Wat is Yield Management?

Binnen de hotellerie is Yield Management een strategie die bijdraagt aan het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Aan de hand van de beschikbaarheid van jouw hotelkamers worden de kamerprijzen bijgewerkt. Hierbij kun je denken aan last-minute kortingen, zodat op het laatste moment nog kamers geboekt kunnen worden tegen een gereduceerd kamertarief. Maar je kunt ook denken aan het verhogen van de kamerprijzen op de datum van een feestdag of een evenement dat plaatsvind in de buurt van jouw hotel of Bed & Breakfast (omdat de kamers toch wel geboekt worden).

Yield Management binnen jouw hotel?

Met deze handige en gebruiksvriendelijke feature kun je binnen RoomRaccoon zelf regels instellen om de prijsverhogingen (of verlagingen) te bepalen. Door deze regels in te stellen worden de prijzen automatisch aangepast wanneer de bezettingsgraad voor specifieke data zeer hoog is. Maar met yield management worden de prijzen ook verlaagd wanneer er nog weinig hotelkamers zijn geboekt in een specifieke periode. Bottomline: Een handige feature die bijdraagt aan het eenvoudig behalen van meer rendement.

Gratis account aanmaken!

Handige functionaliteit

De ontwikkelaars van RoomRaccoon hebben ervoor gekozen om deze handige functionaliteit (Yield Management) toe te voegen aan onze hotel software. Deze functionaliteit is zeer uniek én daar kun je direct van profiteren. Het belangrijkste voordeel is dat nu automatisch de prijzen van de hotelkamers verlaagd worden, aan de hand van de door jou ingestelde regels. Zijn er nog niet voldoende kamers geboekt, dan gaan de prijzen omlaag en zit een specifiek weekend al bijna vol, dan gaan de kamerprijzen automatisch omhoog. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Alles-in-een Hotel Software

Naast de Yield Management functie bevat de hotel software van RoomRaccoon een handige Channel Manager, een Property Management Systeem en een zogenaamde booking engine. Al met al de meest ideale samenstelling voor jouw hotel of Bed & Breakfast. Wil je snel een hogere omzet behalen met jouw hotel of Bed & Breakfast? Profiteer dan snel van RoomRaccoon. Onze software is gemaakt door en voor hoteliers. Heb je hulp nodig met het overzetten van je huidige data naar de hotel software van RoomRaccoon? Dan assisteren wij je graag!