Booking Engine

Tot 27% meer directe boekingen - Geen commissiekosten!

Een Booking Engine genereert meer directe boekingen!

Wat is een Booking Engine? Dat leggen wij je graag uit: Het is een stukje software dat geïmplementeerd kan worden op jouw eigen website waarmee je directe boekingen kunt ontvangen. Hierbij kun je denken aan een call to action knop die een pop-up aanroept waarop jouw aanbod met hotelkamers wordt gepresenteerd. Een Booking Engine staat ook bekend als een hotel boekingsmodule of online boekingssysteem. Het belangrijkste voordeel van een Booking Engine is dat je meer directe boekingen ontvangt, waarover je dus geen commissiekosten hoeft te betalen. Werk je nog met een ‘ouderwets’ contactformulier op de website? Of moeten potentiële klanten bellen en vragen of er nog een kamer vrij is? Dat is vanaf nu verleden tijd, profiteer daarom nu van ons efficiënte en rendabele online boekingssysteem.

Waarom is het belangrijk om gebruik te maken van een hotel Booking Engine? Omdat anno 2018 de potentiële gasten direct willen weten of een kamer nog beschikbaar is. Kijk bijvoorbeeld eens naar Booking.com, wanneer je hierop gaat oriënteren dan kun je gelijk zien welke kamers beschikbaar zijn op de gewenste data. Én, je hebt meteen de mogelijkheid om de hotelkamer te boeken. Waarom zou een bezoeker nog gaan bellen of mailen om te vragen of een hotelkamer nog beschikbaar is? Vanzelfsprekend kun je het aanbod met hotelkamers presenteren op Booking.com of Expedia.nl, alleen betaal je over deze boekingen maar liefst 15 tot 20% commissie. Met de Booking Engine van RoomRaccoon kun jij hetzelfde aanbod presenteren op jouw eigen website, zonder dat je commissiekosten hoeft te betalen.

RoomRaccoon

27% meer directe boekingen

Klanten die overgestapt zijn naar RoomRaccoon behalen gemiddeld maar liefst 27% meer directe boekingen. Dit betekend een besparing van 27% op de commissie. Dit is toch mooi meegenomen?

couch

RoomRaccoon's Booking Engine

is commissievrij

Let op! Vele Channel Managers of PMS aanbieders vragen een commissiepercentage over elke boeking. RoomRaccoon's Booking Engine is commissievrij.

 

 

Wat is nou echt belangrijk aan een Booking Engine?

Wanneer je voor een Channel Manager kiest, kies je eigenlijk ook voor de hotel reservation software (Booking Engine). Dit is omdat de Booking Engine moet kunnen 'communiceren' met de Channel Manager. De meeste Channel Managers hebben dan ook een eigen Booking Engine ontwikkeld. 

Het wordt steeds belangrijker om een visueel aantrekkelijke maar ook gebruiksvriendelijk hotel reserveringssysteem aan je eigen website gekoppeld te hebben. De gast wordt zich namelijk bewuster van hoe duur de commissies voor een hotel zijn. Dit is een enorme kans voor de hotelier! Maar vele aanbieder van een reserveringssysteem hotel en ook reserveringssysteem B&B draaien (volgens onze mening) hierin een stukje door. Wat een logische marketinginzet is voor een boekingswebsite zoals Booking.com, vinden wij niet passend bij de hotelwebsite van een boutique hotel of B&B. Wij houden er niet van om de gast te bombarderen met stimulanten zoals 'boek nu en ontvang deze korting', 'nergens goedkoper' of 'je moet nu echt boeken'.

Waarom niet? De gast heeft al de moeite genomen om naar je website te gaan (waarschijnlijk nadat hij/zij je op Booking.com heeft vergeleken) en is hierdoor al halverwege om een boeking te plaatsen. Wij vinden dan ook dat een hotel reservation system juist een toegankelijke, vriendelijke en zelfs persoonlijke uitstraling moet hebben. Jouw uitstraling!

 

Vraag mijn gratis demo aan

BE mac

Looking Good...

Wanneer je een Booking Engine aan je eigen website koppelt, is het natuurlijk belangrijk dat deze een vergelijkbare uitstraling heeft als je eigen website en dat je kamers met grote foto's gepresenteerd worden. Gasten houden nu eenmaal van foto's!
 
Met het hotel reservation system van RoomRaccoon heb je alles zelf in de hand. Je kan de Booking Engine afstemmen op je eigen kleuren en invullen met je eigen foto's en omschrijvingen. Op een later moment nieuwe foto's of een nieuwe kamer toevoegen? Geen probleem!
IDEAL Logo

Garantie vragen of vooraf laten betalen?

Kies in het reserveringssysteem hotel RoomRaccoon of je een garantie (bijvoorbeeld creditcard gegevens) van je gasten wilt vragen voordat gasten een reservering kunnen maken. Dit kun je gemakkelijk doen met RoomRaccoon's geïntegreerde creditcard terminal (Stripe).

Met Stripe worden de creditcardgegevens van jouw gasten worden veilig bewaard, kun je vooruitbetalingen automatisch innen en bespaar je duizenden Euro's op jaarbasis. Kies zelf de betaalmethodes die je wilt aanbieden zoals iDeal, PayPal, credit card, overboeking en nog veel meer.

Arrangementen & Add-Ons?

Arrangementen zijn een geweldige manier om meer directe boekingen via je eigen reserveringssysteem hotel te stimuleren. Heb je leuke arrangementen bedacht? Dan wil je natuurlijk ook dat je gasten deze arrangementen direct kunnen boeken. Met RoomRaccoon hotel reserveringssoftware is dit geen enkel probleem. Terwijl RoomRaccoon aan je gasten enkel de naam en totaalprijs van het arrangement laat zien, kan jij in RoomRaccoon het arrangement wel opbouwen uit verschillende bouwstenen. Vaak worden in arrangementen namelijk bouwstenen gecombineerd met verschillende BTW tarieven. Denk hier bijvoorbeeld aan een overnachting (6%) met een 3 gangen diner (6%) en een wijnarrangement (21%). Geen zorgen, RoomRaccoon zorgt ervoor dat alles juist wordt berekend. 

Add-Ons leveren niet alleen een stukje extra omzet op, maar kunnen in RoomRaccoon hotel reserveringssoftware ook gebruikt worden om extra service te bieden. Laat gasten al vooraf een fles Prosecco, ontbijt op bed of een babybedje boeken. Dit bespaart je veel tijd, telefoontjes en e-mails. In een hotel of B&B is service natuurlijk enorm belangrijk en hierdoor heeft RoomRaccoon nog een extra handige functie bedacht: gebruik Add-Ons ook om gasten te laten weten dat ze bijvoorbeeld gevoelig zijn voor gluten, of graag de gratis parkeerplaats wensen te reserveren. Dit is allemaal belangrijke informatie voor jou als gastheer of -vrouw om te weten terwijl je gasten het als een service ervaren om al tijdens het boeken dergelijke voorkeuren aan te kunnen geven. Twee vliegen in een klap...

Vraag mijn gratis demo aan

RoomRaccoon is gemaakt voor jouw hotel of B&B

Vragen? Bel ons dan op 085-0290141 of probeer direct de gepersonaliseerde gratis demo.

Vraag mijn gratis demo aan