Hotel Channel Manager

Overboekingen? RoomRaccoon beheert je beschikbaarheid

Wat doet een Channel Manager?

Je beschikbaarheid altijd spot-on met een Channel Manager 

Wat doet een Channel Manager? Zoals de naam al suggereert, beheert een hotel Channel Manager de boekingskanalen van je hotel of B&B zoals bijvoorbeeld Booking.com, Expedia en je eigen website. Maar wat betekent dit eigenlijk… 'beheert'?

Channel Management: een Channel Manager communiceert je beschikbaarheid (availability) maar ook kamerprijzen (rates) naar alle aangesloten reserveringssites, ofwel boekingskanalen, vanuit één centraal systeem. Hierdoor hoef je niet meer al je aangesloten kanalen handmatig bij te werken.

Uiteraard bespaart Channel Management tijd maar de belangrijkste reden om voor een Channel Manager te kiezen is: een hotel Channel Manager helpt je om overboekingen te voorkomen. Wordt een hotelkamer vanuit een van je kanalen geboekt, dan communiceert een hotel Channel Manager de nieuwe beschikbaarheid direct door aan al je andere kanalen.

Vraag mijn gratis demo aan


raccoon luggage

 Onze Partners

met deze partners zijn wij gekoppeld

preferred
RoomRaccoon is trotse Preferred IT Provider van Booking.com!
Wat betekent dit? Dat wij als Channel Manager bijzonder goed presteren, een uitzonderlijk snelle en stabiele verbinding hebben en hierdoor door Booking.com als een van de weinige gekozen zijn om dit prestigieuze label te mogen dragen!


 air expedia bb2 trivago2
 hotel special hotel nl niew feratel site misterbnb logo2 copy
 nature new hotelsCOM dark special dark perfer2
agoda channel2heerlijkgroepen channelmicazu channel

tripadvisor channel2

homeawaytraumholiday

Glamping Hub

Hotel Bonanza   

 

 

Vraag mijn gratis demo aan


 

channel manager2

 

 

Heb ik Hotel Channel Management nodig?

Een klein hotel of B&B is, net als een groot hotel, aangesloten aan verschillende boekingssites en heeft hierdoor behoefte aan channel management. Het verschil tussen groot en klein is natuurlijk het aantal kamers. Een groot hotel met veel kamers heeft het voordeel dat als een reservering niet goed is verwerkt, de gast waarschijnlijk alsnog geplaatst kan worden. Problem solved… Bij een klein hotel of B&B betekent een fout genoteerde reservering vaak een overboeking.

Maar denk ook aan je annuleringen. Gaat er iets mis bij de verwerking van een annulering in een groot hotel, dan hebben ze waarschijnlijk alsnog andere kamers ‘open staan’ ofwel boekbaar op de aangesloten boekingskanalen. Hoe vaak is het in je kleine hotel of B&B al gebeurd dat je laatste kamer per ongeluk nog niet open stond? Die omzet ben je misgelopen, en dat is frustrerend

Vraag mijn gratis demo aan

Screen Shot 2017 04 17 at 18.57.59

Relax: nooit meer overboekingen met een channel manager

Wij hebben het helaas allemaal al meegemaakt... Staat er ineens een gast voor je met een reserveringsbevestiging in zijn handen. En jij? Jij weet van niets... Dat is niet prettig, maar het is geen probleem wanneer je nog een kamer beschikbaar hebt. Maar wat doe je wanneer je geen beschikbaarheid meer hebt?
 
Met de eigen Channel Manager van RoomRaccoon kan een dergelijke situatie nooit meer gebeuren. RoomRaccoon houd je beschikbaarheid op al je aangesloten kanalen bij. Wordt er een kamer geboekt via je eigen website, via Booking.com of neem je een reservering via de telefoon aan? Dan geeft RoomRaccoon je nieuwe beschikbaarheid meteen door aan al je aangesloten kanalen. En RoomRaccoon doet dit volledig geautomatiseerd, dag en nacht, 24/7...

100% controle over je prijzen...

Op externe kanalen zoals Booking.com kan een klein hotel met grote hotels, die beschikken over grote marketingbudgetten, concurreren. Uiteraard gaat het niet alleen maar om het review-cijfer, maar ook om de geboden prijs. Je wil dan ook snel kunnen schakelen en je prijzen makkelijk aanpassen. Je hebt namelijk nog meer te doen op een dag... 

Vanuit RoomRaccoon beheer je makkelijk de prijzen voor al je aangesloten boekingskanalen. Last-minute korting of een seizoensprijs? Vertel het aan RoomRaccoon en wij geven het meteen door aan al je boekingskanalen.  

revenue compi
close sign 1203 2329

Gesloten voor check-in?

