ZORG DAT JE SCHERPE PRIJZEN AANBIEDT

De meeste online boekers bekijken meerdere OTA's voor ze een kamer boeken. Zorg voor een maximale online vindbaarheid, voorkom overboekingen en accepteer automatisch alle virtuele creditcards. Onze Channel Manager is snel, efficiënt, gebruiksvriendelijk en geïntegreerd in het PMS. Geen aparte logins meer nodig.


Channel Manager

 

 

PROBEER GRATIS

 

 

WAAROM KIEZEN VOOR ROOMRACCOON?

 

WIJ HEBBEN DE SNELSTE CHANNEL MANAGER

ALLE UPDATES WORDEN BINNEN 5 SECONDEN GESYNCHRONISEERD OP ALLE KANALEN 

RoomRaccoon Checkin

 

 

 

Verhoog je bezettingsgraad

Door jouw online zichtbaarheid via alle beschikbare boekingskanalen te maximaliseren, verhoog je de kans op een boeking zodat de gemiddelde bezettingsgraad zal stijgen.


 

 

 

Voorkom overboekingen

Wanneer je een boeking krijgt op een van de externe kanalen of via je eigen website, zal onze channel manager jouw tarieven en beschikbaarheid op alle andere kanalen binnen 5 seconden bijwerken. Dat betekent dat je zelfs tijdens piekuren nooit meer bang hoeft te zijn voor een overboeking.

RoomRaccoon Channel Manager

 

 

 

Onderdeel van de HMS - Geen aparte login

Onze hotel channel manager is geen los product, maar onderdeel van het volledige all-in-one pakket. Het wordt standaard geleverd bij RoomRaccoon en is volledig geïntegreerd met jouw booking engine en het grotere PMS. Geen behoefte aan uitgebreide integraties, wij zijn premium partners met alle grote OTA's, zowel lokaal als internationaal. 

Hotel Channel Manager

 

 

 

Perfect voor onafhankelijke hotels

Onze channel manager is ontworpen om onafhankelijke hoteliers te helpen tijd te besparen en de online zichtbaarheid te maximaliseren. Deze out-of-the-box oplossing is volledig geïntegreerd met onze all-in-one hotel management software en is gemaakt om de bezettingsgraad te verhogen en de inkomsten per kamer te verhogen.

RoomRaccoon sync

 

 

 

 

 

Real-time synchronisatie

RoomRaccoon is de snelste channel manager op de markt. Wanneer je een wijziging aanbrengt of een boeking binnen krijgt op een van de gekoppelde kanalen, werkt ons systeem alle kanalen binnen 5 seconden bij.

 

 

 

 

Automatisch virtuele creditcards accepteren

Verspil geen tijd meer aan virtuele creditcards van OTA's. Met onze all-in-one hotel management software kun je zien hoe de virtuele creditcards automatisch geaccepteerd worden zonder daar iets voor hoeven te doen.

 

PROBEER HET GRATIS

 

ZIE ONZE CHANNEL MANAGER IN ACTIE

 

 

PROBEER HET GRATIS

 ONTDEK ONZE PARTNERS EN CONNECTIES

  

   

 

 

Onze channel manager is volledig geïntegreerd met alle grote boekingskanalen en OTA's. Beheer uw eigendom op al deze kanalen vanuit een georganiseerde en effectieve channel manager.

Ontdek onze Connectivity Partners

 

 

 

Wat is een Channel Manager?

Een Channel Manager is een krachtig stukje software dat zorgt voor een verbinding tussen de Property Management Software van jouw hotel of bed & breakfast en de websites van de OTA’s (Online Travel Agency). Middels Channel Management zorg je er dus voor dat de beschikbaarheid van jouw kamers zichtbaar wordt op websites als Booking.com, Expedia of AirBnB.

Wanneer er wijzigingen gedaan worden in het Property Management Systeem, dan worden deze (dankzij de Channel Manager software) direct zichtbaar op de websites van de gewenste Online Travel Agency. Het is mogelijk om zonder een Channel Manager te werken, alleen dit kost wel een hoop met tijd én de kans op overboekingen wordt hiermee vergroot. Wanneer je de kamers beschikbaar wilt maken op meerdere externe online platformen, dan is het zeker aan te raden om een gebruiksvriendelijke Channel Manager te gebruiken.

 

Voordelen van een Channel Manager

Waarom zou je ervoor kiezen om een Channel Manager online te gebruiken, wat zijn de voordelen hiervan? Het belangrijkste voordeel van Channel Manager software is dat het aantal overboekingen geminimaliseerd wordt. Een overboeking is de grootste ergernis van elke hotelier, dit neemt een hoop tijd in beslag om het op te lossen.

Met een Channel Manager zijn alle externe boekingskanalen gekoppeld aan het PMS. Dus als er een kamer (via wat voor kanaal dan ook) wordt geboekt, dan wordt de kamerbeschikbaarheid direct gewijzigd op de OTA websites. Een ander voordeel van een Channel Manager online is dat je een hogere bezettingsgraad kunt krijgen. Worden er nog niet genoeg kamers geboekt via Booking.com? Dan kun in no-time de kamerbeschikbaarheid inzichtelijk maken op websites als Hotels.nl, HotelSpecials.nl of Expedia. Ideaal om een hogere omzet te behalen.

  

 

Één centraal punt

Met een Channel Manager beheer je dus alle boekingskanalen in slechts één programma, namelijk het Property Management Systeem. Het maakt dus niet uit welke externe boekingskanalen je gebruikt, wanneer je een prijs aanpast in het PMS dan wordt deze rechtstreeks doorgevoerd. Wordt er een kamer telefonisch geboekt, dan kun je dit aanpassen in de Property Management Software en het Channel Management zorgt ervoor dat de beschikbaarheid realtime wordt aangepast op de externe boekingskanalen. Ideaal om een hoop tijd te besparen én die vervelende overboekingen te voorkomen.

Wil je op het laatste moment een last-minute korting gebruiken om een hogere bezettingsgraad te halen? Geen enkel probleem, maak er een regel voor aan in het PMS en de korting wordt direct doorgevoerd op de websites van de online travel agencies. Wordt er een boeking geannuleerd vanuit een van de externe boekingskanalen? De hotel Channel Manager van RoomRaccoon is een van de weinige Channel Managers online die dit rechtstreeks doorvoert in het Property Management Systeem. Op deze manier is de geannuleerde kamer direct boekbaar op de aangesloten boekingskanalen.

Twijfels over een Channel Manager?

Ben je de eigenaar van een Bed & Breakfast of heb je een eigen klein hotel? Dan kun je jezelf altijd afvragen of je gebruik wilt maken van hotel Channel Management. Aan de ene kant kun je wat maandelijkse kosten besparen én als je geen gebruik maakt van externe boekingskanalen hoef je geen commissiekosten te betalen. Maar aan de andere kant is Channel Manager software een zeer krachtig (marketing) instrument om een hogere bezettingsgraad én dus meer omzet te behalen.

Vanuit RoomRaccoon adviseren wij dan ook om zeker gebruik te maken van een online Channel Manager. Wil je toch zo min mogelijk commissie betalen aan Booking.com of Expedia? Dan kun je bijvoorbeeld een ander kamertarief hanteren, dan is de prijs op een extern boekingskanaal net iets hoger dan de normale prijs zodat het makkelijker is om de commissiekosten te betalen. Kortom: Een Channel Manager is ideaal om jouw kameraanbod zo breed mogelijk in te zetten zodat je een hogere bezettingsgraad kunt behalen. Én natuurlijk, geen overboekingen meer!