Maak jouw accommodatie klaar voor Valentijnsdag!

14 februari a.k.a. Valentijnsdag: de liefde hangt in de lucht. Op de een of andere manier raken mensen het een beetje beu om elkaar elk jaar bloemen of chocolade te geven. Dit jaar, de romantische escape is een booming gift voor Valentijnsdag

Lees meer

Hoe beheer je de online reputatie van je Hotel?

Nu meer en meer reizigers online onderzoek doen voordat ze op vakantie gaan, is een positieve online reputatie van cruciaal belang voor het succes van hotels

Lees meer

5 Trendy Cocktails voor jouw Gasten

Dry-Jan is bijna aan zijn einde gekomen. Zin om je gasten te verrassen met een paar nieuwe cocktails op je barmenu? Of wil je je gasten verwelkomen met een extra speciaal drankje? Kijk dan snel op deze blog voor dorstlessende inspiratie!

Lees meer

#1 Hotel Management System in de 2020 HotelTechAwards

Wat een goed begin van het jaar: Hotel Tech Report heeft zojuist aangekondigd dat RoomRaccoon is bekroond met de prestigieuze HotelTechAward als Beste Hotel Management Systeem in de wereld. Boem!

Lees meer

Nieuwjaars Resoluties

9 van de 10 mensen beginnen hun jaar met wat new year, new me motivatie. Dit gebeurt niet alleen op persoonlijk, maar ook op professioneel niveau. Het belangrijkste om te weten is wat realistisch mogelijk is

Lees meer

Binnen kijken bij: In het Huis van...

Afgelopen weekend bracht ik een bezoek aan Deventer, waar toevallig een prachtig hotel staat dat werkt met RoomRaccoon Hotel Software: In het huis van Deventer. Een statig herenhuis gelegen aan de grote markt

Lees meer

15 ideeën om Kerst extra speciaal te maken

Kerstmis staat bijna voor de deur, dus nu is het de perfecte tijd om wat (last-minute) kerst extravaganza te regelen. De dagen worden steeds kouder, korter en je wilt dat je accommodatie de perfecte plek is om te verblijven

Lees meer

Hoeveel lege kamers had jij vorige week?

Als jij deze vraag kan beantwoorden met (bijna) geen: wauw, je doet het echt super! Maar heeft je bedrijf ook al optimaal geprofiteerd van een volledige bezetting?

Lees meer

RoomRaccoon maakt het leven makkelijker

Nog nooit was het zo eenvoudig om boekingen te ontvangen en deze met één klik toe te wijzen aan kamers, extra's toe te voegen, betalingsverzoeken te versturen en ga zo maar door

Lees meer

Groeit jouw onderneming snel genoeg?

Ik wed dat je één of beide scenario's herkent. A. Je verkoopt niet altijd je geüpgrade kamers (geüpgrade of premium kamers?)

Lees meer

5 Hospitality Trends voor 2020

Met het nieuwe jaar voor de deur is het een goed idee om te beginnen met de voorbereidingen voor 2020. De hospitality industrie en het wordt steeds moeilijker om de concurrentie te verslaan

Lees meer

Wat betaal jij voor je betalingen?

Sommige hoteliers geven er de voorkeur aan om bij het inchecken betaald te worden, anderen bij het uitchecken. Of misschien laat de OTA, de boeker de kosten in rekening brengen en haal je het bedrag later op via een Virtual Credit Card (VCC)

Lees meer

6 dagelijkse taken die je kunt automatiseren

Er zijn veel dingen die je kunt automatiseren, maar soms is het moeilijk om te kiezen welke automatiseringstips de moeite waard zijn om te implementeren. Je wilt natuurlijk niet je persoonlijke touch verliezen

Lees meer

Welke strategie is de juiste voor jouw hotel?

Distributie kan complex lijken. Online Reisagenten, Groothandelaren, Global Distribution systemen, Meta Search Providers, Offline Kanalen, Low-Yield segmentatie, High Yield segmentatie - het kan je hoofd laten tollen

Lees meer

Het hotel van de toekomst

De hotelindustrie moderniseert in rap tempo. In steeds meer hotels en B&B's zijn innovaties te zien. We laten je graag zien wat de voordelen zijn van mee-innoveren.

Lees meer

De financiële rapportage

Alles over de financiële rapportage

Lees meer

RoomRaccoon op Independent Hotel Show Amsterdam

RoomRaccoon aanwezig op Independent Hotelshow Amsterdam 8 & 9 mei 2019 in samenwerking met Lightspeed. Kom ons bezoeken bij stand E90.

Lees meer

Kosten besparen én meer directe boekingen

Wil je besparen op commissies aan OTA’s of wil je meer directe boekingen? We hebben tips op een rij gezet!