Er zijn verschillende restricties (ofwel voorwaarden) die je aan prijstypes kan toevoegen. Heb je wellicht een leuk arrangement bedacht om meerdaagse boekingen te stimuleren? Dan zou je waarschijnlijk een restrictie van een minimaal verblijf van 2 nachten willen toewijzen. Zo laat je aan RoomRaccoon weten dat dit arrangement enkel geboekt kan worden wanneer gasten minimaal twee nachten in je hotel verblijven. 

Een ander voorbeeld van een vaak gebruikte restrictie is 'check-in gesloten' op een bepaalde dag of dagen. Met deze restrictie voorkom je bijvoorbeeld dat je Lazy-Sunday Arrangement ook doordeweeks geboekt kan worden. In RoomRaccoon beheer je jouw restricties dus per prijstype en niet per kamertype. Dit geeft je vele mogelijkheden om je bezetting te optimaliseren. 
 
 

Channel Manager en PMS:

heb ik beide nodig?

Een Channel Manager hotel helpt je jouw beschikbaarheid te communiceren en op deze manier overboekingen te voorkomen. Een hotel PMS helpt je om alles wat ‘in-house’ gebeurt te organiseren. Denk dan aan een overzicht van je reservering, gasten in- en uitchecken en het opmaken van facturen. Het bijhouden van je reservering kan je in principe handmatig doen. Veel hotels en B&B's kiezen hiervoor om kosten te besparen. Laat ons eerlijk zijn, als je maar weinig kamers hebt, is er gewoon minder budget. Feit is echter dat je, zonder het systeem, dagelijks tegen veel problemen aanloopt die je zowel tijd als ook geld kosten. “Oh ja, deze gast heeft gebeld dat hij niet meer komt. Ben ik vergeten uit het boek te halen.” – Klinkt dit bekend?

Jezelf of je medewerkers investeren elke avond tijd om facturen handmatig op te maken. Vervolgens betrap je jezelf erop dat je veel tijd investeert om de gemaakte facturatie fouten te corrigeren. Bovendien ziet het er niet bepaald professioneel uit als een gast bij je receptie staat en je door een handgeschreven kladblok moet bladeren die vol zit met notities, pijltjes en markeringen. Laten wij het zo omschrijven: totdat je een hotel PMS gebruikt, weet je niet wat je gemist hebt.

Vraag mijn gratis demo aan

Channel Manager

Een Channel Manager hotel actualiseert je beschikbaarheid automatisch op al je aangesloten boekingskanalen.

Met een Channel Manager kun je prijswijzigingen communiceren vanuit één centraal systeem naar al je aangesloten boekingskanalen en ook naar je eigen website. Denk hierbij aan last-minute kortingen of seizoensprijzen.

Een Channel Manager haalt de gegevens van een boeking op en communiceert deze door aan het PMS. Wanneer er een nieuwe boeking is, zorgt een Channel Manager ervoor dat je nieuwe beschikbaarheid meteen geactualiseerd wordt op al je aangesloten kanalen. 

Niet alle Channel Managers doen dit, maar de Channel Manager van RoomRaccoon geeft aan het PMS door wanneer er een annulering is. De boeking wordt dan meteen uit je agenda verwijderd, waardoor de kamer direct weer boekbaar is op al je kanalen. 

PMS

Onderdeel van een PMS is een agenda met al je reserveringen. Meestal is de status (gereserveerd, ingecheckt, uitgecheckt, optie, etc.) van een reservering met kleuren gecodeerd. In de drag-en-drop agenda van RoomRaccoon kun je reserveringen makkelijk schuiven en verplaatsen. 

Een PMS berekent ook jouw facturen voor je. RoomRaccoon houdt rekening met je toeristenbelasting (zowel een % als ook een vast bedrag p.p.p.n.). Leuke extra's of een Cola uit de MiniBar verkocht? Voeg dit dan makkelijk toe aan de reservering. 

Een PMS helpt je om gastgegevens, maar ook de voorkeuren van je gasten te onthouden. Heb je bepaalde prijsafspraken met bedrijven of trouwe gasten? Ook vaste prijzen zal RoomRaccoon voor je onthouden en de dagprijs is meteen aan te passen. 

RoomRaccoon laat je verschillende rapportages zien. Omzet, je bezettingsgraad, BTW, toeristenbelasting, maar ook waar je gasten vandaan komen, welke boekingskanalen goed voor je werken en welke up-sell artikelen het meest verkocht zijn. 

RoomRaccoon is gemaakt voor jouw hotel of B&B

Vragen? Bel ons dan op 085-0290141 of probeer direct de gepersonaliseerde gratis demo.

Vraag mijn gratis demo aan