotelier! Maar vele aanbieder van een reserveringssysteem hotel en ook reserveringssysteem B&B draaien (volgens onze mening) hierin een stukje door. Wat een logische marketinginzet is voor een boekingswebsite zoals Booking.com, vinden wij niet passend bij de hotelwebsite van een boutique hotel of B&B. Wij houden er niet van om de gast te bombarderen met stimulanten zoals 'boek nu en ontvang deze korting', 'nergens goedkoper' of 'je moet nu echt boeken'.

Waarom niet? De gast heeft al de moeite genomen om naar je website te gaan (waarschijnlijk nadat hij/zij je op Booking.com heeft vergeleken) en is hierdoor al halverwege om een boeking te plaatsen. Wij vinden dan ook dat een hotel reservation system juist een toegankelijke, vriendelijke en zelfs persoonlijke uitstraling moet hebben. Jouw uitstraling!

 

Vraag mijn gratis demo aan

BE mac

Looking Good...

Wanneer je een Booking Engine aan je eigen website koppelt, is het natuurlijk belangrijk dat deze een vergelijkbare uitstraling heeft als je eigen website en dat je kamers met grote foto's gepresenteerd worden. Gasten houden nu eenmaal van foto's!
 
Met het hotel reservation system van RoomRaccoon heb je alles zelf in de hand. Je kan de Booking Engine afstemmen op je eigen kleuren en invullen met je eigen foto's en omschrijvingen. Op een later moment nieuwe foto's of een nieuwe kamer toevoegen? Geen probleem!
IDEAL Logo

Garantie vragen of vooraf laten betalen?

Kies in het reserveringssysteem hotel RoomRaccoon of je een garantie (bijvoorbeeld creditcard gegevens) van je gasten wilt vragen voordat gasten een reservering kunnen maken. Dit kun je gemakkelijk doen met RoomRaccoon's geïntegreerde creditcard terminal (Stripe).

Met Stripe worden de creditcardgegevens van jouw gasten worden veilig bewaard, kun je vooruitbetalingen automatisch innen en bespaar je duizenden Euro's op jaarbasis. Kies zelf de betaalmethodes die je wilt aanbieden zoals iDeal, PayPal, credit card, overboeking en nog veel meer.

Arrangementen & Add-Ons?

Arrangementen zijn een geweldige manier om meer directe boekingen via je eigen reserveringssysteem hotel te stimuleren. Heb je leuke arrangementen bedacht? Dan wil je natuurlijk ook dat je gasten deze arrangementen direct kunnen boeken. Met RoomRaccoon hotel reserveringssoftware is dit geen enkel probleem. Terwijl RoomRaccoon aan je gasten enkel de naam en totaalprijs van het arrangement laat zien, kan jij in RoomRaccoon het arrangement wel opbouwen uit verschillende bouwstenen. Vaak worden in arrangementen namelijk bouwstenen gecombineerd met verschillende BTW tarieven. Denk hier bijvoorbeeld aan een overnachting (6%) met een 3 gangen diner (6%) en een wijnarrangement (21%). Geen zorgen, RoomRaccoon zorgt ervoor dat alles juist wordt berekend. 

Add-Ons leveren niet alleen een stukje extra omzet op, maar kunnen in RoomRaccoon hotel reserveringssoftware ook gebruikt worden om extra service te bieden. Laat gasten al vooraf een fles Prosecco, ontbijt op bed of een babybedje boeken. Dit bespaart je veel tijd, telefoontjes en e-mails. In een hotel of B&B is service natuurlijk enorm belangrijk en hierdoor heeft RoomRaccoon nog een extra handige functie bedacht: gebruik Add-Ons ook om gasten te laten weten dat ze bijvoorbeeld gevoelig zijn voor gluten, of graag de gratis parkeerplaats wensen te reserveren. Dit is allemaal belangrijke informatie voor jou als gastheer of -vrouw om te weten terwijl je gasten het als een service ervaren om al tijdens het boeken dergelijke voorkeuren aan te kunnen geven. Twee vliegen in een klap...

Vraag mijn gratis demo aan

RoomRaccoon is gemaakt voor jouw hotel of B&B

Vragen? Bel ons dan op 085-0290141 of probeer direct de gepersonaliseerde gratis demo.

Vraag mijn gratis demo aan