Lees meer

RoomRaccoon en e-Boekhouden.nl

Een koppeling met een goed boekhoudpakket scheelt je uren tijd. Daarom hebben we nu ook een koppeling met e-Boekhouden.nl

Lees meer

Email marketing voor hotels

Email marketing is bijzonder geschikt voor hotels en B&B’s. We nemen je mee door de mogelijkheden voor mails en geven tips voor momenten en inhoud van emails.

Lees meer

Waarom gastenloyaliteit jouw kleine hotel of B&B kan laten groeien

Een terugkerende gast kost je 5 keer minder dan een nieuwe gast. Hoe zorg je ervoor dat gasten blijven terugkeren? We geven je praktische tips.

Lees meer

Innovatie: Yield management voor B&B’s en kleine hotels

In de luchtvaartindustrie levert het al jaren veel geld op en grote hotelketens zijn sinds kort ook om. RoomRaccoon introduceert nu Yield Managment voor de kleine hotelier.

Lees meer

Waarom zakelijke gasten ideaal zijn voor de hotelier

Elk hotel, bed & breakfast of andere accommodatie kent zakelijke gasten en gasten die komen in hun vrije tijd. Tussen deze gasttypen bestaan de nodige verschillen. De zakelijke gast is er een die we bij RoomRaccoon zeker een goed verblijf willen bezorgen.

Lees meer

Een reserveringssysteem gebruiken voor je Bed & Breakfast

Als trotse eigenaar van een Bed & Breakfast wil je natuurlijk zoveel mogelijk gasten laten genieten van jouw gastvrijheid. Met een goed reserveringssysteem bied je jouw gasten het gemak van online reserveren en bespaar je jezelf uren aan administratie

Lees meer

Hoe verhoog ik mijn kameromzet?

Grote kans dat jij veel geld geïnvesteerd hebt in jouw hotel of B&B. Nog grotere kans dat jij dat geld wilt terugverdienen. En waarschijnlijk zo snel mogelijk. Dit kun je doen door de kameromzet van je hotel te verhogen. Benieuwd hoe?

Lees meer

Wat kan een Channel Manager voor jou betekenen?

Al eens gehoord van een ‘Channel Manager’? Waarschijnlijk wel, maar niet iedereen weet wat hier precies mee bedoeld wordt. Niet erg! In deze blog post wordt helder uitgelegd wat een Channel Manager is en wat dit voor jouw hotel of B&B kan betekenen.

Lees meer

Top 10 hotel trends en ontwikkelingen voor 2018

Elk jaar beginnen we ongeveer hetzelfde: we stellen doelen. Het begin van ieder nieuw jaar is het perfecte moment om vooruit te plannen. Daarom is dit een goed moment om meer te weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Lees je mee?

Lees meer

Hotel arrangement ideeën voor jouw hotel of B&B

Het hebben van een hotel arrangement is de manier om aandacht te trekken bij potentiële gasten. Het is de manier om je te onderscheiden van andere hotels en te concurreren met OTA's. Inspiratieloos? Na het lezen van dit artikel niet meer!

Lees meer

SnelStart: een slimme oplossing voor uw administratie

Ondernemen is leuk en uitdagend, maar ook hard werken. Slimme ondernemers kiezen voor slimme oplossingen. Ze laten zich digitaal ontzorgen zonder grip op hun bedrijf te verliezen.

Lees meer

Hoe gebruik je een hotel reserveringssysteem?

Als eigenaar van een B&B of hotel wil je natuurlijk zoveel mogelijk gasten ontvangen en verwennen. Een goede hotel boekingsmodule kan daar een grote hulp bij zijn.

Lees meer

6 tips om meer boekingen binnen te halen

Voor zowel grote als kleine hotels en B&B's geldt dat het belangrijk is om online goed zichtbaar te zijn. Om dit eerste doel te bereiken moet er met geld en middelen geïnvesteerd worden.

Lees meer

Tips voor vermeldingen op AirBnB

Wanneer je jouw appartement of woning verhuurt als vakantieaccommodatie, is het lucratief om deze op verschillende externe kanalen aan te bieden.

Lees meer

7 belangrijke aspecten voor een B&B

Een succesvolle Bed & Breakfast runnen is niet altijd even makkelijk. In het immense oerwoud van concurrenten moet je er natuurlijk wel tussenuit springen en ook moet je zelf uit het juiste hout gesneden zijn.

Lees meer

Waardevolle SEO tips voor jouw Bed & Breakfast

Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig nog zonder goede SEO, dus jouw Bed & Breakfast ook niet! SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat de teksten op je website zo geschreven zijn dat je heel makkelijk vindbaar bent op Google.

Lees meer

Artikelen en handleidingen met alle informatie die je nodig hebt om jouw RoomRaccoon te gebruiken!

Bekijk hier al onze support artikelen