Probeer gratis

Wat is een Channel Manager?

Een Channel Manager is een krachtig stukje software dat zorgt voor een verbinding tussen de Property Management Software van jouw hotel of bed & breakfast en de websites van de OTA’s (Online Travel Agency). Middels Channel Management zorg je er dus voor dat de beschikbaarheid van jouw kamers zichtbaar wordt op websites als Booking.com, Expedia of AirBnB.

Wanneer er wijzigingen gedaan worden in het Property Management Systeem, dan worden deze (dankzij de Channel Manager software) direct zichtbaar op de websites van de gewenste Online Travel Agency. Het is mogelijk om zonder een Channel Manager te werken, alleen dit kost wel een hoop met tijd én de kans op overboekingen wordt hiermee vergroot. Wanneer je de kamers beschikbaar wilt maken op meerdere externe online platformen, dan is het zeker aan te raden om een gebruiksvriendelijke Channel Manager te gebruiken.

Voordelen van een Channel Manager

Waarom zou je ervoor kiezen om een Channel Manager online te gebruiken, wat zijn de voordelen hiervan? Het belangrijkste voordeel van Channel Manager software is dat het aantal overboekingen geminimaliseerd wordt. Een overboeking is de grootste ergernis van elke hotelier, dit neemt een hoop tijd in beslag om het op te lossen.

Met een Channel Manager zijn alle externe boekingskanalen gekoppeld aan het PMS. Dus als er een kamer (via wat voor kanaal dan ook) wordt geboekt, dan wordt de kamerbeschikbaarheid direct gewijzigd op de OTA websites. Een ander voordeel van een Channel Manager online is dat je een hogere bezettingsgraad kunt krijgen. Worden er nog niet genoeg kamers geboekt via Booking.com? Dan kun in no-time de kamerbeschikbaarheid inzichtelijk maken op websites als Hotels.nl, HotelSpecials.nl of Expedia. Ideaal om een hogere omzet te behalen.

 

Channel Manager

 

Probeer gratis

 

Één centraal punt

Met een Channel Manager beheer je dus alle boekingskanalen in slechts één programma, namelijk het Property Management Systeem. Het maakt dus niet uit welke externe boekingskanalen je gebruikt, wanneer je een prijs aanpast in het PMS dan wordt deze rechtstreeks doorgevoerd. Wordt er een kamer telefonisch geboekt, dan kun je dit aanpassen in de Property Management Software en het Channel Management zorgt ervoor dat de beschikbaarheid realtime wordt aangepast op de externe boekingskanalen. Ideaal om een hoop tijd te besparen én die vervelende overboekingen te voorkomen.

Wil je op het laatste moment een last-minute korting gebruiken om een hogere bezettingsgraad te halen? Geen enkel probleem, maak er een regel voor aan in het PMS en de korting wordt direct doorgevoerd op de websites van de online travel agencies. Wordt er een boeking geannuleerd vanuit een van de externe boekingskanalen? De hotel Channel Manager van RoomRaccoon is een van de weinige Channel Managers online die dit rechtstreeks doorvoert in het Property Management Systeem. Op deze manier is de geannuleerde kamer direct boekbaar op de aangesloten boekingskanalen.

Twijfels over een Channel Manager?

Ben je de eigenaar van een Bed & Breakfast of heb je een eigen klein hotel? Dan kun je jezelf altijd afvragen of je gebruik wilt maken van hotel Channel Management. Aan de ene kant kun je wat maandelijkse kosten besparen én als je geen gebruik maakt van externe boekingskanalen hoef je geen commissiekosten te betalen. Maar aan de andere kant is Channel Manager software een zeer krachtig (marketing) instrument om een hogere bezettingsgraad én dus meer omzet te behalen.

Vanuit RoomRaccoon adviseren wij dan ook om zeker gebruik te maken van een online Channel Manager. Wil je toch zo min mogelijk commissie betalen aan Booking.com of Expedia? Dan kun je bijvoorbeeld een ander kamertarief hanteren, dan is de prijs op een extern boekingskanaal net iets hoger dan de normale prijs zodat het makkelijker is om de commissiekosten te betalen. Kortom: Een Channel Manager is ideaal om jouw kameraanbod zo breed mogelijk in te zetten zodat je een hogere bezettingsgraad kunt behalen. Én natuurlijk, geen overboekingen meer!

Tijd besparen met een Channel Manager

Start nu met tijd besparen

Met een Channel Manager kun je werkelijk een hoop tijd besparen. In no-time staat je aanbod op jouw selectie OTA's. Handmatig kamers toevoegen aan booking.com is vanaf nu verleden tijd.

Geen overboekingen meer

Géén overboekingen meer

Dankzij de realtime synchronisatie wordt jouw kamer aanbod na een boeking direct bijgewerkt op alle externe boekingskanalen en de boekingsmodule. Zeg maar dag tegen die overboekingen!

Verhoog de bezettingsgraad

Snel een hogere bezettingsgraad

Wil je de bezettingsgraad van je hotel of B&B verhogen? Met de Channel Manager kun je razendsnel jouw aanbod op nieuwe externe boekingskanalen zetten. Lege kamers kosten immers geld!

Realtime Synchronisatie

Realtime synchronisatie

Dankzij de automatische synchronisatie blijft jouw kameraanbod op elk boekingskanaal actueel. Annuleert een gast een kamer, dan wordt deze direct beschikbaar op de andere OTA websites.

Bekijk onze Connectivity Partners