RoomRaccoons verhaal


De oorsprong van RoomRaccoon ligt in de hotellerie. Oprichter Nadja is eigenaresse van het Bliss Hotel. Een mooi 4-sterren hotel met 9 suites in het hart van Breda. Haar front desk werkt met een papieren agenda, een Excel template voor de facturen en ze loopt zo nu en dan tegen een dubbele boeking aan. Ze komt tot de conclusie dat de front desk arbeidsintensief is en er worden te veel fouten gemaakt. Het wordt tijd voor professionalisering.

De hulp van haar vriend Tymen wordt ingeroepen. Hij heeft een eigen bedrijf in Software Development. Hij komt tot de conclusie dat er een drietal problemen zijn: Het agendabeheer, het aansturen van de kanalen waar de boekingen op binnenkomen en de boekingen via de eigen website kunnen niet direct gemaakt worden. De oplossingen die er liggen pakken niet alle drie de problemen aan en zijn bovenal veel te duur voor een hotel van dit formaat.

Hij begint zelf aan het schrijven van software die alle 3 de problemen voor Bliss Hotel aanpakt. En zoals het een softwarepionier betaamt, zo eenvoudig mogelijk, met 1 login.

Bliss Hotel is geholpen met de software. Hotels in de buurt zijn ook benieuwd naar het systeem. Al snel wordt duidelijk dat er veel vraag is naar de software die inmiddels RoomRaccoon heet. Op het moment van schrijven is RoomRaccoon een succesvol bedrijf dat in Nederland maar ook daarbuiten flink groeit. Momenteel zijn we met het team hard aan het werk om te zorgen dat we het leven van zoveel mogelijk hoteliers eenvoudiger maken en daarmee de gasten een beter verblijf geven.

Awards & nominaties

 

Download press kit 

Ons Team

 

Maak kennis met onze Nederlandse Raccoons:

Nadja Buckenberger FOUNDER & HEAD OF PRODUCT
Tymen van Dyl Founder & CEO
René Edeling Head of Operations
Stefan Maritz
Alexandra Wilken ADMINISTRATION
Angela Klar ADMINISTRATION
Boyd van Poorten Product Manager RaccoonPay
Marit Hoencamp Project & Events Manager
Joshua Wagner IMPLEMENTATION MANAGER NL & DACH
Tonke Nieuwenhuizen CUSTOMER SUCCESS MANAGER
Kim Zoetemelk CUSTOMER SUCCES MANAGER
Roos Verhulst Customer Success Manager
Maarten van Gasteren Account Executive: NL
Siem Westerveld Account Executive
Gerrit Richards Senior Developer
Kobus Haarhuis ENGINEER
Mark van der Heijden Engineer
Romano Rothe UX & Visual Designer
Jinx TEAM-MOTIVATOR
Ted Team-motivator
Map